Вижте разследването, заради което беше нападнат журналистически екип на MEDIAMALL

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vizhte-razsledvaneto-zaradi-koeto-beshe-napadnat-zhurnalisticheski-ekip-na-mediamall/119350 SvobodnoSlovo.eu
Вижте разследването, заради което беше нападнат журналистически екип на MEDIAMALL

От дълго време журналистическият екип на MEDIAMALL провежда разследване относно дейността на предприятието “Информационно обслужване” АД, което обработва от години и подава на ЦИК крайните резултати от изборите

В хода на журналистическото разследване журналистите на MEDIAMALL се сдобиха с актуалната книга на акционерите, която е заверена от “Централния депозитар” на 18.09.2023 г.

Още на първата страница на книгата на акционерите журналистите забелязват скандална информация. В нея се вижда, че като акционери в “Информационно обслужване” АД участват много столетници, някои от които на 110 години, 109 години, 108 години. Журналистите отиват на място да проверят живи ли са тези 110 годишни акционери и се натъкват на още по-скандална информация.

На посочените в акционерната книга адреси, журналистите не откриват такива лица, а живеещите хора заявяват, че никога на тези адреси не са живяли такива хора с такива имена. Някои от живущите разказаха пред журналистите, че живеят повече от 50 години в тези блокове и никога в тях не са живяли хора с подобни имена. Най-малкото хора на 110 години, за които щеше да се знае.

В същото време “Информационно обслужване” АД е насрочило за 27.10.23 г. общо събрание на акционерите, на което следва да присъстват и въпросните столетници, което кара екипа на MEDIAMALL да отиде на място в “Информационно обслужване” АД и да попита ръководството дали познава тези 110 годишни акционери и как поддържа контакти с тях. От ръководството никой не се появява да даде отговор, а когато разбират за какво иде реч не пожелават да дойдат и да дадат обяснение пред журналистите. Но охраната на дружеството ги свързва със служител на правния отдел, който заявява, че книгата на акционерите е изготвена от “Централен депозитар” и ги изпраща да ги питат тях как са се озовали 110 годишни лица в книгата на акционерите.

Когато журналистическия екип отива на място в “Централен депозитар” той е посрещнат от охраната и е качен в асансьор, който се задвижва с чип карта от охраната. На 4-тия етаж екипа е посрещнат от млада служителка на “Централен депозитар”, която ги въвежда в офиса на депозитаря.

Журналистите се представят с журналистически карти и започват да обясняват пред друга служителка на депозитаря за какво са дошли, тя обаче започва да се суети и отива да търси друга служителка, която евентуално да даде обяснение на журналистите. Те отново се представят и започват да обясняват и да питат как в книгата на акционерите са вписани 110 годишни лица, които най-вероятно отдавна не са между живите.

При споменаването на тези факти служителите на “Централен депозитар” агресират и започват да нападат и да дърпат младата журналистка Стефани Василева, която е на 23 г. и е в началото на кариерата си. Виждайки побелялото ѝ от страх лице, журналистът Димитър Байрактаров ѝ се притичва на помощ, питайки нападателите какво правят. Докато се опитва да помогне на Стефани, той е нападнат в гръб от неизвестен мъж, който му нанася силен ритник в кръста. Друг мъж препречва входа на офиса и възпрепятства излизането на журналистите, докато те продължават да бъдат блъскани и дърпани от служителите на Централния депозитар.

В крайна сметка двамата журналисти успяват да излязат от сградата и сезират за нападението си органите на МВР за нападение над длъжностни лица при изпълнение на служебните им задължения. И двамата журналисти са с надлежно оформени трудово правни отношения с MEDIAMALL.

Цялото разследване можете да видите във видеото:

Източник: mediamall.info

1 Коментара

Борис

преди 6 месеца

MEDIAMALL ?Това пък що за медия е,след като един пишман журналист като някой си Байрактаров се бара за разследващ?Та тоя не може да "разследва"ла@ното на г@за си!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.