EВРОПА ВИ ЧУВА И ВИ ВИЖДА

Гледам снимките на Баце с различни по калибър европейски политици и си задавам въпроса този човек вижда ли нещо друго освен камерата за селфи и снимки? И осъзнава ли нещо друго, освен подигравателното „конгречулейшънс“?

В слогана „Европа ни чува“ всъщност има много ирония. Европа чува и вижда шайката, и не само я вижда, но и по ясен начин показва какво мисли за Баце и мафията, която управлява България. Естествено, за разлика от нашенския Бай Ганьо, политиците в Европа са възпитани и дипломатични. Затова му пожелават приятен път към майната му /заедно с цялата държава, естествено/ усмихнато и с подходящите възпитани думи колко е велик и какви успехи е постигнал. На принципа, че когато отиваш на официална визита при много грозно и тъпо момиче, от възпитание купуваш цветя и хвалиш домакинята, докато си гледаш часовникът с нетърпение кога ще свърши изтезанието.

Баце това не го осъзнава. За него селфито с европейски политик е върхът на политическата му кариера, а сбирките, на които да се снима отново и дори да му позволят да говори, са в немощното му съзнание израз на световно признание.

Какво всъщност ни казва Европа, след като ни чува и вижда – „УДОБНИ СТЕ НИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ СЪЖАЛЯВАМЕ, ЧЕ ВИ ПРИЕХМЕ. ВЪРШИТЕ МРЪСНАТА НИ РАБОТА. ДЕЛИМ ЕДНИ ПАРИ. СЛУШАТЕ. ПУСКАМЕ ВИ НА ЧЕРДЖЕТО, НО НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕТЕ ЕДНИ ОТ НАС. ЗАЩОТО КРАДЕТЕ, ЗАЩОТО СТЕ ПРОСТИ, ЗАЩОТО У ВАС УПРАВЛЯВА МАФИЯТА И СТЕ ДОПУСНАЛИ ЕДИН ЦИРКАДЖИЯ ДА ВИ БЪДЕ ДИКТАТОР. ПРОБЛЕМЪТ Е ВАШ. НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДА СТАНЕ И НАШ.“.

Нещо неясно? Чуват ни….виждат ни….подиграват ни се….съжаляват ни….

Елена Гунчева

loading...