12+10 МИЛИОНА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/1210-miliona/132891 SvobodnoSlovo.eu
12+10 МИЛИОНА

 

С правителствено постановление на кабинета Главчев държавата ще плати 12 млн. лева обезщетение за прекратен договор на фирмата "ПиЕфСи" за "златния гьол" „на Капитан Андреево и тези на Малко Търново и Лесово. 

.

През януари 2021 договорът беше прекратен предсрочно (с 2 години и 2 месеца) от кабинета на Кирил Петков, но без да е посочена вина като основание, което даде повод на фирмата да заведе съдебно дело. НАП на Румен Спецов се разсея да наложи санкции за откритите касови апарати, несвързани с приходната агенция, за огромните неправомерни кешови наличности, за разминаването в декларираните приходи въпреки немалкото публикации на тази тема в медиите.  

.

Преди това пък кабинетът на Денков плати 10 млн. лв. за извънсъдебно споразумение с частната фирма "Евролаб 2011" на Капитан Андреево, която осъществяваше контрола върху плодовете, зеленчуците и храните.  

________________________________

На практика налице е нова "бизнес схема". 

Висши държавни чиновници сключват правомерни или неправомерни договори с "честни частници", след което договорите се прекратят преди срока им заради неразрешена на частници такава дейност (събиране на държавни такси), както в тези два случая или заради изнесени в медиите данни за афери. 

______________________________

Съответно се дължи неустойка за нанесените вреди и пропуснатите ползи, като прекратяването на договорите не се обвързва с виновно поведение и действия. Защото колкото държавата е отговорна да си събира държавните такси, без да превъзлага тази дейност на частни лица, така и тези лица също носят отговорност наравно с нея за неправомерните им действия. 

Но у нас нито държавата, нито прокуратурата, нито съдът забелязват това.

Григор Лилов

2 Коментара

Гост

преди 2 седмици

Григор Лилов що не се порови в договора с Уестингхауз? Или не му стиска?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.