Заложник ли е ОБЩИНА НЕСЕБЪР на интересите на кмета Николай Димитров и “бизнесмена общински съветник” Костадин Нищелков (ПИЦАТА)?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zalozhnik-li-e-obshtina-nesebar-na-interesite-na-kmeta-nikolay-dimitrov-i-biznesmena-obshtinski-savetnik-kostadin-nishtelkov-picata/51986 SvobodnoSlovo.eu
Заложник ли е ОБЩИНА НЕСЕБЪР на интересите на кмета Николай Димитров и “бизнесмена общински съветник” Костадин Нищелков (ПИЦАТА)?

Вече две седмици Община Несебър се превърна в притегателен център, но не за туристи, а за журналисти. Екипите на националните медии вече трябва да си търсят квартира наоколо, защото скандалите валят един след друг. Ние припомняме на нашите читатели за скандала с Дюните, но още преди неговото отшумяване така известните Динко Пицата и Николай Димитров станаха участници и в друг скандал.

Оказа се, че фирмата собственост на Костадин Нищелков обслужва линии от автотранспортната мрежа на Община Несебър същата фирма е поискала отсрочване на плащания към община Несебър и общинския съвет на чело с Румен Кулев й позволяват това за периода май 2021 – май 2022 година. Същата тази фирма субсидирана и от държавата осъмва с нови почти двойни цени за ученическите карти за пътуване. Това естествено довежда до справедлив протест родители от община Несебър. Това вече беше отразено от националните медии.

Темата днес ще даде отчасти от представа на жителите на община Несебър относно това как властта дава право на тези, които я обладават да се превърнат в монополисти, да се разполагат не само с бюджета на общината и защо не с живота на хората, които ги избират.

Костадин Нищелков е член на Общинския Съвет на Община Несебър от повече от 10 години, за това време той посредством влиянието си върху кмета Николай Димитров успява да сложи ръка върху дърводобива, транспорта и строителството в общината. Кратка справка в сайта на общинския съвет показва отявлен конфликт на интереси. Разгледайте приложения снимков материал. Някои от нашите читатели ще се запитат, защо комисиите отговорни за подобни проблеми не се самосезират? Отговорът е може би защото посредтсвом властови и финансови лостове кметът Николай Димитров и въпросният общински съветник поставят в зависимост своите колеги и служителите назначавани от тях.

Единственото което се случва сега е, че гражданите на общината вече надигат глава. Постоянно пристига информация за нови и нови скандали. Жителите на града се надяват техните действия да получат отзук в националните медии и това да накара управляващите в София да се обърнат към община Несебър.

pogled.eu

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.