Знае ли шефът на общината в Балчик с какви руснаци е съдружник?

На сборището е трябвало да бъде лансирана и идеята „президентът на България да стане медиатор в преговори между Украйна и Русия за прекратяване на военните действия между славянските народи”

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/znae-li-shefat-na-obshtinata-v-balchik-s-kakvi-rusnaci-e-sadruzhnik/124318 SvobodnoSlovo.eu
Знае ли шефът на общината в Балчик с какви руснаци е съдружник?

На сборището е трябвало да бъде лансирана и идеята „президентът на България да стане медиатор в преговори между Украйна и Русия за прекратяване на военните действия между славянските народи”

Руснаците Александър и Владислав Бонашевский – баща и син, въртящи строителен бизнес във Варна и Балчик, за който може да им завиди дори Дидо Дънката, се оказват спонсори в сянка на пета руска колона у нас, твърдят запознати с дейността им, базиращи се и на техни съдружия и индиректни връзки в различни фирми.

 

И докато според официалния им бизнес братушките вдигат бетонни чудовища, край морето, тайната им мисия е да прокарват руските имперски амбиции. Това пък излезе на светло покрай проваления протест „Спрете войната”. Въпросното мероприятие трябваше да се проведе пред Президентството тези дни, уж като организирано от украинци, които искат мир и да се сложи точка на проливането на славянска кръв с цената обаче на териториални отстъпки за Кремъл. На сборището е трябвало да бъде лансирана и идеята „президентът на България да стане медиатор в преговори между Украйна и Русия за прекратяване на военните действия между славянските народи”.

 

Александър Бонашевский е вписан като голям спонсор на своя институт в Москва

Само че Съюзът на украинските организации в България „Мати Украйна” даде яростен отпор, като разпространи и декларация против „хибридна акция на инкорпорирани руски агенти.  Така въпросният „митинг на мира" се провали, но пък се осветиха спонсорите на въпросните „миротворци”.

 

Бащата и синът Бонашевский пристигат в България преди повече от 20 години. Един от най-скандалните им хотели е вдигнат не къде и да е, а на метри от Двореца на румънската кралица Мария в Балчик! При това съдружник в начинанието им става общината. Гръмва скандал, понеже се строи на крайморската алея в охранителната зона на Двореца в Балчик, който е паметник на културата. Министерството на културата уж се стряска от тази наглост, уж започват проверки, но така или иначе за руснаците и техните български съдружници законът се оказва е врата в полето. Нещо повече – хотелът е планиран като двуетажен, но са вдигнати три етажа, и всичко тона, без да става и дума за съгласуване с Националния институт по паметниците на културата. В крайна сметка хотелът днес се е извисил до Двореца и няма сила да го премахне.

 

Зад този строителен „подвиг“ стои фирмата „Спорт Сити”, в която Александър Бонашевский е заедно с Веселин Киряков и Виктор Митраков.

За да вдигнат хотела върху общински терен, те регистрират с общината дружеството „СПА център Балчик”. В него общината има 40% дял – апортната вноска от 1770 кв. м. земя. Според запознати в терена, който е даден на руско-българските частници, има и минерален извор. В крайна сметка „Спорт Сити” сега владее 60% от хотела.

 

Поредният комплекс, който руснаците вдигат във Варна 

На 6 ноември тази година акционерът и съдружник на Александър Бонашевский – Виктор Митраков, е избран за председател на общинския съвет в Балчик.

Така кръгът се затваря и обяснява защо още преди години хотелът е вдигнат без никакви проблеми, въпреки че законът абсолютно забранява ново строителство в т.нар. първа охранителна зона на архитектурния резерват Двореца в Балчик. Виктор Митраков до 2013 г. е бил в ГЕРБ, а сега е деец на „Левицата”.

 

Неговият  партньор Александър Бонашевский, който има тесни връзки с организаторите на несъстоялия се проруски митинг „Спрете войната", е роден през 1939 г. и е завършил влиятелния дипломатически московски институт МГИМО през 1968г. Вписан е в аналите на института като „златен спонсор”, понеже и там се е отчел като спонсор.

Неговият син Владислав, роден през 1974 г., снахата Ана и дъщеря им Ника, пък получават гражданство в Черна гора през април 2021. Те вземат т.нар. златни паспорти, които се дават срещу инвестиции.

Както е известно, тази схема е чиста проба продажба на документи срещу големи пари. От друга страна, Черна гора която доскоро се управляваше от президента Мило Джуканович, си създаде реноме на тих пристан, не само за яхтите, на руските олигарси и мафиоти.

 

Във Варна задружното семейство Бонашевский строи с размах. Те стоят зад мегаломанския строителен проект „Светлина”, който се вдига в район „Младост и ще има 319 апартамента, разположени в 7 жилищни секции с общо 10 входа – истинска китайска стена.

 

Руснаците рекламират строителния си бизнес, който въртят от над 10 години, като ангажиран не само с изграждането на нови, но и с възстановяването на стари сгради, архитектурни паметници във Варна.

 

Опитът показва, че в строителството най-добре се изпират всякакви пари. Засега поне не е известно ДАНС да е сложил под микроскопа си московските предприемачи и техния принос към „мира в Украйна”.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.