Защо бяха нападнати журналистите от MEDIAMALL и кои са лицата, които притесниха с въпросите си?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zashto-byaha-napadnati-zhurnalistite-ot-mediamall-i-koi-sa-licata-koito-pritesniha-s-vaprosite-si/119411 SvobodnoSlovo.eu
Защо бяха нападнати журналистите от MEDIAMALL и кои са лицата, които притесниха с въпросите си?
На 24 октомври 2023 г. в офиса на „Централен депозитар“ АД бяха нападнати, блъскани, ритани и обиждани журналистите от MEDIAMALL Стефани Василева и Димитър Байрактаров. Как и защо се оказват двамата журналисти в офиса на Централния депозитар и попаднаха ли в бърлогата на Звяра, ако можем да си позволим тази журналистическа метафора?

ИЗВЪНРЕДНО! НАПАДНАХА ЕКИП НА MEDIAMALL, извършващ разследване на дейността на “Информационно обслужване” АД

Вижте разследването, заради което беше нападнат журналистически екип на MEDIAMALL

В хода на журналистическо разследване дейността на „Информационно обслужване“ АД (това е дружеството, което обработва информацията, данните и резултатите от изборите) двамата журналисти установяват, че в книгата на акционерите фигурират много столетници, някои от които са на 110 г.

Журналистите извършват проверка по посочените в книгата адреси и установяват, че такива хора не съществуват. В същото време книгата е издадена на 17 септември 2023 г. и е заверена от Централния депозитар на 18 септември 2023 г. Ето как изглежда заверката на книгата.

Следвайки хода на разследването журналистите посещават „Информационно обслужване“ АД, за да попитат шефовете на дружеството как комуникират и познават ли 110 годишните акционери, които по закон се явяват и собственици на част от това дружество. Нещо повече – на 27 октомври 2023 г. предстои провеждане на общо събрание на акционерите на „Информационно обслужване“ АД.

Разбирайки какви въпроси имат журналистите ръководството на Информационно обслужване се изпарява и прехвърлят топката на служителка от правния отдел, която препраща журналистите при Централния депозитар (разбирайте при шефовете, ако използваме и тук журналистическа метафора).

И така журналистите от MEDIAMALL попадат в офиса на Централния депозитар. Те не се крият, не се представят за клиенти и не ползват скрити камери, а се представят с журналистическите си карти и дори обясняват за какво са дошли. Те дори не подозират, че са попаднали в бърлогата на Звяра и хората на безнаказаността и дълбоката държава, ползвайки отново тази журналистическа метафора.

Централният депозитар

Някога функциите на Централен депозитар се изпълняваха от държавата в лицето на БНБ и Министерството на финанси, но това бяха времената, когато все още имаше държава. Днес е друго.

Като казахме, че днес е друго е редно да го докажем. Кои са собствениците и акционерите в „Централен депозитар“ АД? Дръжте здраво масата!

Да, да, знаем, че веднага ви е направило впечатление името на Владислав Горанов, който е включен в списъка „Магнитски“? Но още по-силно впечатление ще придобиете, когато ви запознаем с всички акционери на Централния депозитар. Разгледайте внимателно този списък, тъй като това са лицата, които са способни да контролират всичко на тази територия.

Това са лицата, които притежават властта чрез парите, това са лицата, които притежават медии и средства за масова информация. Това са лицата, които притежават огромни корпоративни структури, а за някои от тях се говори, че контролират и партии, които участват във властта към настоящия момент.

 

 

Надяваме се, че вече си давате сметка с какви лица си имат работа двамата журналисти и каква огромна смелост са проявили, за да отидат и зададат неудобните въпроси.

Вероятно, за да разберете изцяло защо служителите на Централния депозитар са се чувствали за хора над закона и са се чувствали за безнаказани е добре да покажем и с кои лица са свързани някои хора от управлението на Централния депозитар.

Решихме да направим проверка за свързани лица на членовете от съвета на директорите на Централния депозитар и започнахме от последния в списъка г-жа Теодора Йорданова. Ето с кои юридически лица е имала свързаност тя.

Кликваме на случаен принцип върху юридическото лице "ЛЕНДМАРК ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ" АД и о… чудо! Веднага лъсна името на Иво Прокопиев. Едва ли е необходимо да обясняваме кой е Прокопиев, кои медии притежава и върху кои партии от управлението има влияние? Мнозина определят Прокопиев и като олигарх?

Продължаваме проверката за свързани ли с Апостол Апостолов. Вижте какво показа тя:

Не можем да отречем, че веднага на очи се набива дружеството „Инвестор.бг“ АД. С какво е свързано това дружество?

 

 

 

Вече се досещате за контрол отново върху медии и контрол върху милиарди левове в частни пенсионни фондове и една трибуквена групировка от Варна. Вероятно вече се досещате какъв неудобен въпрос са задали журналистите за 110 годишните акционери. Въпрос зад който се крият милиарди левове под формата на „спящи“ акции на името на подобни столетници. Представете си, ако имаше държава, която започне да разплита това кълбо колко лица трябваше да се окажат на топло?

На тези хора притежават всичко и именно за това техните служители се чувстват над закона и безнаказани. Няма да се учудим, ако на по-късен етап със силата на парите и властта се опитат да изкарат журналистите виновни затова, че са си изпълнявали служебните задължения по журналистическо разследване.

Днес сме ви разказали само една малка част от тази история, в която ви показахме само едно малко ъгълче от бърлогата на Звяра и дълбоката държава, както ги нарекохме, използвайки журналистическа метафора.

 

 

 

А колко още имаме да разказваме

 

 ... https://mediamall.info/ 

 

 

 

 

 

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.