Това е историята на Калин Ивков

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/tova-e-istoriyata-na-kalin-ivkov/121737 SvobodnoSlovo.eu
Това е историята на Калин Ивков

Когато те пречука кука в центъра на София е адски мерзко, но все някак можеш да стигнеш до медии и случаят да стане видим. Когато си маргинализиран (защото имаш предишни присъди) и си в Перник, това че си пребит и унижаван - псуван, плют, млатен в кръг...не просто не стига до медиите. Накрая получаваш присъда. 

Това е историята на Калин Ивков.  

Опитал да снима полицаи, те го пребиват с думите "Ей са ше ти покажем как се снима, бе утепляк". Следват поредица побои. В делото, минало на две инстанции, пернишките съдии хич не ги е еня за практиката на ЕСПЧ... Ма къде е Страсбург, къде Перник. 

Това че камерите в районното (където е третият побой по думите на Калин) не записват, а излъчвали (забележете!) само на живо е един клет, малък детайл. Това, че дланта на единия полицай е разкъсана и той обвинява Калин в нанесена му телесна повреда, а експертизата твърди, че подобно разкъсване може да се причини при биене на шамари е ... пренебрегнат детайл. И най-хубавото: полицията твърди, че тая "средна телесна повреда" се е явила вследствие на съпротива при арест. Арестът обаче е записан. На аудиото се чуват само псувните на полицаите и ударите по Калин. Съпротива - нула. 

Завършекът - четири месеца лишаване от свобода. Калин тъкмо е бил започнал работа. Може би именно това е била реинтеграцията му в обществото, която му е отнета.

Полина Паунова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.