Застреляният край Варна украинец въртял схема с дезертьори от армията

Украински гангстери вече дерибействат в Бургас и Варна, тероризирайки основно сънародниците си

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zastrelyaniyat-kray-varna-ukrainec-vartyal-shema-s-dezertyori-ot-armiyata/112334 SvobodnoSlovo.eu
Застреляният край Варна украинец въртял схема с дезертьори от армията

Украински гангстери вече дерибействат в Бургас и Варна, тероризирайки основно сънародниците си

Преди две седмици в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена" край Варна бе извършено жестоко убийство на 52-годишния украински гражданин, който стана жертва на дъжд от куршуми.

 

Варненските криминалисти, които водят разследването на това сериозно престъпление, разкриха, че зад този акт стои мрачна схема, свързана с бягството на мобилизирани украинци от армията им в съседните страни.

 

Бизнесменът на 52 години беше убит с 12 изстрела пред входа на апартхотел в курорта от трима наемни убийци, които се придвижвали с "Ауди", паркирано в района. Убийците стреляли през отворените предни прозорци на колата, която по-късно бе открита изгоряла близо до варненския квартал "Виница". Автомобилът бе с румънска регистрационна табела от град Констанца, и се оказа открадна преди 4 месеца.

 

Инцидентът се разигра на оживено място – само на няколко метра от голям супермаркет. Въпреки наличието на множество видеокамери в района, полицията все още не е успяла да установи самоличността на убийците.

Според запознат с разследването, убийците вече са напуснали България. Предполага се, че са украинци.

 

Според оперативна информация в МВР, дошла от украинската общност във Варна, застреляният украинец, е използвал прозвището Игор и е уреждал бягството на прясно мобилизирани в украинската армия войници. През последните месеци въоръжените сили на Украйна, са отслабвани постоянно заради бягството на хиляди дезертьори. Твърди се, че уреждането на бягството на войник от армията на Украйна, който вече е получил призовка за мобилизация, струва между 15 и 50 000 евро.

 

„Този бизнес се движи от украинската мафия. През последните няколко месеца в България влязоха много млади украинци, които разбираемо не искат да воюват и си плащат, за да им се уреди бягство и настаняване у нас.

В Полша и съседна Румъния дезертьорите от украинската армия са многократно повече от тези, които живеят временно у нас. Има данни, че убитият украинец в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, е участвал в тази схема под прикритието на бизнесмен, извършващ международна търговия. Вероятно е елиминиран или от свои конкуренти или заради взети пари и несвършена работа“, предполагат варненските криминалисти.

 

Публичният гангстерски разстрел на украинеца в курорт край Варна най-тежкото престъпление досега, извършено в България от представители на украинската мафия „Братва“.

 

Иначе от поне година неофициално се твърди, че украински гангстери вече дерибействат в Бургас и във Варна, тероризирайки основно своите сънародници, потърсили убежище у нас.

В края на миналата година полицията в Бургас арестува двама украинци за крупна кражба на над 100 000 лева и златни накити, задигнати техен сънародник. Оказа се, че украинците са закоравели престъпници и са лежали в затвори в Украйна за разнородни престъпления, преди да започне войната и те да избягат у нас, уреждайки се с документи за хуманитарен статус.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.