ТРЕПЕРЕТЕ, ДРАГИ МИ „АНИМАЦИОННИ ГЕРОИ“, ПП/ДБ КМЕТ НА ВАРНА И ЗАМ.-КМЕТ, ДЕТО „ОПРАВЯТЕ НЕЩАТА“ В „ПРОЦЕНТИ“!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/treperete-dragi-mi-animacionni-geroi-ppdb-kmet-na-varna-i-zam-kmet-deto-opravyate-neshtata-v-procenti/132106 SvobodnoSlovo.eu
ТРЕПЕРЕТЕ, ДРАГИ МИ „АНИМАЦИОННИ ГЕРОИ“, ПП/ДБ КМЕТ НА ВАРНА И ЗАМ.-КМЕТ, ДЕТО „ОПРАВЯТЕ НЕЩАТА“ В „ПРОЦЕНТИ“!

БЕЗСКРУПУЛНО КАДРУВАНЕ В ОБЩИНА – ВАРНА ОТ ПП/ДБ ДЕПУТАТКАТА СТЕЛА НИКОЛОВА! ЗАЕДНО С КМЕТА НА ВАРНА И ДВАМАТА МУ ЗАМЕСТНИЦИ СЕ ПОДГОТВЯ СХЕМА В ПОЛЗА НА БЛИЗКА ДО ТЯХ ФИРМА!

БЕЗСКРУПУЛНО КАДРУВАНЕ В ОБЩИНА – ВАРНА ОТ ПП/ДБ ДЕПУТАТКАТА СТЕЛА НИКОЛОВА! ЗАЕДНО С КМЕТА НА ВАРНА И ДВАМАТА МУ ЗАМЕСТНИЦИ СЕ ПОДГОТВЯ СХЕМА В ПОЛЗА НА БЛИЗКА ДО ТЯХ ФИРМА!

Тогава Биляна Якова – ръководител на проект „Интегриран градски транспорт на Варна“ в свое отворено писмо до медиите  изнесе шокиращи факти за  действията и бездействията на кмета Благомир Коцев, частният му адвокат Диан Иванов, който  сега е заместник-кмет и Христо Рафаилов – зам.-кмет с ресор ОП „ТАСРУД“.

Тя в своето открито писмо изнесе информация и за депутата от ПП/ДБ Стела Николова, която безскрупулно кадрува в Община Варна и търгува с влияние, като упражнява неправомерно влияние при вземане на решение от длъжностни лица, което е престъпление по НК.

 Влиянието на Стела Николова действително е било упражнено и е довело до крайния планиран резултат. В крайна сметка Община Варна търпи финансови загуби изразяващи се в стотици хиляди левове, умишлено се руши и саботира една функционираща билетна система закупена с европейски средства.

Заради действията и бездействията на кмета на Община  Варна – Благомир Коцев, поради отказа от възлагане на ремонти за неработещи валидатори, финансовите загуби за Община Варна се увеличават и трупат с всеки изминат ден.

В отвореното си писмо Биляна Якова обеща да изнесе още шокиращи разкрития:

Кой и защо иска да ликвидира работещата автоматизирана билетна система, закупена с европейски средства?

Колко загуби на ден (хиляди на месец) търпи Община Варна от неработещи машини и валидатори, защото дейностите не се възлагат на фирмата изпълнител?

Неработещите машини за продажба на билети връзват ли се със синджири за кучета и заключват с  катинари за пощенски кутии от служители на ОП „ТАСРУД“, по разпореждане на новия изпълняващ длъжността директор – Бойка Балева?

Подготвя ли се нова процедура за закупуване на нова билетна система с правилните заложени критерии за една фирма по разпореждане на Благомир Коцев – кмет, Диан Иванов – зам.-кмет и Христо Рафаилов – зам.-кмет с ресор  ОП „ТАСРУД“?

За тези шокиращи разкрития на 16.04.2024 г., Биляна Якова даде пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

По думите ѝ администрацията умишлено саботира работата на автоматизираната билетна система в града, която е изградена с европейски средства и  каза, че ще сезира Европейската прокуратура.

