7 дни конспирация: ПОЛЕТ „RSD 738" И ТАЙНИТЕ В СВЕТОВНАТА ГЕОПОЛИТИКА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/7-dni-konspiraciya-polet-rsd-738-i-taynite-v-svetovnata-geopolitika/137412 SvobodnoSlovo.eu
7 дни конспирация: ПОЛЕТ „RSD 738" И ТАЙНИТЕ В СВЕТОВНАТА ГЕОПОЛИТИКА

Може да бъде изображение с 2 души

Прикритието за онова, което предстои, е осигурено.

На 22 юни Държавният департамент на САЩ закрива визовите центрове на Русия в Ню-Йорк и Сан Франциско. В онази седмица все по-често, практически всекидневно бойни самолети на НАТО и руската армия започват да летят опасно близо един до друг и дори симулират атаки. На тези факти по изключение се дава широка медийна гласност.

Напрежението между западния орел и руската мечка преднамерено, контролирано и прецизно нараства пред очите на световната общественост. Но размахването на юмруците е спектакъл – заради конспирацията.

За да се стигне до нея, задържаната американска помощ с оръжия за Украйна най-сетне е потекла масирано, ЕС е увеличил доставките и е започнал да предава самолети F-16 на Киев, а френският президент Макрон публично е призовал части на НАТО да се включат в бойните действия.

В Кремъл са повече от притеснени.

.

В тези горещи юнски дни специалната телефонна линия между Вашингтон и Москва за пореден оживява („червеният телефон”) Новият руски министър на отбраната Андрей Белоусов за кой ли път в последните три седмици разговаря с американския министър на отбраната Лойд Остин. Първата инициатива за тези телефонни диспути е на руснака.

Но защо с американския му колега, а не с някой американски дипломат?

Защото Лойд Остин е представител на групата в американското правителство, която все по-настоятелно предлага да се потърси дипломатически начин за слагане на край на войната на Русия срещу Украйна. Заради тази група негласно се задържа каквато и да е по-мащабна военна подкрепа за Украйна - по-далбекобойни ракети, стотици танкове и др. Заради нея е отказът за разрешение да се нанасят удари с американските ракети по руска територия. Има и още една, още по-основна причина има: задължителността на публичната информация за работата и действията на Държавния департамент на САЩ е с пъти и пъти повече, отколкото подобни изисквания и очаквания на обществеността за Пентагона.

.

- Готови сме с документа!

- Очакваме го.

Само едно денонощие по-късно от този разговор, на 26 юни, в 9:06 часа московско време от летище Внуково излита самолет Ил 96-300. Лайнерът е способен на много дълги полети. Бордовият му номер е RA-96019. Индикацията посочва правителствения авиофлот на руската федерация и номера на самолета в него. Полетът е обозначен с с номерацията „RSD 738". RDS e международния код на авиотряда на Кремъл.

Санкциите допускат изключение за правителствени полети: за прибиране на дипломатически и технически персонал от посолствата (служителите на закритите в САЩ руски визови служби, за които споменах, за специални цели – например при срещи в ООН и др.)

Разрешения от Европа не са поискани!. И затова маршрутът е над 1500 иначе излишни километри!

Самолетът се отправя право на североизток, следва покрай финландската граница, преминава край Мурманск и излиза над Бяло море.

Заради тайната мисия разрешения за пряк маршрут не са поискани от нито една европейска държава. По-натам полетът навлиза над Баренцово и Норвежко море в международната въздушно пространство и от там – над Атлантика с крайна цел Ню-Йорк. Всъщност крайната цел е Вашингтон, но е посочено кацане и в Ню-Йорк.

.

Никой не знае с каква цел е този полет.

Световните авиационни правила допускат даден полет да не се обяви публично, но този е обявен. И съответно е фиксиран от обществени сайтове за наблюдения като „Флайтрадар”.

Обявен е, защото съществува претекст – взимане на персонала на закритите визови центрове в САЩ. Замисълът с това обявяване е сензацията с този самолет да гръмне по социални мрежи и медии, но веднага след това и светкавично да умре. Публичност и обяснение - така никой няма да взре, да търси неговата цели и конспирацията ще се запази.

