Doamnă Koveshi, nu credeți pe Geshev!*

Г-жо Кьовеши, добре дошла в България. Повечето българи се радват на това посещение и се надяват да допринесете за възстановяване на върховенство на правото у нас. Ще дадете и стимул на всички, които искат борбата с корупцията да се води истински, от независими от властта магистрати, в частност прокурори.

Не вярвайте на главния прокурор Иван Гешев. Той е свързан с водача на списъка със санкции по закона „Магнитски“ Делян Пеевски, както и с третия – Илко Желязков – по съмнителен начин. Гешев е креатура на Пеевски и бившия вече премиер Бойко Борисов. Това е публична тайна.

Името на Гешев е замесено в скандални имотни сделки на жената, с която живее. Нашата медия изнесе документи, които доказват това, но Висшият съдебен съвет отказа да обърне сериозно внимание.

И Гешев, и колегите му от ВСС, ще Ви убеждават, че всичко в прокуратурата е наред, но това не е вярно! Не е вярно! Те ще се опитат да Ви заблудят, да ви излъжат. Това те умеят.

Знаем, че сте човек с голям опит и сте минала през сериозни изпитания, затова съвсем заслужено оглавявате Европейската прокуратура. Със сигурност сте подготвена за разговорите в София, но все пак: те ще опитат всичко, за да Ви се харесат и да им повярвате. Успяха дълги години да заблудят немалко представители на ЕС и Европейската комисия.

Вярваме, че идването Ви в България е важен знак към всички нас, че промяната е задължителна и възможна.

Фрог нюз

Doamnă Koveshi, nu credeți pe Geshev!* – Госпожо Кьовеши, не вярвайте на Гешев!, рум.