След пресконференцията на Якова варненци започнаха да задават множество въпроси, свързани с билетната система на града, като например:

Вярно ли е, че има неработещи валидатори и машини за продажба на билети и каква е причината и има ли възлагания за отремонтирането им?

Вярно ли е, че от неработещи валидатори и машини, загубите за Община Варна за първото тримесечие на 2024 г. възлизат на около 180 000 лв. спрямо първото тримесечие на 2023 г.?

Колко загуби на ден търпи Община Варна от неработещи машини и валидатори, от невъзлагането на дейностите на фирмата изпълнител?

Кой и защо иска да ликвидира работещата автоматизирана билетна система, която е закупена с европейски средства?

Подготвя ли се нова процедура за закупуване на нова билетна система и с какви средства?

Както и дали наистина Община Варна дължи на фирмата изпълнител „Балистик СЕЛ“ за реално извършени ремонтни дейности по билетната система, около 1 300 000 лв., плюс лихви 130 000 лв.?

Ръководството на Община Варна изпадна в шок и ступор от изявлението на Биляна Якова.

Не очакваха, че тя ще има смелостта да се изправи сама срещу новото ръководство на Община Варна и да изнесе шокиращи факти и действителната истина, такава каквато е.

Вместо да отговорят на изнесеното от нея, след два дни на 18.04.2024 г., „въоръжени“ с опашати лъжи, манипулации и неистина, тримата „анимационни герои“ нападнаха Биляна Якова с лични нападки, как видите ли получавала висока заплата, ама той проекта бил приключил, но тя още получавала заплата и т.н., и още куп неверни твърдения,манипулации и нищичко не отговориха за изнесеното от нея.

През цялото време на пресконференцията тримата „анимационни герои“ отправяха остри нападки срещу Якова и как вече били подали жалба до прокуратурата срещу нея.

Благомир Коцев дори си позволи да каже, че „Обвинението“ вече било готово.

АФЕРА задава въпроса, откога Благомир Коцев е упълномощен и се изживява като съдия и прокурор и раздава правосъдие и уволнява неудобните?

 Обвинение се повдига срещу някого на база на достатъчно доказателства, а не на твърдения, манипулации и опашати лъжи.

Вместо Благомир Коцев да отговори до къде и на какъв етап са досъдебните производства образувани срещу него, той на пресконференцията  раздава обвинения и  правосъдие.

А другият невчасов зам.-кмет син на печално известния в средите на МВР във Варна кадровик на ОД на МВР – Варна дълги години назад във времето – Наско Рафайлов, дори не си е направил труда да прослуша записа от пресконференцията на Биляна Якова, където тя казва думите „Ще изнеса шокиращи факти“, а не казва „шокиращи твърдения“, каквато бе интерпретацията на Христо Рафаилов. Даже с ирония пред журналистите казва следното: „Криминалистиката казва, че лицето твърди, но това няма никакво покритие с истината…“.

Да де, ама Биляна Якова не твърди, а говори за шокиращи факти…

Явно Христо Рафаилов е чул нещо за криминалистика, докато някой негов роднина си е боядисвал косата…

Биляна Якова Ви постави на място на 16.04.2024 г., когато изнесе шокиращите факти за безстопанственост, саботаж, финансови загуби, търговия с влияние и планираното заграбване на варненци за изграждане на  нова билетна система с прогнозна стойност около 30 000 000 лв., а закупената с европейски средства билетна система, най-вероятно ще бъде изхвърлена на боклука от новото ръководство.

Биляна Якова ще отговори на всички опашати лъжи и манипулации,  които бяха изнесени на пресконференцията на 18.04.2024 г. от тримата „анимационни герои“ и много лесно ще ги разобличи с факти и аргументи.

В допълнение ще изложи още факти и истини за едни милиони предназначени за един от компонентите на проекта,  за които се „подготвя споразумение“  с фирмата изпълнител, Градски транспорт и  Диан Иванов срещу „оправяне на нещата“,  само  че „в проценти…“.

До тогава треперете, драги ми „анимационни герои“…

И наистина не се захващайте с Биляна Якова, тя спирачки няма. Също като мен!

Веселина Томова

afera.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.