.

Най-голямата тайна е, че на борда на самолета лети един най-висш сановник на Руската федерация.

Това лице е поставено под санкции от ЕС светкавично - още на 25 февруари 2022 г., на втория ден от началото на поредната руска война срещу Украйна. Далеч по-рано, на 6 април 2018 г. е включен в американския санкционен „списък на Кремъл” на приближени на Владимир Путин поради подозрение за намеса в американските президентски избори през 2016 г.

На 63 години е, правист е по образование и д-р на юридическите науки, но същевременно е и генерал-лейтенант. Женен, със син Игор – виден предприемач и дъщеря Екатерина – журналистка. В по-младите му години, макар и и заел държавна началническа длъжност се е разписал и като актьор. Преди 30 години е участвал в епизодичната роля на оперативен комисар в детективския телевизионен сериал „На ъгъла, при патриарха”.

.

Актьорските умения не са щрих към личността му, а съществен и важен детайл в мисията му. Защото му предстои много важна роля на твърд, неотстъпчив, заплашителен мъж. Трябва да поуплаши събеседниците си, че ще се върви до край, ако му откажат. Тези преговори са много съществени и отговорни - с много най-високопоставени и най-отговорни лица.

През 2009 г. с Указ на Путин това лице е забелязано и израства до висш държавен администратор. Една година по-късно бързо е произведено в генерал-лейтенант. От 2012 година е несменяем член на руското правителство и неизменен министър на едно от ключовите министерства. Според руския закон трябва да е деполитизиран, но въпреки него е бил важен гост гост на конгресите на „Единна Русия” – партията на Путин. Мултимилиардер е в рубли (само имотите са за 200 милиарда) и мултимилионер в „зелено”.

.

Името на този човек – ВИП-пасажер в този самолет и този специален полет, е Владимир Колоколцев.

Той е министърът на вътрешните работи на Русия.

В този полет обаче е личният пратеник на Владимир Путин. Заедно с него лети и шефът на една от руските секретни служби.

.

Помислено е и за обяснение, ако се поразчуе публично кои са пътниците на борда на този руски правителствен „Ил 96-300”. Колоколцев попада в изключението на санкциите. Лети заради една среща в Ню-Йорк. - срещата на върха на полицейските началници в ООН (UNCOPS-2024). Тя се провежда на 26-27 юни.

.

След 12 часа и 1 минута полет руският самолет каца в 14:07 тамошно време на летище „Джон Кенеди” в Ню-Йорк . След 2 часа и 48 минути излита и в 17:46 тамошно време се приземява на летище „Джон Дълес” във Вашингтон.

Предложенията на Владимир Путин за мирен договор с Украйна са връчени.

Следва цяло денонощие напрегнати дипломатически преговори. Неуспешни. Документът е бракуван, категорично е отхвърлен и Колоколцев може да се завръща. Излита обратно към Москва в първите минути на 28 юни, в 0:15 часа. Все пак каца за прикритие в Ню-Йорк, за да прибере персоналът на закритите визови центрове.

.

Джейк Съливан - съветника по национална сигурност, Антъни Блинкен – държавния секретар на САЩ, Лойд Остин – министъра на отбраната и др. лица са подготвили становището на Белия дом. Неофициално с депешата на Путин е запозната и Републиканската партия въпреки огромното напрежение между Магарето (символ на демократите) и Слона (символ на републиканците) в САЩ.

Тази тайна дипломация неслучайно е проведена точно в навечерието на ключово политическо събитие в САЩ.

На следващия ден след нея е кандидат-президентския дебат.

В него на 28 юни Тръмп съобщи, че мирният план на руснаците за спиране на агресията срещу Украйна е напълно неприемлив, а Байдън остро нападна диктатора в Кремъл.

.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Разчетът на Владимир Путин, че на фона на този дебат и огромните залози в него някой от двамата съперници ще се изкуши да пренебрегне интересите на демокрацията заради личните си и теснопартийни, като обяви, че се е договорил с Русия и нейния план е приемлив и така заслужи аплодисменти от аудиторията, се провалиха.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

.

