Заради гаврата с флага: И наследник на Талев подаде сигнал срещу Мила Робърт в прокуратурата

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zaradi-gavrata-s-flaga-i-naslednik-na-talev-podade-signal-sreshtu-mila-robart-v-prokuraturata/136730 SvobodnoSlovo.eu
Заради гаврата с флага: И наследник на Талев подаде сигнал срещу Мила Робърт в прокуратурата

Родственик на писателя Димитър Талев лично подаде сигнал в Софийска районна прокуратура срещу певицата Мила Робърт, научи "Труд news".

Причината - младата изпълнителка се качи на сцената на "София прайд" с рокля в бяло, зелено и червено, символизираща знамето на България. След секунди обаче тя свали и захвърли одеждата си на земята, а отдолу лъсна друга малка рокля в цветовете на дъгата - символът на хората с различна сексуална ориентация. В този момент тълпата изпадна в еуфория и бурно аплодира изпълнителката, която е щерка на певицата Ваня Щерева. Актът моментално навлече гнева на мнозина, които определиха действието като подигравка със знамето на България.

Сред обидените е и Димитър Панчев, потомък на писателя Димитър Талев. 

"В събота тя си позволи да поругае един от националните символи на България - знамето на страната ни. Това престъпление, което според Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода до две години. Надявам се певицата да отиде в Сливенския затвор, а не да се отърве с глоба до 3000 лв. По-скоро обаче ще плати пари, защото е обществена личност. Сезирах властите за това отвратително престъпление и наглото ѝ поведение", заяви Панчев, който лично подаде сигнал срещу Робърт в прокуратурата. 

"Дано има възмездие, това беше гнусна и долна постъпка", отсече Панчев, който е родственик на автора на "Железният светилник" Димитър Талев. 

От младежката организация на ВМРО също не останаха със скръстени ръце по темата.

"Изпълнителката гордо посочи шарените одежди, с което показа пълното си пренебрежение и отричане от националния символ. С настоящия сигнал Ви уведомявам за извършено деяние, което представлява опетняване на знамето на Република България и е в нарушение на чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс", заяви на свой ред шефът на младежката организация на ВМРО Христо Иванов, който също е внесъл сигнал до прокуратурата.

Той не скри огорчението си, че шествието се проведе гордо и цветно точно в деня на Черешова задушница, когато трябваше да бъде ден за смирение. 

trud.bg

2 Коментара

Али Баба

2 days before

Ако беше свалила и захвърлила рокля в цветовете на дъгата и останала с цветовете на българското знаме, ония розовите понита как ли щяха да пищят от ужас и нетолерантност към техните символи.

Коментирай

някой си

2 days before

ТОВА СМРЪДЛИВО СЪЩЕСТВО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАНО СТРОГО. То е лигав, грозен боклук, няма никакъв талант - кой го тика напред не знам! Майка и дъщеря с голямо самочувствие, на кое отгоре, боже?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.