Васил Василев-Зуека от Испания: Актьорството не ми липсва

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vasil-vasilev-zueka-ot-ispaniya-aktyorstvoto-ne-mi-lipsva/143976 SvobodnoSlovo.eu
Васил Василев-Зуека от Испания: Актьорството не ми липсва

Учудвам се, че на мен наистина актьорството не ми липсва – нито театър, нито кино, нито телевизия. Явно това себеизразяване с образи през платната запълва тази дупка, която би се отворила, ако правя нещо друго". Това каза известният телевизионен водещ и актьор Васил Василев-Зуека в интервю за Би Ти Ви от дома си в Испания.

Васил Василев разказва за голямата промяна в живота си. На 55 години той решава да замине за друга държава, чийто език не говори и където не познава почти никого.

„Трудности имаше. Трудният период за приспособяване и за смяната от едното към другото – аз го изживях в България, при това докато работя. Човек трябва да бъде решителен. Няма значение дали е силен характер, или не. Някои хора казват „ама ти си много силен характер", напротив – не съм. Въпросът е, че когато човек взима решение, той трябва да е наясно, че ще го гони. Когато човек има цел, той се бори лесно", споделя Васил Василев - Зуека.

В испанското градче Алтея живее вече четири години със съпругата си Ани и 10-годишния им син Стефан. Там Зуека има и двама племенници.

„Когато човек приема една тежка промяна за себе си, да смени държавата, винаги е по-добре да имаш човек там. Мисля, че винаги съм живял на море, макар да съм живял в София и да съм от Сливен", казва той.

В къщата си Зуека е създал ателие, в което прекарва часове рисувайки. След като приготвят закуска и оставят Стефан на училище, той прави сутрешната си разходка по крайбрежната алея, а след това отива в ателието.

Цял живот съм искал и съм мечтал да бъда актьор. Винаги съм бил щастлив с това, което правя – в театъра, в киното, в телевизията. Макар че телевизията за мен винаги е била нещо много особено, част от, начин на преживяване. Никога не съм имал намерения или вътрешна необходимост да сменям професията си. Аз и сега не съм я сменил, скоро време художник няма да се нарека. Не живея с илюзии, че ще стана съвременния Пикасо, аз съм на 59 години. Дори и сега смятам, че продължавам да рисувам театрални картини“, разказва Васил Василев.

„Първо тук ни харесва и второто, което всъщност е първата причина е, че сме тук е заради малкия, за да може да получи добро образование в спокойна среда. Учудвам се, че на мен наистина актьорството не ми липсва – нито театър, нито кино, нито телевизия. Явно това себеизразяване с образи през платната запълва тази дупка, която би се отворила, ако правя нещо друго“, допълва той.

В момента те се издържат на 70% от неговите картини, като съпругата му Ани му помага ежедневно.

„Трудно е, но се оправяме. Хората, Слава богу харесват картините и дори в криза си позволяват да ги купуват. Има варианти, но с Ани трябва да бъде гъвкави от гледна точка на рисуването като бизнес. Ако не е Ани, аз няма да мога да рисувам по толкова много“, казва Зуека

Епицентър 

9 Коментара

Наблюдател

1 hour before

Да е жив и здрав и да не се връща, въртипотурковци не ни трябват. Обаче ще ми бъде интересно защо и как ще се преобуе във въздуха, като дойде време да бяга обратно в България.

Коментирай

Гост

1 hour before

И на мен Зуека не ми липсва, не се и сещам за него, освен, ако някъде не ми попадне нещо изписано за него.

Коментирай

Гост

1 hour before

И на мен Зуека не ми липсва, не се и сещам за него, освен, ако някъде не ми попадне нещо изписано за него.

Коментирай

Яяяя

1 hour before

И модерния ляв се кълнеше ,че няма да се връща и ,че България нищо не му е дала. После навря опашката между краката. Сега пак почна да я напърчва нагоре.

Коментирай

Поредния дрисльо

27 minutes before

който иска да даде на детето си "добро образование в спокойна среда ", със сигурност не казва истинската причина да замине. Прав му път, да си седи там!

Коментирай

Цървули

22 minutes before

Тези, които коментирате Зуека, сте най-големите цървули останали в територията, които и да мият чинии на запад от Австрия не ставате. Ще си живуркате по гетата докато умрете в мизерия, Бай Гньовци.

Коментирай

Тия дето са заминали

18 minutes before

хич не ни интересуват, най-малко ни интересува дали актьорството му липсва. Тъпак.

Коментирай

До Цървули

16 minutes before

Да бе, всички мишки и плъхове бягат и от чужбина се правят на велики. Цървула си ти, защото най-лесно е да избягаш.

Коментирай

Познавам

10 minutes before

едни, които избягаха в САЩ, родителите им пращаха пари от България! На единия да си купи гражданство чрез брак, а на другия да си купи къща. Иначе се правят на много преуспели, цървули.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.