Вижте лавината в Боровец, убила гръцкия турист – секунди преди ужаса (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vizhte-lavinata-v-borovec-ubila-grackiya-turist-sekundi-predi-uzhasa-video-2/127502 SvobodnoSlovo.eu
Вижте лавината в Боровец, убила гръцкия турист – секунди преди ужаса (ВИДЕО)

Първи кадри от лавината, която уби гръцки турист в Боровец!

Ужасът се разигра на 12 февруари към 14,15 ч., когато лавината паднала и затрупала трима гръцки сноубордисти и един скиор. Трима от тях са успели да измъкнат, но четвъртият останал под снега. Издирването продължи няколко часа и в него участваха 25 планински спасители и 4 кучета.

После се стана ясно, че жертвата – 36-годишният Момцис Константинос, обожавал планината и пътувал постоянно, за да се катери и да кара ски, пише уебсайтът на гръцката национална телевизия.

Мъжът бил ски инструктор, планински катерач и запален любител на екстремните спортове.

Лавината падна в Боровец в района на пистата Маркуджик 3. Тя е била с размери около 150 метра дължина и близо 30 метра ширина.

Източник: narod.bg, crimesbg.com

 

1 Коментара

Посетител

преди 2 месеца

Одеве в сайта на НОВА, имаше интервю с индиец, който се е разминал с групата на гърците и твърди че ако са били с датчиците за проследяване и с лопати, щели са оцелеят...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.