Hяколко подидиотщини, които обясняват голямата идиотщина с винетките

Значи, ако теглим чертата на тая идиотщина с винетките, въпреки че тя не е приключила и не е ясно кога и как ще приключи, ще се натъкнем на няколко подидиотщини, които обясняват голямата идиотщина:
1. Премиерът, а не някой друг, призовава да не се спазва законът и великодушно се извинява, но и разрешава да шофираме без винетки, независимо от разпоредбите на закона.
2. Премиерът, а не министърът на регионалното развитие и благоустройството нарежда на разни второстепенни чиновници да си подадат оставките. Министърът на МРРБ мълчи и мишкува някъде.
3. До 15 януари КАТ и т. н. Тол-полиция няма да глобяват за липсата на винетки, но ще ви указват отъкде да си купите винетки, което е работа на АПИ, която трябва да осигури достатъчно начини и пунктове за купуване на винетки или тяхното конвертиране в електронни такива.
4. Продължава да тъне в мъгла отговорът на въпроса защо трябва да има винетки, след като плащаме данъци и бюджетно финансираме МРРБ и АПИ, за да имаме пътища, а продължаваме да нямаме пътища и констаттираме, че 40% от републиканската пътна мрежа е негодна за експлоатация.
Могат да се изброят още най-малко десет подидиотщини в пъзела, забъркан от управляващите ни некадърници, но и тези три пункта са достатъчни, за доказване на голямата идиотщина. А, да не пропусна да отбележа, че изпълнителната власт от 10 години е в ръцете на шайката ГЕРБ и на Главатаря, който има нахалството след 10 години авторитарно и тоталитарно фашизоидно управление да търси нашето съчувствие и състрадание към себе си и да ни се извинява.
Любо КОЛЬОВСКИ

loading...