Валерия Велева: Политическото нищожество Атанасов никога не може да стигне върха на Георги Йорданов

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/valeriya-veleva-politicheskoto-nishtozhestvo-atanasov-nikoga-ne-mozhe-da-stigne-varha-na-georgi-yordanov/139523 SvobodnoSlovo.eu
Валерия Велева: Политическото нищожество Атанасов никога не може да стигне върха на Георги Йорданов

Атанас Атанасов от бутафорната ДСБ вдигна вой до Бога за това, че кабинетът предлага да се връчи орден "Стара планина" на един заслужил българин - бившия министър на културата Георги Йорданов.

Низостта на т.нар. генерал стигна до там да слага на една плоскост изстъпленията на комунистически режим и стореното от Георги Йорданов за отварянето и възхода на българската култура по времето на тоталитаризма.

Независимо от идеологическите щампи, Георги Йорданов е направил толкова много за имиджа на България навън, колкото всичките 240 депутати вкупом не могат да го направят и в задгробния си живот дори.

Интелектуалната мощ на Георги Йорданов е на светлинни години от ръста на политическите нищожества, окупирали законодателния храм! Той беше и продължава да бъде уникална личност, извън всяка матрица на времето! Той работеше с такъв замах, какъвто българската култура след него не помни! 
И единственото, което Георги Йорданов заслужава е, респект!

Когато слагаш син на генерал от ДС за кмет на европейска столица, а не можеш да приемеш, че съпартиец на същия този генерал е работил не на "тихия", а на публичния културен фронт и е дал път на велики творци - е израз на извратен, болен мозък, който лази пред днешните си господи по същия унизителен начин, както го е правил и при предишните.

Човек, който не е сложил две тухли на кръст и единственото, което е създал на публичната сцена - скандали, интриги и зловония, няма как да коментира величието на Георги Йорданов.

Този политически примитивизъм, който е обсебил политическата ни каста, е пагубен за държавата! Ако така вървим, разрушителните стихии на днешното време няма да остави нищо свято за поколенията след нас. 

Народ, който се отрича от миналото си, няма бъдеще!

А с такива политици народът ни няма ни настояще, ни бъдеще! 

И накрая - да правиш долнопробен цирк в парламента за човек, който е на 90 години и да се опитваш на този гръб да катериш измамни политически върхове - е достойно само за презрение!

Роденият да пълзи не може да лети...

https://epicenter.bg/

4 Коментара

адвокат

2 months before

Г-жо Велева, моите уважения към Вас за това, че казвате истината за настоящият политически "елит" и в частност за т.нар. политик атанасов/пиша с малки букви името му, защото мисля, че с постъпките си това заслужава/. А относно бившият Министър на Културата по времето, когато България беше НРБ съм съгласно с Вас, че: Интелектуалната мощ на Георги Йорданов е на светлинни години от ръста на политическите нищожества, окупирали законодателния храм!

Коментирай

Посетител

2 months before

Напълно съм съгласен, както с госпожа Велева, така и с първият коментирал - адвокат! Понеже миньонът гном се пенявчи че не е бил член на БКП, да напомня че навремето, за да станеш обикновен милиционер ТРЯБВАШЕ да си член на БКП! Какво остава да си прокурор или съдия... Гномът си мисли че сме безпаметни... Да, ама не!

Коментирай

Делиорманският комунистически прокурор

2 months before

Танас - джуджето отдавна трябва да е обесен - ПУБЛИЧНО!

Коментирай

Четящ

2 months before

Браво на г-жа Велева, толкова точно, искрено и вярно. А иначе лекета като този помияр генерал, дал Бог много у нас.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.