Cвикнахте ли вече ходенето на ресторант да е престъпление? А пътуването – непостижим лукс? А прегръдката и целувката – почти грях?

Гледам новините в 12. Първа новина:
Полицията и РЗИ дебнат за клиенти в заведенията. И си мисля: свикнахте ли вече ходенето на ресторант да е престъпление? А пътуването – непостижим лукс? А прегръдката и целувката – почти грях?
Гледам и се чудя, изпуснала ли съм по телевизията новината за проверката на нзок в правителствена болница. Казаха ли нещо? За обикновени престъпления от старото нормално, стана ли дума.
Май, не.
Между другото, проверката е приключила. Правителствена болница ще връща пари, а прокуратурата ще проверява кой се е подписвал вместо хората, отчетени като пациенти, а никога не са лежали в болница.
В следващите дни ще ви напиша повече от изводите на проверката, защото от тях личи какъв зор е било всичко да се замете. Почти им се е получило, но не съвсем. Надявам се прокуратурата да задълбае.
Засега, това че заключението от проверката е изпратено в прокуратурата, просто дава алиби на всички да замълчат. Защото се води разследване. И „оставете компетентните органи да си свършат работата“. Време е за поредни опорки. Омерта. А?

Миролюба Бенатова