Украинците ще останат в хотелите и след юни

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ukraincite-shte-ostanat-v-hotelite-i-sled-yuni/111800 SvobodnoSlovo.eu
Украинците ще останат в хотелите и след юни

Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България ще бъде удължена след изтичането й в края на юни, съобщи новият екип на министерството на туризма. Работи се по продължаването й до края на 2023 г., като за измененията, правилата и реда на действието ѝ ще бъде предоставена своевременно информация след решение на Министерския съвет, допълват оттам. Днес министерството най-сетне се разплати с хотелиерите, на които служебното правителство не беше плащало нито една нощувка от тази година.

По повод многото въпроси, ведомството разпространи и насоки към хотелиерите и другите стопани на обекти, където са настанени бежанци от войната в Украйна. В тях се напомня, че се покриват нощувките само на хора, които към 31.10.2022 г. са се ползвали от програмата и към същата дата са били настанени в категоризирано/регистрирано в Националния туристически регистър място за настаняване. Те, освен това, трябва да са останали в същия обект от 01.11.2022 г. до 15.11.2022 г. Не трябва да са се местили и в периода 16 ноември 2022 - 24 февруари 2023 г., освен ако това не е станало по изключение по инициатива и преценка на Националния оперативен щаб към МС. Нови хора се допускат само с цел събиране на семейства.

Не може да се приемат в места за настаняване и подслон новопристигнали лица от Украйна, които искат да се възползват от програмата, без решение и разрешение от НОЩ. Освен това настанените трябва да се въвеждат в Единна система за туристическа информация до 24 часа след тяхното настаняване или напускане.

segabg.com

7 Коментара

Пишман турист

преди 10 месеца

Ние плащаме, за да има управляващите кого да вадят да протестира срещу несъгласните с управлението българи.

Коментирай

Пишман турист

преди 10 месеца

Ние плащаме, за да има управляващите кого да вадят да протестира срещу несъгласните с управлението българи.

Коментирай

П. Василев

преди 10 месеца

Тези Украински ЕВРЕИ, които ЛЕЖАТ и ПАРАЗИТИРАТ в България Повече от Една Година, много скоро ще Гризнат ДЪРВОТО !!!!!

Коментирай

Опс

преди 10 месеца

Че то е ясно! Миналата вечер по БТВ една тьпа хохолка нарече нас- бьлгарите ДЕБИЛИ. Даже го повтори Е,наистина сме дебили щом слугуваме на укрофашистите

Коментирай

Иван Пеев

преди 10 месеца

Пуркуа бе джанъм? Я на корабче и бегом на фронта! Вън украинците от България!!!

Коментирай

Босилсковски

преди 10 месеца

Ега ти и продажното ново правителство. Укронацистите ще ваканцуват на море, а българите ще гинат от наводнения и на тях ще им отредят само по 625 лв. еднократна помощ. Защо не се излиза по улиците и да се протестира? Коалицията от боковите мутри и простокирчовците ще унищожи България.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.