Тричасов побой и изваден яйчник: Два екипа на МВР не видяха причина да задържат побойника, сега уволняват шефа на районното

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/trichasov-poboy-i-izvaden-yaychnik-dva-ekipa-na-mvr-ne-vidyaha-prichina-da-zadarzhat-poboynika-sega-uvolnyavat-shefa-na-rayonnoto/143512 SvobodnoSlovo.eu
Тричасов побой и изваден яйчник: Два екипа на МВР не видяха причина да задържат побойника, сега уволняват шефа на районното

Шефът на районното управление в Пирдоп ще бъде отстранен заради бруталния случай на домашно насилие в Челопеч, при който жена остана с изваден яйчник, съобщи NOVA. 

Вътрешната проверка на МВР е установила пропуски в начина, по който са действали полицаите. Според вътрешния министър Атанас Илков става въпрос за "лек дефицит" в действията на униформените. По неговите думи първоначалната реакция на полицаите на терен е била адекватна, но е трябвало да се предприеме мигновено задържане на насилника още при първото посещение на полицейския екип на адреса.

Винаги ще си спомням този ден. Тричасов побой... Казвах му само: "Умирам". А той отговаряше: "Умирай, умирай"! Погледнах децата и си казах: „Идва краят, ами децата ми”? Полицаите не казаха, че ще задържат мъжа ми, говориха все едно са приятели”. Това e кратката версия на едно „почти убийство” в Челопеч. Жертвата Роза знае, че живее втори живот - с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста.

С насилника са заедно от осем години. Тя е бягала и се е връщала заради трите им деца.

„Във фаталната вечер той се прибра, погледна ме и с телефона ми разби устата. Аз просто не разбрах какво стана, попитах защо ме удря. Той продължи да ме бие по лицето и по главата. И като не остана нищо от телефона, го изхвърли. Събори ме на земята и започна да ме рита в гърба, корема и на други места. Това ставаше пред очите на децата”, разказва Роза.

Кошмарът продължава, когато мъжът ѝ я завежда до бидон на двора. Топи главата ѝ вътрe и я дави с думите: „Този път ще те утрепя”.

Побоят бил от ревност - заради подозрение, че е изневерила. Малко по-късно мъжът ще разбере, че Роза няма вина, но тя вече ще бъде в болница.

Роза е жива заради съседката си, която звъни на 112. С линейката на адреса идва и полиция. Първи екип полицаи, които не намират причина да задържат насилника. Втори екип полицаи виждат Роза в Спешното в Пирдоп. И предприемат... отново нищо.

И там, пред Спешното в Пирдоп, часове след като я е пребил зверски, мъжът ѝ си прави видео, разказва журналистката на NOVA Татяна Йорданова. Освен, че позира до линейката в този момент, още същата вечер решава да качи видеото с лицето си в TikTok. А състоянието на Роза се влошава до такава степен, че я съветват да отиде в друга болница - в Панагюрище. И тъй като полицаите не виждат защо трябва да задържат мъжа ѝ, на Роза не ѝ остава друго освен да пътува до болницата отново с него. Тогава той дори ѝ казва, че нищо няма да му направят.

"Аз имам връзки, няма да се получат нещата" - така ми каза. И пак ме удари. Аз си премълчах. Tой продължи: "Ще излъжеш, че си била мъртво пияна и си се пребила самичка". Аз само го погледнах и на входа припаднах. Той ме вдигна, сложи ме да седна и ми каза да не се преструвам”, сподели Роза.

https://frognews.bg/

3 Коментара

Де бре

2 hours before

Такъв трябва да бъде дран жив или в най-добрия случай доживотна каторга да чука камъни и да проклина деня в който се е родил.

Коментирай

Аква

1 hour before

Като си помисля само , колко такива идиоти и боклуци се разхождат живи сред нас... Що не отидат на фронта - там откога ги чакат.

Коментирай

Аква

1 hour before

Като си помисля само , колко такива идиоти и боклуци се разхождат живи сред нас... Що не отидат на фронта - там откога ги чакат.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.