Зарков: Не можем повече да си позволим да броим и отчитаме жертвите на домашното насилие

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zarkov-ne-mozhem-poveche-da-si-pozvolim-da-broim-i-otchitame-zhertvite-na-domashnoto-nasilie/110258 SvobodnoSlovo.eu
Зарков: Не можем повече да си позволим да броим и отчитаме жертвите на домашното насилие

„Не можем повече да си позволим да броим и отчитаме жертвите на домашното насилие. Това е сложен проблем и се корени дълбоко в общото присъствие на насилие в нашето общество, в нашите домове. И изисква реакция, така че държавните органи да се координират и работят заедно“.

С тези думи министърът на правосъдието Крум Зарков откри Националната конференция на тема „Ролята на правната помощ в случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола“ в гр. Пловдив, организирана от Националното бюро за правна помощ.

Той подчерта, че е изключително важно да бъдат приети измененията и допълненията на Закона за защита от домашно насилие, чиято сърцевина е въвеждането на координация на най-високо ниво между институциите по тази полкова болезнена тема.

https://eurocom.bg/

3 Коментара

ввввиви

преди 11 месеца

Зарков е защитник на Истанбулската конвенция.

Коментирай

Иванов

преди 11 месеца

Думите на истината са ПРОСТИ-Сенека. "Модерните" общества трябваше да свикнат не само с лъжата и демагогията, но и с тоталното извращаване на истината, до степен когато връзката с нея се губи окончателно. Това е върхът на либералната демокрация, върха на колониалния гнет, някога прилаган само върху колониите, сега и върху собствените им общества. Има цял списък от определения, които отдавна нямат никакъв смисъл, или прикриват грозната истина, такива като свобода, демокрация, човешки права, приватизация, ДИВЕРСИФИКАЦИЯ. След всяка нощ, колкото и дълга да е в природата следва зазоряване и просветляване. Колко дълго трая гнета на Римската империя, колко дълго продължи мрачното средновековие, и т.н. капитализъм. който премина през няколко етапа за да скрие грозната си същина. Е сега последният крепител на цялата тая лъжа върви към края си, трудно и жалко за тези, които са свикнали да гледат с презрение на цялото това човешко стадо, което безропотно търпя векове.

Коментирай

Симо

преди 11 месеца

Пушек от истанбулски дюнер се носи във въздуха , усещате ли ?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.