Ужасена съм от насилието, от враждите между съседите, от бездействието на полицията

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/uzhasena-sam-ot-nasilieto-ot-vrazhdite-mezhdu-sasedite-ot-bezdeystvieto-na-policiyata/52197 SvobodnoSlovo.eu
Ужасена съм от насилието, от враждите между съседите, от бездействието на полицията

Убийствата на Иво Андреев и Иван Владимиров дълбоко ме потресоха! Ужасена съм от насилието, от враждите между съседите, от бездействието на полицията.

Трябва нещо да се промени!

Израснах в Петрич, в “Шарон”, в една обагрена с бурния македонски темперамент махала. Все някой надуваше магнетофона си, крещяхме си през прозорците, викахме милиция… после всички сядахме по дворовете на общи трапези, никой не гонеше гайрез на другия, децата отраствахме под общите комшийски грижи.

В София живеем в кооперация с културни и възпитани хора, не помня скандали, освен понякога предизвикани от външни хора, за паркоместата в двора, заради ужасния проблем с паркирането в центъра на София.

Какво ми се случи в Лондон? В кооперацията се настаниха двама нахакани руснаци от Сити-то. Като завихриха едни купони, та се забравиха - цяла нощ, като отвързани… Веднъж им направих забележка, на втория път извиках полиция. Уж се укротиха, една нощ пак надуха уредбата и се разкрякаха в пиянска еуфория, та чак не чуваха като им звънях на вратата. Тогава се разтърсих кой може да ми помогне и разбрах, че има Housing Ombudsman - който напълно безплатно урежда спорове между хазяи и наематели и между спорещи съседи. Написах имейл, описах случаите, в които руснаците прекаляваха с шума през нощта. Резултатът: най-напред престанаха с купоните, а скоро след това съвсем си тръгнаха от апартамента под нас.

Така работи системата.

Не казвам, че няма разправии, особено в крайните квартали - обикновено жестоко се саморазправят хората от една и съща етническа група…. обаче в Лондон живеят 8 799 720 жители от 16 националности. А София е толкова малка. Две убийства през няколко месеца са кошмарна трагедия. И камбана! Тревожна камбана.

Соня Колтуклиева

5 Коментара

Оан

1 year before

Последният забит пирон в съседните отношения е хустият му закон за етажната собственост водещ до наемането на управляващи фирми, които все пак трябва да се издържат и се издържат, като нито предоставят истинска услуга, нито произвеждат, нито вършат дейност, която да не може да бъде извършена от 80 годишна пенсионера. В панелите, няма какво да ремонтират, каквото трябва не е в компетенцията им, освен да събират такси и да вършат някои от тях глупости.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.