Валери Йорданов: В Народния театър най-доходоносните представления се играят най-рядко

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/valeri-yordanov-v-narodniya-teatar-nay-dohodonosnite-predstavleniya-se-igrayat-nay-ryadko/52891 SvobodnoSlovo.eu
Валери Йорданов: В Народния театър най-доходоносните представления се играят най-рядко

В предаването ”Тази сутрин” по БиТиВи актьорът Валери Йорданов коментира скандала в Народния театър и дисциплинарното уволнение на режисьора Александър Морфов. Йорданов заяви: „Снощи имах моноспектакъл. След него с мен се свързаха много хора, които ми казаха, че се организират различни събития в подкрепа на Александър Морфов и други техни любими режисьори.” Според Валери Йорданов най-доходоносните представления се играят най-рядко, което е скандално.

Протест в защита на режисьора Александър Морфов ще има днес в 17:30 часа пред Народен театър, а утре в 14:00 часа пред Министерство на културата. Очаква се на него да отидат не само граждани, но и множество творци, които да изразят подкрепата си към режисьора. Част от актьорите настояват за осъществяване на пълна ревизия на театъра – не само във финансов, но и в творчески план. Според Валери Йорданов най-доходоносните представления се играят най-рядко, което е скандално.

Йорданов посочи, че вероятно бившият ПР на Народния театър Велислава Кръстева "ще продължи сполучливо да изпълнява задълженията си в парламента към определена политическа партия.“

Frognews.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.