За е…о дупе цяр няма или как ГЕРБ ще съди Рашков

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/za-eo-dupe-cyar-nyama-ili-kak-gerb-shte-sadi-rashkov/5968 SvobodnoSlovo.eu
За е…о дупе цяр няма или как ГЕРБ ще съди Рашков

След възпаляването на ГЕРБ и заричането да съдят Бойко Рашков заради изказването му, че около 40% от парите за АМ „Хемус“ са отивали към партията на Борисов, се налагат няколко елементарни обяснения. Те са предимно за гербаджии, защото упорито не желаят да проумеят реалността. А тя е, че не са вече на власт и босът им не е едноличен чорбаджия и силовак на държавата.

Българският народ е сътворил различни поговорки за подобни ситуации, но две от тях прилягат особено за гербаджии: „Лакомо дупе кръв с..е“ и „За е…о дупе цяр няма“.

След пладнешкия грабеж, на който Боисов и партията му подложиха държавата и населението, трябва да платят цената. Крайно време е.

Във втората мъдрост ще се убедят, ако наистина дадат вътрешния министър на съд. Там прокуратурата няма да може да спре и прикрие доказателствата за отмъкнатите стотици милиони покрай „Хемус“. И може да се окаже, че не 40%, а примерно 60% ги няма, и не точно към ГЕРБ са заминали, а към онова чекмедже. Стовари ли се върху плещите им реалността, ще им светне, че народните мъдрости са родени от живия живот...

Много е вероятно българите да се окажем измамените камилчета, както вече се е случвало многократно. Магистрала няма, парите ги няма, може и виновни да не се намерят.

Затова нека си опичаме акъла. Съветът е стар, но през годините със самоубийствено спокойствие сме го пренебрегвали.

Когато човек е прост като малък, такъв си остава до край, - е казал Марк Твен. Върхушката на ГЕРБ да се сети за това, когато се захване да канонизира приживе своя бос…

И да нe разчитат много на старото твърдение, че Майката природа е на страната на скритите дефекти. Първо, техните не са скрити, а очевадни, и второ - отдавна са противоприродно създание. Токсично дори.

От законодателството на Мърфи да преминем към истинското. Наистина.

Емил Азар

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.