Защо Цанов излъга обществото, че е искал да тества машините за гласуване?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zashto-canov-izlaga-obshtestvoto-che-e-iskal-da-testva-mashinite-za-glasuvane/118932 SvobodnoSlovo.eu
Защо Цанов излъга обществото, че е искал да тества машините за гласуване?
Пътят към ада е постлан с добри намерения. На българското общество трябва често да му се припомня тази крилата фраза на английския писател Самуел Джонсън. В България през последните години огромна част от зулумите, които сътвори политическата върхушка се случиха именно с такива мотиви.

Днес с такива „добри“ намерения унищожават българската енергетика. Вчера с подобни „добри“ намерения ни натресоха Истанбулската конвенция, а онзи ден по познат политически сценарий ни представиха новия месия Цанов, който уж искал да ни спасява от… май и той самият не знае от какво.

Цанов е подходящ за подобни мероприятия. Млад, строен и изпълнителен. Героизираният днес момък от забравилото да мисли общество бе странно изненадан, че е пресрещнат от независима медия след изслушването и неадекватно започна да пита „Къде са БТВ, БНТ и НОВА?“. Ето и видео за невярващите: https://www.youtube.com/watch?v=AoesmbLs8yw

Момчето видимо бе изненадано от липсата на интерес, тъй като вероятно някой му е обяснявал нещо друго.

На какви въпроси трябваше да отговори Цанов и защо шикалкавеше?

Ще започна по хронология.

В излъчено в You Tube видео на от 16.04.2022 г. (https://www.youtube.com/watch?v=5NL5h8A5po8&t=1377s), Цанов заявява, че в началото на 2022 г. с него се е свързал хакера „Кюлев“, който както стана ясно се занимава с престъпна дейност. Вероятно хакера е търсил популяризиране на дейността си и е искал да си направи реклама, която Цанов волно или неволно му осигурява чрез канала си в You Tube и добре направен монтаж във видеото.

Тук е редно да обясня, че по време на  публикуваното от Цанов видео от 16.04.2022 г., Алексей Петров е жив и е представен от Цанов за „влиятелен бизнесмен“, а Цветан Цветанов като негов поръчител по делото „Октопод“. Обяснявам тези неща за читателите, тъй като във видеото от 09.09.2023 г.(https://www.youtube.com/watch?v=IsKP6iIU9qc&t=1013s) Алексей Петров вече е демонизиран и представен от Цанов като много опасен човек, от който той много се е уплашил, а по време на изслушването на Цанов от временната комисия в парламента, Цветанов ни бе представен едва ли не като „Бял рицар“. Във същото видео в 16 минута и 54 секунда от него Цанов ясно заявява: „Аз много добре знам кой е Алексей.“.

Тук възниква първите логични въпроси към Цанов. След като много добре е знаел кой е Алексей, как така в едното видео го представя като „влиятелен бизнесмен“, а в другото видео от 09.09.2023 г., когато Алексей не е между живите и не може да се защити, Цанов с подбрани монтажи от 16 минута и 56 секунда до 18 минута и 01 секунда умело внушава на зрителите колко страшен и опасен човек е Алексей Петров? Защо Цанов решава да демонизира мъртвия Алексей Петров? Изпълнявал ли е поръчка на задкулисието с обещанието, че няма да бъде закачан за нерегламентирана дейност, за която Алексей Петров го засякъл?

Във видео от 16.04.2022 г. е видно, че Цанов не изпитва никакъв страх да пусне записи на разговори между Алексей Петров и хакера, с малката подробност, че той не уточнява важния момент, на коя дата са направени тези записи и защо в предаването не участва нито една от засегнатите страни? Какви щети са понесли споменатите от Цанов и хакера компании, знаят само те, но при всички случаи, по мое мнение, репутационните щети са били огромни и е напълно възможно много хора и организации да са се почувствали сериозно засегнати.

