Зрее нов скандал в София - странни талпи препречват тротоар. Новаскандал ?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/zree-nov-skandal-v-sofiya-stranni-talpi-preprechvat-trotoar-novaskandal/123003 SvobodnoSlovo.eu
Зрее нов скандал в София - странни талпи препречват тротоар. Новаскандал ?

Нито може да се сяда на нея, нито е арт инсталация, обикновен нашенски прогресивен булшит, написа във фейсбук Милeна Фучеджиева

Нов скандал се заформя в столицата. Този път причината са странни дървени талпи, които пречат на пешеходците да се движат нормално по тротоара на ул. „Цар Шишман" в центъра на София, пред централния вход на 133-то училище " А.С.Пушкин ".

За новата придобивка сигнализираха потребители в социалната мрежа фейсбук. Според тях това е още една арт инсталация, но освен че пречи на пешеходците в района, е поставена и без капка мисъл за инвалидите и слепите хора. 

Свидетели твърдят, че много от хората, в опит да не се спънат, преминавали на отсрещния тротоар.

Ето какво написа по този повод във фейсбук писателката Милена Фучеджиева:

Както се казва на чист български ето следващото wtf. Тази декорация има две основни цели - да намали пешеходната зона и да спъва пешеходците. Нито може да се сяда на нея, нито е арт инсталация, обикновен нашенски прогресивен булшит.

Сега понеже не са ГЕРБ с по-симплистичните им фалове, фаловете ще са на друго ниво, с претенции. И ще има голяма жал и неразбиране защо хората са така зли и най-вече завистливи, неразбирайки гениалния замисъл на подобни безсмислици, но "ърбън" и "естетично издържани". Yeah right.

Посоката е ясна, очертава се да се опитат да ни вкарат в хъб на недостижима за семплата софийска мисъл, естетика. Стартъп "Вие не ни разбирате" в посока модерност.

Кой откъде е? Този въпрос наистина е важен, макар и отговорите често да са дълбоко замаскирани. Някои от нас обаче виждаме като скенери на летище.
От друга страна някой може би се е опитал да визуализира с йероглифи нечленоразделна реч на човек погълнал всякакъв алкохол и субстанции. Кгххгккккххх мноо съм пиян на Шишман, брат.
А инвалиди и слепи просто мечтаят за този тротоар.
Абе вие нормални ли сте? Вкарвате ни в някаква "колективизация" от нов тип, което не е изненада имайки предвид някои фамилни особености, но все пак много рязко и бързо ни засипахте с глупости.

Да броим след колко дни и това ще изчезне, а някой колектив ще проплаче немощно, че изпълнението не е било като замисъла. Това се превръща в лоша система - слагат, махат, после слагат друго, но всичко това струва пари.

ИЗМИЙТЕ УЛИЦИТЕ ВМЕСТО ДА СЛАГАТЕ ГЛУПОСТИ ИЗ ГРАДА!

Мълчах за бурята, мълчах за портите, писна ми да мълча, пише Фучеджиева.

Във фейсбук валят постове, които гадаят какво представляват странните талпи. И колко е платено за тях. Авторите се надпреварват за оригиналност: 

Zdravko Popov

Произведението има дълбок философски смисъл! Целта на автора е, когато човек се докосне до изкуството, като се спъне в него, веднага и за цял живот да получи просветление, че алчността и глупостта вървят ръка за ръка. По един фриволен и оригинален начин човек разбира, че изкуството причинява не само душевна болка!

Lyusi Belinda

Простете невежеството ми, все пак аз съм от провинцията, от старата столица, но някой по-начетен може ли да ми обясни каква е символиката на тези греди? Дюшеме ли, паркет ли ще редят върху плочките?

Тоньо Тонев

Това е заграждение срещу пороите! Служи да намали силата на водата. Бих им предложил нещо още по-иновативно, да монтират малки турбинки, които да проивеждат ток! Да зареждат електрическите коли , които щяха да произвеждат в новия завод в Ловеч!

Ангел Занев

Това е плод на компютърната мисъл на някого. Какво прави Борис Бонев.Не вижда ли ,че Пирогов се задъхва от работа, а тези спъвачки,ще създадат още работа на ортопедите. За естетиката няма да казвам нищо,защото НИЩОТО СИ Е НИЩО.

Svetoslava Rudolf

Така се спортува най-ефективно!

https://glasove.com/

3 Коментара

в природата трябва да има баланс

преди 4 месеца

тим запушиха Варна денонощно с малоумния си път напреко. Васко пък ще изпотроши краката на пешеходците у Софето. Трябва да има баланс.

Коментирай

Бен

преди 4 месеца

Щели да стават пейки. Как ще изглеждат някога няма да разберем, защото бдителни граждани вдигнаха вой в соц.медиите. Станахме шампиони по мрънкане. Някой ако забие някъде един пирон, веднага заревават сто други, как нероден Петко ще си надупчи крачето на проклетия пирон. Давам идея- сега е ред да се направи група във ФБ "Защо няма нито една пейка на Шишман?!".

Коментирай

Бен

преди 4 месеца

Щели да стават пейки. Как ще изглеждат някога няма да разберем, защото бдителни граждани вдигнаха вой в соц.медиите. Станахме шампиони по мрънкане. Някой ако забие някъде един пирон, веднага заревават сто други, как нероден Петко ще си надупчи крачето на проклетия пирон. Давам идея- сега е ред да се направи група във ФБ "Защо няма нито една пейка на Шишман?!"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.