Явор Дачков: Честните сини лъжи на Евгений Михайлов

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/yavor-dachkov-chestnite-sini-lazhi-na-evgeniy-mihaylov/25982 SvobodnoSlovo.eu
Явор Дачков: Честните сини лъжи на Евгений Михайлов

Доброто ДС ще бори лошото ДС. Турция ще се сбие с Русия в 24-ти МИР. Това е логичен край на антикомунизма в България. Но в поведението на Евгений Михайлов прозират зависимости и от друго естество. Присъствието му в листата на Местан никак не е случайно.

 Нагледахме се на какви ли не метаморфози, но тази е особено важна. Тя е от национално-обществена значимост. Не че не знаехме, че Михайлов е завършил в Москва, но вечно го играе русофоб. Не че не знаехме, че истинската му драма с Костов не бяха никакви принципи, а именно фактът, че в последното си заседание на Министерския съвет тогава просто не му разреши да приватизира Киноцентъра. И това развихри неговия антикостовизъм. Беше апологет на ГЕРБ в ущърб на СДС, защото СДС не му платили кредит от 14 000 лв. в банка, който той имал и нагло поискал да се покрие, за да участва в листите...

 Всички тези неща ги знаехме къде повече, къде по-малко. Но водаческото място в ДОСТ хвърли друга светлина върху един пореден срамен акт на Михайлов, заради който той спокойно може да бъде наречен национален предател.

 Евгений Михайлов разпрати писмо срещу българския кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова до всички посланици на страните, членки на Съвета за сигурност на ООН, и до всички посланици в ЮНЕСКО. Мнозина си мислиха, че това е някаква висша форма на антикомунизъм и заливаха стената му във Фейсбук с ръкопляскания.

 Е, дано днес, неуважаеми псевдодемократи, да сте разбрали горчивата истина. Хипотетичното избиране на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН щеше да представлява фатален удар за неоосманизма. Той фактически щеше да бъде спрян в посока на Балканите за следващите 6 години, защото България би получила огромно влияние в международната политика. Държава, която има генерален секретар на ООН, се счита, че има за съюзници всички велики сили. Тя е удобният партньор за всички, такъв, който няма да накланя везните в ничия полза. За срока на мандата на подобен генсек тази държава става практически недосегаема.

 Сами преценете какви са били мотивите на Евгений Михайлов да прати онова писмо, при това до всички посланици на ЮНЕСКО. Дали сам се е осенил от тази идея? Напълно безкористно или... Впрочем тези дни забелязах и странна активност в профила на Михайлов срещу служебния вицепремиер Илко Семерджиев. Дали защото д-р Семерджиев атакува сделката с турските ваксини? Дали защото се говори, че синът на Местан е бил посредник по нея? Нека демократите у нас да си отговорят сами.

Автор: Гласове

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.