Вероятно от тези засегнати хора и организации Алексей Петров е предпазил Цанов. Тук трябва да отбележа и един скрит от Цанов факт. На 17.07.2015 г. Цанов учредява дружеството „1000РР“ ЕООД, което не извършва никаква дейност.

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

На 7 март 2022 г. Цанов създава заедно с двама съдружника фирмата „Ай Ти СИМ“ ООД, в чиято дейност са вписани някои специфични особености. В предметът на дейност е вписано, че дружеството ще извършва:

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

Както и ще извършва:

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

Вероятно вече ви е направило впечатление, че тази фирма е създадена след като Цанов вече е осъществил контакт с хакера „Кюлев“ и дори са се разбрали за записване на видео по определен сценарий, на който станаха свидетели зрителите на канала на Цанов.

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

Мнозина се питат защо след изслушването аз настоявах Цанов да даде отговори за тази фирма. Зрителите вероятно са били много впечатлени как „смелият“ Цанов в пуснатите от него записи от срещата му с Алексей Петров „героично“ заявява, че той е сам. Е, оказва се, че не е сам и даже си има двама съдружника. Цанов не дава отговор на коя дата се е срещнал с Алексей Петров и срещата само една ли е била или повече. От самото видео и обяснения на Цанов става ясно, че той е имал повече от един телефонен разговор и вероятно се е срещал повече от един път с Алексей Петров.

На моите въпроси Цанов непрекъснато натъртваше, че фирмата „Ай Ти СИМ“ ООД не е извършвала дейност, а мотивите за създаването, които изложи са повече от смешни за „огромните“ му разходи към плаформата „Пейтриън“.

Експерти обясняват, че според тях подобни фирми се създават, за да може чрез тях да се легализират приходите от хакерски атаки. Според тях схемата може да е следната:

Хакерът, който е на тъмно атакува дадена организация и „случайно“ на помощ на организацията се притича дадена фирма, която решава всички проблеми на организацията с хакера. По този начин така наречената “такса спокойствие” се изплаща на светло от организациите. Обикновено се атакуват организации, които нямат добре изградена структура за киберсигурност.

Не така обаче стоят нещата с организациите, които са били около Алексей Петров. Според експертите, именно тук Алексей е направил засечка на Цанов, а фирмата никога не заработва. От мои източници научих, че е имало и уговорки с определени политически сили да бъдат хакнати и самите избори.

Този факт лъсва и от публикувания от самия Цанов чат между него и хакер „чужденец“, който странно защо не пише на чужд език, а на чист български език.

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

Обърнете внимание какво е написано в заграденото с червено!

„Представяш ли си колко е голямо това нещо? Да хакнеш изборите значи да си осигуриш управлението на цялата държава“. Този текст се набива на очи!

Вероятно Цанов е гледал някои от разпространяваните в You Tube видеа и е решил, че всичко е много лесно и просто, както се показва в тези видеа! Ето линкове на такива видеа, които вероятно са мотивирали безумната идея на Цанов да се хакнат изборите.

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

Но както казваше великия Никола Хайтов – “Едно е да искаш, друго е да можеш, а е трето и четвърто – да го направиш.” Точно в този момент се е намесил Алексей Петров и според мен е предпазил Цанов от извършване на глупости и от засегнатите организации.

На 16 август тази година обаче, се случва най-лошото. Алексей Петров е убит, а някои хора разбират, че са останали беззащитни и определени организации могат да им потърсят сметка? И изведнъж в записите на Цанов е вмъкната допълнителна реплика, която лесно се долавя, че е допълнително монтирана.

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

Не е нужно да си велик експерт, за да разбереш, че звукът е под статична картина, което е стар телевизионен трик, когато има само аудио файлове, но нямаш видео такива. За да втълпи идеята си за уж тестване на машините, каквато не се вижда в чатовете, Цанов вкарва и втора допълнително монтирана реплика в записите на разговорите му с Алексей Петров.

