ЗАЩО АТЕНТАТЪТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, ИЗВЪРШЕН ОТ ГЕШЕФТУРАТА НА ПЪРВИ МАЙ 2023 Г., Е УНИКАЛЕН?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zashto-atentatat-sreshtu-balgariya-izvarshen-ot-geshefturata-na-parvi-may-2023-g-e-unikalen/109984 SvobodnoSlovo.eu
ЗАЩО АТЕНТАТЪТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, ИЗВЪРШЕН ОТ ГЕШЕФТУРАТА НА ПЪРВИ МАЙ 2023 Г., Е УНИКАЛЕН?

"Атентати в България - с лопата да ги ринеш. 

Атентати срещу политически лидери.

Атентати срещу членове на правителствата.

Атентати срещу министър-председатели.

Атентати срещу военни.

Атентати срещу дейци на ВМРО.

Атентат срещу цар! Арабаконак, 14 април 1925 г.

Атентат срещу всички представители на държавната власт, българското офицерство, православното духовенство и софийското гражданство! "Света Неделя" на 16 април 1925, при който веднага загиват 134 души, а 500 са ранени, като впоследствие мнозина умират от раните си. Сатанинско кръвопролитие, останало единствено по своите мащаби в Европа до 2 август 1980 г., когато е извършен атентатът на гарата в Болоня.

В този списък не добавям т.нар. "атентат" срещу Тодор Живков във Враца, защото случката няма нищо общо с характеристиките на покушение срещу държавен глава. Извършителят не е искал да нарани или убие Живков.

Почти всички атентати в България от Освобождението до 1 май 2023 г., са инспирирани от външни сили и са осъществени от български граждани главно по идеологически подбуди. Вдъхновител на атентата срещу Стефан Стамболов е Фердинанд I, тогава княз на България и това е един от редките случаи, в които оръжието  на атентаторите не е било насочвано изцяло отвън."

"На 1 май т.г. обаче бе извършена фалшификация на атентат - ЛЪЖЕАТЕНТАТ, АВТОАТЕНТАТ - не от някакви партийни и криминални среди - а от самата Прокуратура, "Мечът на Темида". За първи път не само в българската, а вероятно и в европейската история ГЛАВЕН ПРОКУРОР и неговите непосредствени подчинени, си позволяват да инсценират покушение срещу себе си, преследвайки професионална и личностна реабилитация - и бетониране на застрашените си постове. 

Този инсцениран атентат е резултат от мрачен заговор, целящ оклеветяване и разпад на българската държава.

Никога досега Главен прокурор не е подготвял и замислял такава страшна антидържавна провокация в своята Родина.

Вината на тези лица, заемащи висши длъжности в държавата, е още по-голяма, тъй като завинаги компрометира представляваните от тях институции.

Оказва се, че тези, който са призвани да унищожават престъпността, я мултиплицират. Тези, които трябва да опазват доверието в държавните органи, го сриват - унищожавайки самото понятие за демократично държавно устройство и принципа за разделяне на властите.

Фактът, че Гешев оклевети България, наричайки случката "атентат" срещу себе си, преди изобщо тя да бъде  квалифицирана като "атентат" от компетентните органи, говори достатъчно.

Фактът, че побърза да разгласи "своята гледна точка за атентата" във всички европейски институции, говори достатъчно."

"Фактът, че отлетя в САЩ, за да получи нови инструкции, говори достатъчно.

Фактът, че мълча цяла седмица, без да внесе яснота за случилото се и без да опровергае Сарафов, който бил описал погрешно ситуацията, говори достатъчно.

И на фона на всички тия факти, хвърлените в ефира на БНТ заплахи от Гешев - "мен не ме страх, други трябва да ги е страх" - звучат абсурдно нагло.

Кой трябва да се страхува, според Гешев? Божков и "Къро"? Не, с тия недомлъвки Гешефтът заплашва с някакъв вид разправа тези, които разобличават сакатия "атентат" като дело на гешефтурата, ръководено от самия Гешев.

Ако претендираме, че още имаме някакво подобие на държава, разследването на т.нар. "атентат срещу главния прокурор", трябва да се отнеме от подопечната на Гешев НСлС и да се връчи на екип от специално избрани следователи.

А достъпът на Гешев до медиите в периода на разследването, трябва да бъде блокиран. Най-вече предвид фразите със заплашително звучене, които си позволява да отправя в публичното пространство."

 Милена Върбанова 

2 Коментара

Янка Аврамова

преди 11 месеца

БРАВО...!Благодаря ви!!! Думите ви са на място...

Коментирай

Милена Върбанова

преди 11 месеца

Благодаря за отзива, госпожо Аврамова!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.