Веселин Вучков: Положението в МВР през последните години е: „Реформа всяка тука оставете“

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/veselin-vuchkov-polozhenieto-v-mvr-prez-poslednite-godini-e-reforma-vsyaka-tuka-ostavete/142819 SvobodnoSlovo.eu
Веселин Вучков: Положението в МВР през последните години е: „Реформа всяка тука оставете“

Ролята на МВР е ключова по време на избори. В тези дни, още преди да е стартирала предизборната кампания, основна е ролята на оперативно-издирвателната работа на екипите, за да се противодейства на купуването на гласове. Това заяви бившият вътрешен министър Веселин Вучков в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Аз съм сред хората, които смятат, че МВР не играе роля при явлението „купуване на гласове“. Може да му противодейства, но много трудно. За да го направиш, трябва да откриеш лице, което е готово да свидетелства пред съдия за тези криминални практики“, обясни той.

Бившият вътрешен министър обясни защо се получава така. „По-голямата част от повечето постъпления срещу политическите права на гражданите не се класифицират като тежки престъпления. Използването на СРС-та не би било удачно, тъй като може да се приеме, че е пряка намеса в изборите и нарушаване на политическите права на гражданите“, подчерта Вучков.

„Предстои след Нова година предстои драстично увеличение на заплатите за персонал в МВР. Става въпрос за над 1,2 млрд. лева, а парите все още ги няма. Така бюджетът на вътрешното министерство ще стане над 4 млрд. лева. Това е по вътрешни отчети на МВР. Хубаво е, че ще има увеличение на 30% на заплатите в МВР, но важно е и да поискаме едни по-драстични реформи в МВР. Положението в МВР през последните години е: „Реформа всяка тука оставете“, смята бившият вътрешен министър.

Вучков заяви, че очаква увеличаване на мигрантския поток след затягането на граничния контрол по границите в Шенген. Той бе категоричен, че е време страната ни да стане пълноправен член на свободното пространство за придвижване и изтъкна, че за да го постигнем се нуждаем от стабилно правителство.

https://fakti.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.