C аплаузи управляващите искат оставката на Иван Гешев

geshev

Управляващата коалиция излезе с декларация от трибуната на НС, прочетена от Андрей Гюров от ПП. Критиките бяха към работата на главния прокурор Иван Гешев относно липсата на ефективни разследвания срещу борбата с корупцията и прането на пари. Дълбоки и системни слабости виждат управляващите в дейността на обвинител номер едно.

Гюров отчете и ниското обществено доверие в главния прокурор. Декларацията на властта критикува Гешев, че не е разследвал необяснимото богатство в дома на бившия премиер Бойко Борисов. Мнозинството призова Иван Гешев да подаде оставка. Част от депутатите станаха на крака и аплодираха този призив. С оставката си Гешев щял да поеме отговорност и да даде възможност на прокуратурата да изпълнява дейността си с полза на хората.

Тази тема е изчерпана за мен. Това заяви в кулоарите на НС депутатът от ДПС Делян Пеевски по повод декларацията на управляващите. “ Проверете дали е истина това, което правят. Запитайте главния прокурор защо не обжалват присъдата на олигарха Иво Прокопиев“, настоя той.

news.bg