В листите на Марешки 19 са уволнени от ИАЛ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/v-listite-na-mareshki-19-sa-uvolneni-ot-ial/25883 SvobodnoSlovo.eu
В листите на Марешки 19 са уволнени от ИАЛ

Сегашното ръководство на агенцията уволни хората на Веселин Марешки от структурата, но той ги завря в кандидат депутатските си листи навсякъде в страната, за да им осигури хранилка за следващите 4 години. За този сензационен факт тези дни алармира сайтът Афера.

19 минути обаче още преди 4 години, през 2013 година, в броя си от 28 март предупреди за нездравите апетити на Марешки към агенцията с публикацията „Агенцията по лекарства разчиства конкуренти на Марешки”.

От публикацията става ясно, че доверена адвокатка на аптекарския бос, който сега атакува и политиката, е заела висок шефски пост в агенцията, което си е откровен конфликт на интереси. Точно тази служителка е разпореждала нонстоп проверки и санкции за аптеките, които са били конкурентни на Марешки. На жалбите на засегнатите хора се отзавава 19 минути и разкрива далаверите на Марешки с ИАЛ.

Чак сега смененото ръководство на агенцията се сети да поработи и смени всички онези служители, които са били неправомерно назначени и са действали като рекет група в интерес на частника аптекар, който паралелно взе да прави и бензиностанции.

Занапред, ако са верни предварителните сондажи на социолозите, натирените служители от агенцията, ще станат законотворци в състава на следващото Народно събрание?!

„В здравните и фармацевтичните среди са потресени и че Веселин Марешки си има и заместник – министър по здравеопазването в лицето на зам-министър Любомир Гайдов, който идва от Върховния административен съд. Гайдов бе зам-министър и по времето на кабинета „Борисов 1“, като зам-министър на Божидар Нанев, който пък нашумя с тогавашния скандал за ваксините” съобщава Афера. Според източници на медията, зам-министърът от служебното правителство се готвел да смени ръководството на ИАЛ и Марешки пак ще е облагодетелстван за своята система с лекарствата.

http://19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.