Близо седмица по-късно - на 3 юли, изтичат подадени целенасочено трохи информация за „Политико”. Световната медия съобщава, че Тръмп преговаря с Путин за Украйна. Замисълът е да се предизвика публичната реакция на Кремъл и така да се сондират някои американски идеи за мир в Украйна. Засега от Москва цари мълчание.

.

Какво предвижда планът на Кремъл?

Като минимум онова, което си поиска при преговорите с Украйна в Истанбул през пролетта на 2022 г. (давам скрийншот на онзи проект).

- Проектодоговорът за мир между Москва и Киев остава на масата и тези условия могат да са основа да продължим разговорите -

https://twitter.com/i/status/1808846552087011777

заяви Владимир Путин на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество. (ШОС)

Обаче онези 18 точки в 17 страници на практика ликвидират статуса на Украйна като държава, ампутират армията й, въвеждат руския език като официален, дават право на вето на сепаратистите върху политиката на Украйна, предвиждат право на вето на Русия върху решения за защита на Украйна от предвидените гаранти (САЩ, Русия, Великобритания, ЕС) и т.н. Само кръгъл олигофрен би се съгласил с тях.

************

Войната ще продължи.

Да се стигне до сериозни преговори за мир, руската армия трябва да бъде размазвана непрекъснато, което означава всестранна военна помощ за Украйна.

Помощ без смехотворните ограничения заради „червените линии” на Путин, при пресичането на които Кремъл ще използва тактическо ядрено оръжие.

.

Идеята на новия самодържец в Русия за предизвикване на нова Карибска криза умря, но червените, истинските линии въпреки това си ги има.

Те само две.

И въобще не са свързани с развоя на войната в Украйна.

Едната „червена линия” за Путин е пряка, много мощна заплаха за властта му на диктатор-самодържец.

Ако такава няма, че преглътне не само пълно изтегляне от украинската земя, но и дори и даряване на някой участък руска земя като компенсация за жертвите и огромните разрушения - само и само да паднат санкциите. (аналози са Брест-Литовския договор на Ленин, споразумението Сталин-Рибентроп и тайните предложения към Хитлер за териториални отстъпки от СССР, когато Вермахтът неудържимо напредваше към Москва)

Режимът в Москва е заквасен с онзи манталитет. Онзи манталитет е разсъдъкът и духът на неототалитаризма.

.

Другата „червена линия” за Путин е пряка заплаха за живота му.

При това тези „червени линии” се простират преди всичко в самата Русия. Бунтът на Пригожин го доказа (моя бел.: походът на Вагнеровци спря в подстъпите на Москва, понеже Путин заплаши да използва ядреното оръжие срещу тях)

.

Запада също си има „линии”.

Те са линиите на страха от глобален ядрен конфликт.

И линията на неразбиране на същността на диктаторските режими - техните цели, техните опасения, техният начин на мислене и действие. И на техният неистов страх за властта им и собственият им живот.

*** на снимката Колоколцев е с дъщеря си Елисавета

Григор Лилов 

20 Коментара

Червената шапчица

3 days before

Лилов, ти си толям пич.

Коментирай

даа

3 days before

Добре събираш факти, Лилов, но правиш страшно глупави изводи. Украйна няма да издържи зимата на 2024г., нито финансово,нито икономически при каквато и да е военна помощ.

Коментирай

Наблюдател

3 days before

Тоя дърт перушан е "Полковник Марков 2", така че малко хигиена на четене не е излишна.

Коментирай

Лошият вълк

3 days before

Слабичко г-н Лилов, много слабичко. Глобалната политика не е за вас. Пробвайте се на регионално ниво.

Коментирай

Лошият вълк

3 days before

Слабичко г-н Лилов, много слабичко! Глобалната политика не е за вас. Пробвайте да сътворите нещо на регионално ниво.

Коментирай

Васко

3 days before

Лилов ,и за такъв коментар не ставаш.Сла си .Скрий се!

