Украйна поиска и българските МиГ-29

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ukrayna-poiska-i-balgarskite-mig-29/53604 SvobodnoSlovo.eu
Украйна поиска и българските МиГ-29

Украйна насърчава България също да даде своите самолети МиГ-29, след като Полша, а впоследствие и Словакия даде такива. Това заяви говорителят на Министерството на отбраната на Украйна Юрий Сак пред БНТ.

По думите му Украйна се подготвя за пролетна офанзива и има нужда да подсили своите военновъздушните сили, които осигуряват въздушно прикритие за наземните операции.

Юрий Сак каза още, че украинските въоръжени сили водят тежки боеве в Бахмут и Авдеевка и всеки ден убиват между 900 и 1000 руски военнослужещи, използвани от Русия като "пушечно месо". Той обаче призна, че и Украйна дава жертви.

Сак посочи, че въпросът със самолетите е сходен с този с танковете, когато страната за първи път поиска тежко въоръжение от съюзниците си миналата година. Той обясни, че постепенно, след съветски тип танкове, съюзниците са започнали да предоставят и западни образци въоръжение.

https://fakti.bg/

8 Коментара

Червената шапчица

1 year before

На 23 феврури 2022 година окраинците имаха много самолети и танкове. Какво е станало с тях? Защо сега просят за други?

Коментирай

Иван Пеев

1 year before

За тези, които се пишат украинци само един по-голям и по-дебел!!!

Коментирай

Синята барета

1 year before

Продават ги още на границата, шапчице. Търговия... Сто пъти хващаха и хуманитарна помощ и оРъжие. И какво ?

Коментирай

Глас народен

1 year before

Аз мога да дам само дедовия си, на всички украинки, които искат да тренират свирки!

Коментирай

Kiro Kanadeca

1 year before

Чакам да чуя отговор от президента! Ама не мрън-мрън, а достоен отговор на нагли нации, нещо като - вървете на майната си или е.и си пу....а майчина!

Коментирай

Н. Петров

1 year before

"Това заяви говорителят на Министерството на отбраната на Украйна Юрий Сак..." -------------------------------------------- Този Юрий - Сак ли е, Плик ли е, или е Торба, това няма как да знам, обаче много скоро ще налапа целия мамул! Нагли украински педали!

Коментирай

борба

1 year before

ПОЛША И СЛОВАКИЯ СА РИМОКАТОЛИЦИ. КАТО ТАКИВА ПОХОДИТЕ НА РИМОКАТОЛИЦИТЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ПРАВОСЛАНИТЕ ХРИСТИЯНИ ДАТИРА ОТ ВЕКОВЕ.НЕ НИ ПРИЧИСЛЯВАЙТЕ КЪМ ТАЗИ ФАШИСТКА ХУНТА.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.