Kогато цял живот си въртял бухалка, няма как да управляваш държава по-друг начин

Имало едно време една страна на Балканите, където всяко яйце е било бомба срещу агресорите, всяка кокошка – летяща крепост, а всяко кебапче – куршум в борбата срещу империализма. Строил си народа социализъм, таман да го построи(тъй де, това не значело, че колите ще си останат скъп лукс) и режимът взел, че паднал. Рекли си българите да правят демокрация, ама то една демокрация се получило… Хвани Бойко, удари Доган, да падне Делян. И тъй се върти колелото на история, и се върти, то не знае накъде отива и ние не знаем накъде ни води, седим си, чакаме и чакаме да дойде голяма промяна, но май само с чакането ще си останем. Пускат ни от време на време по някоя глупост от горе, която кажи-речи предизвика някой протест, кажи-речи раздуе малко шум по форумите за три дни максимОм и отмине назабелязана.
Вчера – боНба със СРС – та, дето днес вече не били СРС – та, за утре не е сигурно.
Днес пореден Законен Рекет в най-добрите традиции на СИК и ВИС от 90-те години на миналият век! Оглеждаш се в нечий бизнес, започваш да мачкаш собственика и семейството му с всички средства и лостове на властта. Докато му разбиваш носа, случайно си изцапваш скъпия костюм, след което караш „жертвата“ да си плати и рекета, и химическото ти чистене, че и ръка да ти целуне накрая! Ръка на „спасител“…
Щото когато цял живот си въртял бухалка, няма как да управляваш държава по-друг начин, освен по единственият, от който разбираш.
ТолкоС!!!

Силвия Георгиева
loading...