ВРЕМЕ Е НЕСЕБЪР ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ РАЗВИВА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vreme-e-nesebar-da-zapochne-da-se-razviva/44150 SvobodnoSlovo.eu
ВРЕМЕ Е НЕСЕБЪР ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ РАЗВИВА

 

От няколко дни духовете в община Несебър са разбунени от репортаж на “Нова Телевизия” в който става дума за бумът на туристи в гр. Поморие. Балнеоложкия туризъм, който община Поморие развива естествено способства за нейната икономическа устойчивост на фона на кризите и зимния сезон.

Устойчивото развитие по време на кризи е свързано с търсенето на методи за девирсификация в сектора на туризма, който от своя страна се явява основен източник на приходи и за двете общини.

Жителите на община Несебър, обаче от години очакват общината да реагира на новите реалности и да предостави и развива целогодишен туризъм. Това до ден днешен не се е случило. На фона на няколкото провалени сезона жителите на града и околностите все повече са обезверени във възможностите на общинските структури да осигурят благоприятна среда за запазване реномето на гр. Несебър, като туристически и културен център на българското Черноморие.

Видни са недостатъците на рекламните кампании и инициативите за привличане на туристи както през летния сезон така и в останалото време през годината.

Време е средствата отделяни от общината за промотиране и развитието на туристическия бранш в община Несебър да се разходват по предназначение.

А, дали Несебър ще заеме полагащото му се място или ще стане спирка между Поморие и Обзор решава неговата управа.

Димитър Димитров

Facebook 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.