ВЪПРОСЪТ: Драпа ли Крум Зарков за прокурор №1?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vaprosat-drapa-li-krum-zarkov-za-prokuror-1/52368 SvobodnoSlovo.eu
ВЪПРОСЪТ: Драпа ли Крум Зарков за прокурор №1?

Насред политическия хаос, съпътстващ подготовката за поредните предсрочни избори на 2 април един голям въпрос назрява и търси своето решение – дали служебният правосъден министър от котилото на БСП Крум Зарков не се стяга за поста на Иван Гешев? Ще стигнат ли юридическите сили и политическите връзки на претендента за поста на Корнелия да оглави и прокуратурата със 7-годишен мандат?

Заявките на 40-годишният юрист с мижава практика за поста на обвинител №1 са несъмнени. Внукът на Леонид Кацамунски – началникът на Главното следствено управление от 1990 до 1992 г. и зам.-директор на Народната милиция от 1981 до 1990 г., вече прави медийни рейдове, в които изтъква неслучилата се съдебна реформа сякаш не е бил в Народното събрание през последните шест години – от 2017-а насам и няма никаква вина за ситуацията, в която е поставена правосъдната система.

В интервюто си за 24 часа на 13.02.2023 г. напористият социалист прави внушения за предстоящи санкции срещу българи „Магнитски“ 3, насажда страхове за спирането от Шенген и всичко това с цел да постави темата, която го вълнува най-много – смяната на Иван Гешев по старата безпринципна схема „Стани да седна“, коментира ляв депутат пред Narod.bg.

„Трябва да се случат 2 неща – да се приемат необходимите закон и реформа, и да се намерят хората, които качествено и правилно да ги изпълняват. Толкова е просто“, заявява смело Зарков, без да коментира като е толкова просто защо партията му не направи нищо по темата?!

За да е по-убедителна стратегията му Крум Зарков намеква за подкрепа на US конгресмени и сенатори за издигането му за поста главен прокурор.

Източници от Министерството на правосъдието разкриха, че по време на последните си две пътувания зад океана амбициозният наследствен комунист молил за благоволение и гласуване на доверие от който и да е конгресмен, търсейки съюзници извън България. 

Според информатор на Narod.bg опитите му да намери чадър в САЩ ударили на камък. Въпреки това фиксираният в поста на Иван Гешев служебен министър без трудов стаж стига да там, че при последната среща с двама сенатори в САЩ, която не бе обявена публично,

смело обещал да поиска импийчмънт на държавния глава Румен Радев, който бил „препъни камъка“ в политиката на новата власт.

За да намери някакъв съюзник в Щатите русофилът споменал, че може да помогне с намирането на информация за политици и бизнесмени, която да бъде така поднесена, че да бъде в услуга за евентуални бъдещи списъци и доклади.

Дали набиращият самочувствие на юрист назначен именно от Румен Радев служебен министър ще успее да оплете кошницата си? Сред политиците битува тезата, че следващият главен прокурор трябва да е от гилдията – човек с опит и доказан професионалист, не партийна калинка като Крум Зарков.

В този смисъл отговорът на въпроса е „не“, Крум Зарков няма да е следващият прокурор №1, но това не му пречи да опитва с цената на всичко.

narod.bg

1 Коментара

Синята барета

преди 1 година

Една санитарка, много близка до шефа, иска да стане хирург. Защото е гледала как стават тия работи и дори е давала съвети на хирурзите. Сега, големия въпрос е - ще и дадете ли скалпел в ръката и кой ще бъде пациента? Иначе тя ще се оплаче на шефа и ще напише куп доноси, как доктора краде от марлите и конците по време на операция и е корумпиран. Нда, кой разбрал, разбрал.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.