Васил Терзиев обмисля ул. „Граф Игнатиев“ да се преименува на „Навални“

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vasil-terziev-obmislya-ul-graf-ignatiev-da-se-preimenuva-na-navalni/128052 SvobodnoSlovo.eu
Васил Терзиев обмисля ул. „Граф Игнатиев“ да се преименува на „Навални“

Това, което искаме като администрация да направим, е да има улица на името на Алексей Навални и улица на името на преподавателя от СУ Кристиан Таков, заяви столичният кмет Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет.

Навални почина в руски затвор миналата седмица. Таков почина от тежко заболяване през 2017 г. Освен преподавател Таков беше и един от основателите на „Да, България“.

Терзиев каза, че темата за имената на улиците в София трябва бъде обсъждана, но не е сега моментът за това. Трябва да положим една по-добра основа за развитието на града и чак след това да преминем към идеологически теми, по които винаги ще има различни мнения, заяви столичният кмет.

На въпрос дали с името на Навални може да бъде применувана улица „Граф Игнатиев“, Терзиев отговори: „Възможно е, но това е тема, която ще търпи развитие“.

obektivno.bg

7 Коментара

darkaveng

5 months before

Боже, такива идиоти не може да има! Или ... може! Пфу и Анатема вам, идиоти! Анадънму?👹👹👹

Коментирай

Ана

5 months before

Мисля си какво е направил Навални за нашата страна,че да кръщаваме улица на неговото име.

Коментирай

Kiro Kanadeca

5 months before

Сложете една улица на "Бай Хуй" на името, бре.

Коментирай

Бамби

5 months before

Кристиан Таков? Любовникът на Белазелков?! И за какви заслуги?! Педали от всички страни, съединявайте се!

Коментирай

Мирмидон

5 months before

Аз предлагам да се сменят всички имена на улици в София. Нека се прекръстят само на хора от ЛГБТ. Нали софиянци са първи евроатлантици.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.