Вижте как монтират пилона на Рожен (Видео)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vizhte-kak-montirat-pilona-na-rozhen-video/112759 SvobodnoSlovo.eu
Вижте как монтират пилона на Рожен (Видео)

Видео от издигането на 111-метровия пилон на Рожен, на който ще се вее най-големият национален флаг, пусна в социалните мрежи Симеон Караколев, председател на фондация “Рожен - наследство в бъдещето”, която осъществява инициативата за грандиозния пилон. Краколев оглавява и националната овцевъдна асоциация. 

Пилонът е с тегло 110 тона и бе транспортиран до Роженските поляни с 3 извънгабаритни композиции и 8 стандартни тира. Знамето на върха му ще бъде 1110 кв. метра. Той трябва да бъде открит на 13 юли с мащабен спектакъл. Инициаторите на проекта го определят като символ на патриотизъм.

 
Съоръжението трябва да е най-високото в ЕС - на 1430 метра надморска височина.
 

За изграждането на коничната конструкция на съоръжението и фундамента е сформиран екип от най-добрите специалисти проектанти у нас, каза Караколев.

Националната дарителска кампания за 111-метровия монумент на българското знаме „България заслужава!“ е под патронажа на президента Румен Радев, а проектът се реализира изцяло с дарения от българи в страната и чужбина. Лептата може да бъде не само финансова, но също и чрез положен труд или материали, техника.

"Знамето ще бъде дарено, арматурата, транспортирането, изкопните работи ще бъдат дарени, услугата с крана ще бъде под формата на дарение. Отделно от това има и фирми, които даряват средства и се надявам, че до края на май, най-късно, ще съберем цялата сума. До момента имаме под формата на преки плащания и дейности, които ще бъдат извършени, около 300 000 лв.“, каза Караколев.

Той допълни, че има хора, които даряват дори символични суми – 6,81 лв., 11,11 лв. Има възрастни, които даряват цялата си пенсия.

Зад родолюбивата кауза застават и именити личности.

Новият Паметник на Обединението - Пилон „Рожен“ ще бъде официално открит на 13 юли т.г., а церемонията ще бъде последвана от голям концерт и мащабен спектакъл.

Вижте как монтират пилона на Рожен (Видео)

 

2 Коментара

Крали Марко

1 year before

Браво! На откриването всички сме там, а после дружно пристигаме в София и започваме възпитателни процедури на всички соросоидни креатури.

Коментирай

бат пешо

1 year before

ъпсурдистан: най– високото знаме в Европа на най–низката земя...Знамето ни го има и на Еверес. някой помни ли??????? Забийте го 1 м. над Еверес – ,,кръв давам". Ама нямаме ,,дупе"...Опростачихте всичко,знаме,герб,чест,достойнство,семейство... Това Знаме , него ли носиш в сърцето и ума е ,,вятър работа" и розови балони!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.