Военен зам.-министър е брат на биографката на Огнян Дойнов

Тя е единствената досега говорителка на ДАНС

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/voenen-zam-ministar-e-brat-na-biografkata-na-ognyan-doynov/116744 SvobodnoSlovo.eu
Военен зам.-министър е брат на биографката на Огнян Дойнов

Тя е единствената досега говорителка на ДАНС

Станимир Георгиев – зам.-министърът на отбраната, е брат на известната журналистка Зоя Димитрова, която напусна този свят през 2015 г. Родени са в Плевен като Зоя е по-голяма от брат си с 4 години. И двамата имат добро образование и добри кариери. Тук е мястото да отбележим, че Георгиев израства в службата, без да използва множеството връзки и контакти на сестра си в онези години.

 

За пръв път става зам.-министър на отбраната по времето на министър Драгомир Заков в кабинета на Кирил Петков. Завършил е военното училище в Долна Митрополия и е инженер по радиоелектроника.  Учил е и във Военна академия „Г.С Раковски”, минал е през курсове в САЩ, Франция, Германия и в Колежа по отбрана на НАТО в Рим. Работил е в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа в Нидерландия, а също и в главната квартира на НАТО в Брюксел. Бил е дълги години служител и в Министерството на отбраната, откъдето са и близките му контакти с министър Тодор Тагарев.

 

Приживе Зоя Димитрова е разследваща журналистка, като започва кариерата си в списание „Общество и право”. Името й е свързано с несъществуващия вече в. „168 часа” в силните му години. Основава заедно с Кристина Патрашкова и Явор Дачков в. „Галерия” и за кратко е главен редактор. Пише и две книги – „Спомени за Огнян Дойнов” и „Любен Гоцев – човекът в сянка”, която влошава отношенията й с доайена на кръга „Монтерей”.

 

Зоя Димитрова е първата и единствена досега говорителка на ДАНС. Заема този пост при основаването на Агенцията, когато председател е Петко Сертов.

Източник: Уикенд

1 Коментара

Ул.,,Рила ,,№ 36

преди 7 месеца

Този ,Станимир е Станимир Георгиев Димитров ! Поне таке се пишеше преди ! Но започна да се пише ,Георгиев ,след като му се РАЗМИНА за подменените условия за договора за нов изтребител за ВВС то ! Тогава следствие и го изхвърлиха от МНО то ! И го покриха ! Винаги се е ,,увъртал,, около някой по ,,силен за момента ! Такъв си беше и като ученик / Мама Виолетка ,редовно висеше в у-ще ,,Хр Смирненски - Плевен ,покрай ,,колежките ,, ! И се ,,грижеше ,, да му се поставят ,,правилните оценки ,, от Колежките ! ПОМИЯР и подмазвач си БЕШЕ и ТАКЪВ си остана до КРАЯ !!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.