За корпоративния продукт Слави Трифонов, историческите му познания за Иран и Израел, ориенталската му музика и "европейските" му ценности

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/za-korporativniya-produkt-slavi-trifonov-istoricheskite-mu-poznaniya-za-iran-i-izrael-orientalskata-mu-muzika-i-evropeyskite-mu-cennosti/131727 SvobodnoSlovo.eu
За корпоративния продукт Слави Трифонов, историческите му познания за Иран и Израел, ориенталската му музика и "европейските" му ценности

Автор: Дахер Дахер, Фейсбук. Повод за този коментар е позицията на Слави Трифонов за иранските удари срещу Израел, публикувана също във Фейсбук.

Г-н Трифонов,

Вероятно сте наясно, че Холокостът не е извършен от иранци или мюсюлмани, а от европейци. Хитлер не е азиатец, а концлагерите са били в Европа.

Не знам дали познавате историята, но като говорите за Средновековието, най-големите преследвания срещу евреите са били пак в Европа. Като почнем от погромите от 1096 в Германия и Франция, минем през кланетата в Страсбург, Барселона, Тулон, Базел и Франкфурт през периода 1348-1351, когато е бушувала Черната смърт, а евреите са били обвинявани за разпространението й, и стигнем до погромите в Испания над евреите през 1391.

По-големите погроми над евреите до създаването на Израел пак са били в Европа- въстанието на Хмелницки, погромите в Одеса, Яшкият погром в Румъния през 1941, Лвов и т.н.

 

В същото време едни от най-големите еврейски общности са били в Багдад, в Мароко и т.н. Като споменаваш Османска империя, нали осъзнаваш, че точно те докарват евреите на Балканския полуостров от Испания и Сев.Африка? Фамилията "Паси" произлиза от град Фес, Мароко. Ако не ми вярваш ходи ги питай.

До управлението на аятолах Хомейни се стигна "благодарение" на огромната алчност на британци и американци, които заточват Реза Шах Пехлави в ЮАР, защото е искал по-голям процент за Иран от добива на петрол и слагат сина му Мохамед, който се превръща в марионетка. Организират преврат срещу Мохамед Мосадък, светският премиер на Иран, защото е искал същото. И накрая, когато иранският народ гладувал и се вдигнал на бунт, вкарали аятолаха Хомейни, за да не дойдат комунистите на власт.

После заповядват на марионетката им Саддам Хюсеин да завладее най-богатите район в Иран, Хузестан, дават му оръжие, координати от разузнаване и т.н. Война, в която алчността им убива над 1 милион души.

Няма нищо човешко, нищо християнско да планираш окупация на богат на петрол регион като Газа, да избиеш над 30000 души за 6 месеца, над 15000 деца, да превърнеш цялото население в бездомници в палатки, но и преди 7 октомври да държиш затворени 2,3 милиона души с 4 часа ток и с недостиг на питейна вода, и да се гавриш с населението.

Няма нищо демократично в това да убиваш ирански физици, дипломати в чужди посолства в разрез на виенските конвенции и тези на ООН, да нахлуваш в чужда държава почти всяка седмица и да удряш с недоказани обвинения, както и да нарушаваш 62 резолюции на ООН. Щото ако всеки прави така, светът ще е хаос.

Не забравяйте, че мюсюлманските Саудитска Арабия и Йордания бяха на страната на Израел и с тяхно съдействие свалиха голяма част от дроновете. Саудитска Арабия е родината на уахабизма, най-радикалната версия на исляма, отговорна за 90% от ислямистките атентати, като това е идеологията на "Ислямска държава" и Ал-Кайда. А кралят на Йордания се счита за директен наследник на Мохамед. Не забравяй кой финансираше Бен Ладен в Афганистан с неговите муджахидини срещу СССР.

И когато заговорихме за християнство, кой осигурява 70% от оръжията на Азербайджан и помогна за прочистването на арменците, най-старата християнска нация, в Арцах? Кой внася 50% от суровия си петрол от Азербайджан чрез Турция?

