Вежди Рашидов: Това не е онзи Борисов, с когото тръгнах, друг е. Вече нищо не искам да му кажа

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vezhdi-rashidov-tova-ne-e-onzi-borisov-s-kogoto-tragnah-drug-e-veche-nishto-ne-iskam-da-mu-kazha/120858 SvobodnoSlovo.eu
Вежди Рашидов: Това не е онзи Борисов, с когото тръгнах, друг е. Вече нищо не искам да му кажа

Мъчно ми е в момента, че моята партия, в която бях 20 г., мина в опозиция. А тя постла килима за сегашните управляващи - аз не бях съгласен за това правителство. Трябва да се промени качеството на живота ни - да измием улиците, да си изметем къщите. Аз бях против това правителство, но ме извика Борисов и ми каза: "Трябва да даваш пример!"

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ скулпторът Вежди Рашидов, доскоро депутат от ГЕРБ.

Съмнявам се във възможностите на управляващите - ПП да бяха забили поне един кол, ГЕРБ направи много и няма кой да го скрие това. Не всички мразят сглобката, но защо една печеливша партия се съгласи на това. Когато бях кандидат от Пловдив обикалях много в махали, в села и от 17 общини спечели ГЕРБ 14. Какво стана 3 месеца по-късно - само 4 общини, обясни Рашидов.

Моите успехи не съм ги намерил на улицата - аз съм ги постигнал за всичко досега, каза той.

Според него Фандъкова беше успешен кмет - не би било честно да кажем обратното.

И добави: Преди време ГЕРБ не ми възложиха конкурс, за да не кажат че Фандъкова дава на свой проекта. Но аз си нося се съдбата с мен. Казах на една американска посланичка да спрат да разделят българското общество. Сега в обществото ни има много омраза - днес се мразим, а сме една шепа. Политиците имат голяма роля затова. 

Путин да си носи отговорността за война която направи - тя не е наша война. Трябва да водим национално-отговорна политика, а ние се занимаваме с всичко навън, а у нас нещата стоят. За история и култура няма пари - никой не знае кой е бил министър-председател по времето на Моцарт или Пикасо, нали. Времето носи друга памет, трябва да си подкрепяме културата. Сегашният министър е много читав.

Рашидов обясни, че ДПС е постоянна партия, имат много добър почетен председател - рядък водач, който има права да управлява до конгреса.

Делян (Пеевски) е прагматичен човек, добре се справя. Ами вижте Хасан Азис - изключителен човек, вече е за по-сериозно място от кмет.

28 години съм в политиката - да ме свалят от политбюро и от комисии, но да стоя сред килъри (тези които разобличават) - няма да стане, заяви той, като поясни:

Това не е онзи Бойко Борисов, с когото тръгнах, това е друг. Да е жив и здрав. С всички компромиси не съм съгласен. Вече нищо не искам да му кажа. Искам да се върне старият Борисов, с който побеждавахме, каза накрая за лидерът на ГЕРБ.

https://epicenter.bg/

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.