Hяма ден, в който управниците да не измътят някоя велика, забележителна и върховна глупост

Като чета и препрочитам новините, установявам, че няма ден, в който управниците да не измътят някоя велика, забележителна и върховна глупост. Вчера се впуснали да проверят автомобилите в София дали замърсяват атмосферата. И какво? Заговори се, че тази внезапна инспекция не била напълно законна и че измерващите устройства били неизправни. От проверените между 60-100 коли, само една не била в нормите.Кой ще плаща това безумие, не се казва. Не се казва и какъв времеви, финансов и кадрови (човешки) ресурс е бил впрегнат в тая и още много безумни „акции“ на безумната власт.
Неотдавна един депутат от ВМРО, партньор на ГЕРБ, тържествено обяви безумната си идея непушачите да ползват 2 дни бонус към годишната си отпуска. Което извика в съзнанието ми, че ако аз имам двама работници във фирмичката си, Цецка и Пешо, и ако Пешо пуши, а Цецка не пуши, като дам на Цецка два дни повече отпуск, Пешо ли ще изработи онова, което е планирано Цецка да изработи?
Валери Симеонов пък оттеглил своя законопроект за енергетиката, щото видял, че под натиска на общественото мнение тия промени нямало да минат.
Премиерът Борисов също внася и изнася ден през ден разни предложения. Мога да продължа тоя списък с още много примери и аргументи, но няма смисъл. Обикновеният зрител остава с впечатлението, че тия типове са в перманентно съревнование помежду си, като се надпреварват кой по-голяма тъпотия ще измисли.

Любо Кольовски

Снимка на профила на Любо Кольовски

loading...