Весо Телото гние от 6 месеца в ареста

Люлинският бандит върти наркосделки по телефона от следствието

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/veso-teloto-gnie-ot-6-meseca-v-aresta-2/127755 SvobodnoSlovo.eu
Весо Телото гние от 6 месеца в ареста

Люлинският бандит върти наркосделки по телефона от следствието

Оказва се, че Весо Телото е на топло в ареста на Националното следствие на бул. „Г. М. Димитров", но продължава да върти наркосделки по джиесема, уж строго забранен зад решетките. Според запознати, Телото и бандата му се ползват с протекции от директор на отдел в СДВР и висш полицай, работещ. на много висока позиция в Министерството на вътрешните работи.

 

Точно преди Нова година при внезапна проверка в килията на Ермалаев е открит мобилен телефон. Съкилийникът на люлинския разбойник обаче поел вината, като заявил, че джиесемът е негов. Така на Весо Телото отново му се разминало, уточнява запознатият.

 

Криминалистите обаче са наясно кои са лейтенантите на Весо Телото, които продължават нелегалната наркотърговия. Според МВР за наказателните бригади отговаря Иван Сошенко, който е стар познайник на ченгетата. През 2012-а, Сошенко получи Зг. условна присъда за неуспешен опит за обир на златарско ателие в София в комбина с Ивайло Илиев - Малкия Куман. Тогава разбойниците тайно сключили споразумение с прокуратурата и признали престъплението.

Докато Сошенко се разминава с условна, стари прегрешения на Малкия Куман го командировали в затвора за една година. В по-ново време шефът на наказателната бригада на Весо Телото има кримипроява в съседна Румъния – Иван Сошенко е спипан за трафик на бежанци и е тикнат в тамошен затвор, след което  е върнат в България да си долежи присъдата. В момента Сошенко най-спокойно качва клипове в тик-ток от актуални софийски кръчми, на които с усмивка признава: Започваме работа, тази вечер сме на смяна", като под „работа" е ясно какво има предвид – пласиране на забранени субстанции.

 

Другият важен в криминалната структура на Весо Телото е Оги от „Горубляне”, чиято задача е да намира нови дилъри, които да продават отровата на Ермалаев.

 

Спецченгетата са наясно и с друго – кои са любимите места за пласиране на стоката на люлинската банда. Сред локалите се открояват имената на „Клуб 33", „Мегами", „РМ Клуб“, „Кино Бар" и т.н. „Бизнесът в тези заведения върви без проблем. Наясно сме, че дилърите на Телото ползват чадър от висши полицаи в СДВР, както и от човек на много висока позиция в самото Министерство на вътрешните работи”, хвърли бомба въпросният запознат.

 

Весо Телото и бандата му последно се прочуха. покрай масово меле в средата на януари 2023 г. пред хотел „Рила“ в центъра на София, където е едно от най-оборотните нощни заведения. Въргалът отпреди година лъсна от видео в ютюб, на което се вижда как десетина здравеняци нападат мъж и започват да го налагат с юмруци. Жертвата се опитва да избяга, но е повален на земята. Любопитни посетители на заведението гледат от стълбите на мегри от въргала и един от тях снима. Когато биячите се оттеглят, избухват две бомбички, а зрителите бързо влизат в дискотеката. Според присъствали на боя в стил 90-те биячите са хора на Веселин Ермалаев.

 

Точно пък преди 2 г. в социалните мрежи изтече друг видеоклип на бой с участието на Весо Телото. Тогава бабаитът влиза с двама свои приятели в денонощен магазин в квартала. Между него и продавача избухва конфликт, след който Ермалаев започва да псува момчето зад щанда. Негов приятел обаче също е в магазина и дава отпор на агресивния мъж. „Ти мене познаваш ли е? Аз съм Весо Телото. Много добре знам за кого работите”, обявява на втория младеж здравенякът.

След това започва бой, в който Ермалаев и двамата му приятели нападат момчето, а човекът зад щанда само гледа. Въпреки че е сам, мишената успява да прогони мутрите след серия от крошета и два съборени рафта.

 

Криминалната кариера на Весо Телото и брат му Павел започва преди 15-ина години като членове на голяма групировка за разпространение на дрога. Тогава ги свързват с феновете от „София Запад". През 2011 г. Весо Телото и брат му бяха арестувани заради бомба пред офиса на покойната вече партия на Яне Янев – РЗС в центъра на София. По-късно обвиненията на брат му бяха свалени, а Весо Телото беше оправдан от съда.

 

По това време обаче Телото вече е разследван като член на Бандата с чуковете - дело, което приключи едва през 2022 г. с присъди на първа инстанция. Много преди това Ермалаев сключи споразумение с прокуратурата за условна присъда. През 2016 г. Весо Телото беше задържан заедно с негов приятел при сделка за 3 кг. марихуана. Същата година Весо Телото беше едно от лицата на листовките, които бяха разлепени из София с надпис „Мъжете, които тровят децата само дето авторът на плаката беше объркал името му, като го записал „Владимир Телето"

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.