Защо не изгледате клипове от Йерусалим където радикали плюят върху християнски свещеници. Щото 2 % християни в Израел, г-н Трифонов, са почти всички палестинци. Преди много време християните бяха в пъти по-голям процент. Може да изгледате последният подкаст на Тъкър Карлсън с християнски проповедник от Палестина и да чуете какво казва.

Защо не чуете речите на евреи като Гидеон Леви, Джон Миършаймър, Аарън Мате, Хайо Мейер или Норман Финкелщайн? Уважението ми към тях е много по-голямо отколкото всички дебели тлъсти управници на богатите мюсюлмански страни. Защото те заемат страната на хуманизма. На вътрешното усещане за справедливост.

А лицето на радикализма може да се прояви при всички етноси, религии и идеологии. Радикалите са еднакви навсякъде. Говорят един и същи език на омразата. И ислямският фундаментализъм е най-заразен от него, да.

А лицето на радикализма, ние християните от Близкия изток, го разпознаваме най-добре, щото всички пострадахме от него. Християните в Близкия изток се стопиха, на прага са да изчезнат.

Днес Израел не е страна на истинските юдеи, а е корпоративен продукт. Също както повечето арабски страни и управници, които хич не им пука за населението. А обикновените хора също си приличат, те могат да намерят общ език помежду си.

Та Вашият коментар не кореспондира с името на партията Ви, която включва думата "народ". Вие сте корпоративен продукт като всички останали, затова сте и толкова изкуствен. Във времена, в които малкият човек от народа трябва да търси общото, да обединява, да иска да избегне безсмислена смърт, нещастие, войни, кръвопролития. А не да разединява и да мисли за кариера. Не като теле да слугува по пустата корпоративна жажда за петрола на Иран и да го представя като борба на "цивилизации". Ти нямаш нищо общо с християнството, нито с хората от народа. Престанете с двойните стандарти и да крещите лозунги, при условие, че вината е в човешката алчност, лицемерие, а не в етноси и религии

Падна в очите на много хора. Освен това даже музиката ти е про-ориенталска, а не про-западна. Дори народните песни ще ги докараш на кючек.

PS. Щях да забравя - Тръмп разказа за предната криза с Иран, когато иранците изстреляха ракети срещу американски бази. Били се обадили, предупредили и всичко е било цирк. Най-вероятно и сега е така. И едните, и другите доволни.

 https://vm.tiktok.com/ZGeuWJ54P/

7 Коментара

Slav Trifonovskii

преди 1 месец

Право в десетката. Браво. Изобличи дългия, изключително интелигентно.

Коментирай

Hristo

преди 1 месец

Браво господин Дахер, Вие сте по-голям патриот от много други. Кратко, ВЯРНО, точно !

Коментирай

Варна

преди 1 месец

Това ,което г-н Дахер излага в поста си е вярно, точно и много интелигентно ,за да бъде разбрано от един чалгаджия ,който с изпълненията си осакати цяло едно поколение.Слави дори само това да прочете ще се ограмоти, но едва ли

Коментирай

Галя от ПосолствоТО

преди 1 месец

Дахер Дахер, поздравления! Смяташ ли, че Славчо ще разбере написаното? Аз лично се съмнявам.

Коментирай

Констанца

преди 1 месец

А-а, Слави да си признае, че се е осрал, как го виждате това?!!! И от мен едно "браво", г-н Дахер!

Коментирай

Блага

преди 1 месец

И още нещо, Г-н Дахер: когато иранците, тоест, старите оерси, са пидалу и чели стихотворенията на Рудаки и Омар Хаям, еврогейците са ходелу д кожк и са яли с ръце!

Коментирай

Млечин

преди 1 месец

Полша,Украйна и Русия са избили повече евреи от Хитлер.Латвия е страната,която сама е избила всички свои евреи(около90х.)затова латвийците ги наричат внуците на огнярите от Дахау.....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.