В ОЧАКВАНЕ НА ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ В ПОХОДА ЗА МИР ВЪВ ВРАЦА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/v-ochakvane-na-poveche-uchastnici-v-pohoda-za-mir-vav-vraca/110594 SvobodnoSlovo.eu
В ОЧАКВАНЕ НА ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ В ПОХОДА ЗА МИР ВЪВ ВРАЦА

Няма налично описание.

Събрахме се около петдесетина човека на площад "Христо Ботев". Враца е мутренски град, вилнее гербаджийско беззаконие, хората се страхуват. Гербаджийската олигархична плослойка е непоклатима,  гербаджийската лумпенска номенклатура в общинските и държавните учреждения е несменяема, арогантна и самодоволна. А населението е смачкано, примирено, апатично, обезличено.

И все пак намериха се няколко пробудени съвести и пламенни сърца, които протестираха срещу престъпното статукво в града и в страната и готвеното ни от него "редовно правителство" - срамен фарс на марионетки, чиято задача е да ни хвърлят във война. Будните врачани и днес вдигнаха глас за обявяване на България за Зона на мира и се подписаха за референдум за мир и суверенитет. Подписката и митингът, както и двата предишни пъти, бяха организирани от Искрен Дилов, координатор на политическа коалиция "Вън от ЕС и НАТО". 

Във Враца процесите текат мудно. Но ферментът действа. И гербаджийската феодална каста в областта не се заблуждава, че се нижат последните месеци, в които може безнаказано да дерибейства. До октомври. А най-вероятно до юли. Защото Бащицата й се катурва с гръм и трясък - утре! 

Милена Върбанова 

Снимки: Георги Господинов

11 Коментара

Ангелина

преди 10 месеца

КЪДЕ ИЗЧЕЗНА - НАПИСАНИЯ ОТ МЕН КОМЕНТАР?!И ТУК ЛИ СЕ НАМИРА ГЕРБАДЖИЙСКАТА МАФИЯ!!!

Коментирай

Ангелина

преди 10 месеца

ВЪВ ВРАЦА ПОНЕ НЕ УБИВАТЕ -ВСЕКИДНЕВНО СЪГРАЖДАНИТЕ СИ И НЕ УЧАСТВАТЕ В ПРЕСТЪПНИ ЗВЕРСТВА СРЕЩУ ТЯХ.ДОКАТО В ГРАД МОНТАНА - ШЕСТА ГОДИНА СЕ ИЗВЪРШВА МОЕТО ПУБЛИЧНО УБИЙСТВО ОТ ВСИЧКИ В ГРАДА ,С ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ ,В ЧИИТО ПРАВОМОЩИЯ СА "УЖ" ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ ,НО ВСЪЩНОСТ Е ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ . В ГРАДА ИНСТИТУЦИИТЕ И НЕ САМО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ЛИЧНИ И НА ПОЛИТИКО- ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КРЪГОВЕ ИНТЕРЕСИ ,А НЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ!ОТ СКОТСКО ПО ПРИРОДА ОБЩЕСТВО Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО ,ТЕХНИТЕ "ЕЛИТНИ " ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА СА И В НС.

Коментирай

Ангелина

преди 10 месеца

Оставихте само този коментар- много удобно ,къде са останалите два мои коментара ,свързани с гербаджийската сган?!

Коментирай

Андрей К

преди 10 месеца

Коментарите излизат с малко закъснение... Това към Ангелина и всички останали, които не знаят това. А иначе, привет Милена и поздрави от Пд! Обвиняват участниците в похода за мир, че са русофили. Това как да е. Но тук има един смущаващ елемент - вън от НАТО и ЕС. Аз лично за първото съм съгласен, но за второто не. А има много интелигентни и мислещи хора, които именно това "Вън от ЕС" ги смущава... Аз също бях на похода за мир в Пд, по малко хора бяха от миналия път, но имаше много силни изказвания от страна на участниците!

Коментирай

Георги

преди 10 месеца

Калинчо подарява апетитните места във Враца на 5човека за лично облагодетелстване продава мачовете на Ботев Враца черно тото с Николай Гергов трябва да му викаме Калин далавееата

Коментирай

Диана

преди 10 месеца

Тъй като Походът за мир и неутралитет се организира изцяло на гражданска основа, т.е. без участието на каквито и да било политически партии и групи, то нека да се понапънем малко и да се съсредоточим върху общата цел - мир и неутралитет. Нека всеки да заглуши временно политическити си пристрастия и исторически разсъждения и обременености, защото най-първата цел на тази инициатива е да забраним въвличането на България в какъвто и да е военен конфликт! И втората цел е да се постигне случването на референдум, на който всеки един човек да има думата относно въпроса с войната. Не е необходимо да се развяват знамена, различни от българския трибагреник, както и лозунги в подкрепа на Русия, Украйна или партии. Нека най-напред да се погрижим за мир, за да имаме бъдеще, в което да се постараем да изградим работеща за националния ни интерес система. Мирно бъдеще.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 10 месеца

Знамето, което се вижда на снимката не е руският флаг, а копие на Самарското знаме. Цветовете на руския трибагреник са разположени по различен начин.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 10 месеца

Знамето, което се вижда на снимката не е руският флаг, а копие на Самарското знаме. Цветовете на руския трибагреник са разположени по различен начин.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 10 месеца

И какво имате предвид с тая подла фраза "да заглушим политическите си пристрастия"? Да не посочваме виновниците за унищожението на страната и за опитите за вкарването ни във война? Така просто - да си блеем за мир, като овче стадо? Много удобна позиция, но няма как да се получи. Всеки ще сърба това, което е надробил.

Коментирай

Диана

преди 10 месеца

Милена Върбанова, относно знамената говоря изобщо, не визирам флага от снимката по-горе. И това е вужно, за да не ке компрометира целта на събитието. Определено има повече разбиране при последните шествия. С фразата "да заглушим политическите си пристрастия" призовавам поне в този случай, на изцяло гражданско иницииране на общонародна изява да бъдем най-напред хора. Да изкараме човешкото у себе си и да афишираме патриотизъм, благодарност и грижа към родината и рода си. Простичко е. Нужна е само добронамереност. Човешка.

Коментирай

Диана

преди 10 месеца

При конфликт всеки от участниците е убеден в своята правота и си има доводите. Мир не се постига с оръжие, а с дипломация.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.