Коментирай

Киро Кретена

3 days before

На пациентите от Карлуково вече тука ли ще им четем измишльотините!

Коментирай

Грегъри ЛайлоУ

3 days before

Изключително подробни факти, браО! Изключително елементарни разсъждения и изводи - РЕЗИЛ! Когато си просмукан до червата и костния мозък с русофобия и омраза, няма как фактите да бъдат навързани в логическа и смислена последователност. Но Гжегош Лилавецки може толкова.

Коментирай

Васко

3 days before

Лилов ,и за такъв коментар не ставаш.Сла си .Скрий се!

Коментирай

ТОА аналлизатор

3 days before

стана известен навремето с едно ВЕЛИКО ПРОЗРЕНИЕ,ОСТАНАЛО В ИСТОРИЯТА....че еврейските служби са организирали сами всичко в САРАФОВО...И СА ИЗБИЛИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ....ешааааа,бе лилов....

Коментирай

ТОА аналлизатор

3 days before

стана известен навремето с едно ВЕЛИКО ПРОЗРЕНИЕ,ОСТАНАЛО В ИСТОРИЯТА....че еврейските служби са организирали сами всичко в САРАФОВО...И СА ИЗБИЛИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ....ешааааа,бе лилов....

Коментирай

Крис

3 days before

След тези според мен донякъде лишени от връзка с реалността съждения на г-н Лилов ми е интересно как би коментирал икономическите процеси, които се развиват, макар и бавно, в света, и срещата на ШОС в Казахстан. Иначе не е много далеч от онзи прословут проф. Соловей, който периодично обявява, че Путин е мъртъв, всеки момент ще го вкарат с усмирителна риза в психиатрия, или е прага на смъртта заради рак. Пещерната русофобия не помага да погледнеш ясно на процесите наоколо. Апропо, знае ли г-н Лилов, че Институтът за национална памет на Украйна обяви Михаил Булгаков за проводник на руския империализъм преди месец-два?

Коментирай

Първата инициатива за тези телефонни диспути е на руснака.

3 days before

Лъжа!

Коментирай

ЛИЛЬО

3 days before

АФЕРИМ ЛИЛОВ,МАШААЛА,ВЕЛИК СИ,НО ДОМИСЛИТЕ ТИ ДОРИ ЗА КРИМИНАЛЕН РОМАН НЕ СТАВАТ.ОТИДИ НА СЕЛО ДА КАРАШ ПОВЕЧЕ ПОЛЗА ИМА ОТКОЛКОТО ПИСАНИЯТА ТИ.ЧОВЕЧЕ,НЕ МРАЗИ И НЕ ЖЕЛАЙ ЗЛОТО НА ДРУГИТЕ.

Коментирай

Михаил Георгиев

2 days before

Лилов, Григоре, БЪЛГАРИЯ УМИРА и ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ СКОРО, не поради дружбата с Русия или СССР, а защото се напълни с ПЛАТЕНИ РУСОФОБИ като теб! Ти си само едно американо-английско МЕКЕРЕ, което ЛАЕ за купичка кучешка храна! Мазен и Гаден ПОМИЯР си!

Коментирай

Михаил Георгиев

2 days before

Лилов, Григоре, БЪЛГАРИЯ УМИРА и ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ СКОРО, не поради дружбата с Русия или СССР, а защото се напълни с ПЛАТЕНИ РУСОФОБИ като теб! Ти си само едно американо-английско МЕКЕРЕ, което ЛАЕ за купичка кучешка храна! Мазен и Гаден ПОМИЯР си!

Коментирай

Жалко

2 days before

Жалко, този някога талантлив журналист все повече затъва в собствените си главоблъсканици. Елементарно, много елементарно, Лилсън!

Коментирай

Hristo

2 days before

Лилов - Sutor, ne ultra crepidam (Обущарю, не по-високо от обувката) - не ставаш. Осъзнай и не преминавай границите на възможностите си. Dixi

Коментирай

Вукадин

1 day before

Нз откъде му снасят инфото, но този журналист беше от първите, които започнаха да ни подковават за ковида. Тогава пак размахваше "неоспорими" факти.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.