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

Тук отново искам да заявя, че само Цанов може да каже кога са правени тези записи, а само назначена експертиза може да докаже дали са манипулирани. Моето лично мнение е, че тази записи са манипулирани.

Държа да отбележа, че многократно търсих Цанов и му писах съобщения за интервю, но той не се отзова на моята покана. Ето и доказателствата:

разследване mediamall цанов излъга обществото искал тества машините гласуване

Както може би сте забелязали от заградената в червено дата, аз търсих Станислав Цанов за интервю преди повече от месец от изслушването му във временната комисия в парламента. Разговарях и с други колеги и в телефонен разговор ми заявиха, че те също са го търсили, но Цанов не се е отзовал на поканите им. Държа да отбележа, че тези колеги работят в телевизия и водят собствени предавания. Вероятно Цанов е отказал, защото не са от БТВ, БНТ и НОВА. Сега търся телефонния номер на Цитиридис да го покани в шоуто си, с него поне се познават. И дано има смелост да го попита защо Цанов така яростно агитира, че няма да гласува, с което нама как да не влияе върху решението за гласуване на многобройните си последователи. Цанов дълго време работеше в партийна телевизия и няма как да не знае, че ниската избирателна активност обслужва най-вече големите партии с твърд електорат?

Засега ще спра до тук, но държа да отбележа, че случаят не е затворен, тъй като ми предстои интервю с човек, който ще разкаже много интересни неща по този казус. Това ще се случи в по-късен етап, тъй като човекът сега е възпрепятстван служебно.

Димитър Байрактаров, MEDIAMALL

Източник: MEDIAMALL.INFO

11 Коментара

Гост

преди 6 месеца

Аз пък се питам защо толкова помия се излива по Цанов след като стана въпрос да се тестват машините дали може да има пробив при тях. Тествайте ги тези машини както предлага Цанов и ще докажете че не е прав или прав. Но някой явно го е страх от тези тестове.

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Той излъга и за Дебора. Той така си лъже - за пари... Волен го научи да лъже...

Коментирай

лудницата

преди 6 месеца

Ако някой се чуди какво значи платена/поръчкова журналистика нека да прочете тази "статия" отгоре. Цанов да си търси сам правата в съда, а автора Байрактаров е бил съден за клевета и преди. Разбрахме, че машините не се манипулират от никого, както и хартиените бюлетини. Да живее сглобката!

Коментирай

Николай Стоев

преди 6 месеца

"Затворите са пълни с лоши лъжци” , “Добрите лъжци са навън и работят или за правителството или имат преуспяващ собствен бизнес”. Колко голямата е разликата?

Коментирай

А полковник

преди 6 месеца

Марков, който въобще не е в час, какво става в нашата кочина и хич не е наясно, кой кой е у нас, беше рамо до рамо с Цанов, само за разкош. Вероятно и той е бил подведен, или му липсват медийни изяви...

Коментирай

Васко

преди 6 месеца

Този коментар излезе и в сайта ,, афера,, Там ,автора на сайта неистово брани един получил заслуженото си бандит.Всякакви коментари против този бандит се трият незабавно.Лично аз вярвам на Цанов повече от Байрактаров.

Коментирай

Васко

преди 6 месеца

Този коментар излезе и в сайта ,, афера,, Там ,автора на сайта неистово брани един получил заслуженото си бандит.Всякакви коментари против този бандит се трият незабавно.Лично аз вярвам на Цанов повече от Байрактаров.

Коментирай

Глас народен

преди 6 месеца

Лъжата е толкова по-опасна, колкото е по-близо до истината.

Коментирай

Борис

преди 6 месеца

Много интересно-бая помияри се изкараха биз-бизе с утрепания бандит,а преди никой,особено варненската"байрактарка"не се фукаше с него-пили били вино,ходила била в "Делвите"и т.н. фантасмагории! А пък този Байрактаров е един обикновен помияр,който се чуди от коя копаня да лочи!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.