В ОЧАКВАНЕ НА ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ В ПОХОДА ЗА МИР ВЪВ ВРАЦА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/v-ochakvane-na-poveche-uchastnici-v-pohoda-za-mir-vav-vraca/110594 SvobodnoSlovo.eu
В ОЧАКВАНЕ НА ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ В ПОХОДА ЗА МИР ВЪВ ВРАЦА

Няма налично описание.

Събрахме се около петдесетина човека на площад "Христо Ботев". Враца е мутренски град, вилнее гербаджийско беззаконие, хората се страхуват. Гербаджийската олигархична плослойка е непоклатима,  гербаджийската лумпенска номенклатура в общинските и държавните учреждения е несменяема, арогантна и самодоволна. А населението е смачкано, примирено, апатично, обезличено.

И все пак намериха се няколко пробудени съвести и пламенни сърца, които протестираха срещу престъпното статукво в града и в страната и готвеното ни от него "редовно правителство" - срамен фарс на марионетки, чиято задача е да ни хвърлят във война. Будните врачани и днес вдигнаха глас за обявяване на България за Зона на мира и се подписаха за референдум за мир и суверенитет. Подписката и митингът, както и двата предишни пъти, бяха организирани от Искрен Дилов, координатор на политическа коалиция "Вън от ЕС и НАТО". 

Във Враца процесите текат мудно. Но ферментът действа. И гербаджийската феодална каста в областта не се заблуждава, че се нижат последните месеци, в които може безнаказано да дерибейства. До октомври. А най-вероятно до юли. Защото Бащицата й се катурва с гръм и трясък - утре! 

Милена Върбанова 

Снимки: Георги Господинов

11 Коментара

Ангелина

преди 4 месеца

КЪДЕ ИЗЧЕЗНА - НАПИСАНИЯ ОТ МЕН КОМЕНТАР?!И ТУК ЛИ СЕ НАМИРА ГЕРБАДЖИЙСКАТА МАФИЯ!!!

Коментирай

Ангелина

преди 4 месеца

ВЪВ ВРАЦА ПОНЕ НЕ УБИВАТЕ -ВСЕКИДНЕВНО СЪГРАЖДАНИТЕ СИ И НЕ УЧАСТВАТЕ В ПРЕСТЪПНИ ЗВЕРСТВА СРЕЩУ ТЯХ.ДОКАТО В ГРАД МОНТАНА - ШЕСТА ГОДИНА СЕ ИЗВЪРШВА МОЕТО ПУБЛИЧНО УБИЙСТВО ОТ ВСИЧКИ В ГРАДА ,С ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ ,В ЧИИТО ПРАВОМОЩИЯ СА "УЖ" ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ ,НО ВСЪЩНОСТ Е ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ . В ГРАДА ИНСТИТУЦИИТЕ И НЕ САМО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ЛИЧНИ И НА ПОЛИТИКО- ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КРЪГОВЕ ИНТЕРЕСИ ,А НЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ!ОТ СКОТСКО ПО ПРИРОДА ОБЩЕСТВО Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО ,ТЕХНИТЕ "ЕЛИТНИ " ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА СА И В НС.

Коментирай

Ангелина

преди 4 месеца

Оставихте само този коментар- много удобно ,къде са останалите два мои коментара ,свързани с гербаджийската сган?!

Коментирай

Андрей К

преди 4 месеца

Коментарите излизат с малко закъснение... Това към Ангелина и всички останали, които не знаят това. А иначе, привет Милена и поздрави от Пд! Обвиняват участниците в похода за мир, че са русофили. Това как да е. Но тук има един смущаващ елемент - вън от НАТО и ЕС. Аз лично за първото съм съгласен, но за второто не. А има много интелигентни и мислещи хора, които именно това "Вън от ЕС" ги смущава... Аз също бях на похода за мир в Пд, по малко хора бяха от миналия път, но имаше много силни изказвания от страна на участниците!

Коментирай

Георги

преди 4 месеца

Калинчо подарява апетитните места във Враца на 5човека за лично облагодетелстване продава мачовете на Ботев Враца черно тото с Николай Гергов трябва да му викаме Калин далавееата

Коментирай

Диана

преди 4 месеца

Тъй като Походът за мир и неутралитет се организира изцяло на гражданска основа, т.е. без участието на каквито и да било политически партии и групи, то нека да се понапънем малко и да се съсредоточим върху общата цел - мир и неутралитет. Нека всеки да заглуши временно политическити си пристрастия и исторически разсъждения и обременености, защото най-първата цел на тази инициатива е да забраним въвличането на България в какъвто и да е военен конфликт! И втората цел е да се постигне случването на референдум, на който всеки един човек да има думата относно въпроса с войната. Не е необходимо да се развяват знамена, различни от българския трибагреник, както и лозунги в подкрепа на Русия, Украйна или партии. Нека най-напред да се погрижим за мир, за да имаме бъдеще, в което да се постараем да изградим работеща за националния ни интерес система. Мирно бъдеще.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 4 месеца

Знамето, което се вижда на снимката не е руският флаг, а копие на Самарското знаме. Цветовете на руския трибагреник са разположени по различен начин.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 4 месеца

Знамето, което се вижда на снимката не е руският флаг, а копие на Самарското знаме. Цветовете на руския трибагреник са разположени по различен начин.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 4 месеца

И какво имате предвид с тая подла фраза "да заглушим политическите си пристрастия"? Да не посочваме виновниците за унищожението на страната и за опитите за вкарването ни във война? Така просто - да си блеем за мир, като овче стадо? Много удобна позиция, но няма как да се получи. Всеки ще сърба това, което е надробил.

Коментирай

Диана

преди 4 месеца

Милена Върбанова, относно знамената говоря изобщо, не визирам флага от снимката по-горе. И това е вужно, за да не ке компрометира целта на събитието. Определено има повече разбиране при последните шествия. С фразата "да заглушим политическите си пристрастия" призовавам поне в този случай, на изцяло гражданско иницииране на общонародна изява да бъдем най-напред хора. Да изкараме човешкото у себе си и да афишираме патриотизъм, благодарност и грижа към родината и рода си. Простичко е. Нужна е само добронамереност. Човешка.

Коментирай

Диана

преди 4 месеца

При конфликт всеки от участниците е убеден в своята правота и си има доводите. Мир не се постига с оръжие, а с дипломация.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.