АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА УБИ БЪЛГАРСКАТА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/amerikanskata-mechta-ubi-balgarskata/115130 SvobodnoSlovo.eu
АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА УБИ БЪЛГАРСКАТА

 

Българският патриотизъм е странно явление. България на три ракии на три морета. Но ако тези патриоти трябва да нарушат дори на йота личния си комфорт, са готови да положат България на олтара на личния си конформизъм и сигурност. Да не направим нещо, за да не стане нещо! Страх ни е да излезем от клишетата и коловоза, ужасът да не нарушим спокойствието на личния си живот, не позволяват да се съпротивляваме. И се чудя защо стана така? Как от поколение, мечтаещо България да е велика, свободна и независима държава, да постига успехи на всички нива, се превърнахме в народ, който си умирга за бананите и наденицата и не се интересува от Родината си?

Отговорът е лесен. Кукловодите знаят добре народопсихологията ни. Подадоха ни тлъст червей на края на въдицата и ние я захапахме до сливиците. Пробутваха ни американски филми с лъскави имения, живот и мечти, но не ни показваха улиците, пълни с бедни и бездомни, умиращи като кучета, без държавата или обществото да се интересува от тях. Втълпяваха ни как всеки, стига да работи, може да стане милионер. Втълпяваха ни, че най-важен е личния успех, а Родината кучета я яли. Тухла по тухла събаряха любовта ни към България и обезсмисляха родолюбието ни. Пред очите ни съсипаха държавата ни, докато ни показваха бананите. А ние мечтаехме за банани, за маркови дънки и маратонки и швейцарски шоколад. Също като индианците, продадохме земята си за лъскави мъниста. Всеки българин започна да си се представя като президент на фирма и как ще "удари кьоравото" и няма да му се налага да работи, ще живее лъскав живот и няма да се озорва. Разбира се, ще яде и банани до пукване. И докато си правеше визитки като президент на фирма /а фирмата - павилионче за семки и бонбонки/, враговете на България разграбиха болници, заводи, земя, съсипаха образованието и го оставиха без нищо. След това заради ипотеката на единственото жилище, заложено заради "бизнеса", му взеха и него. Капитализмът изяжда децата си и всеки, допрял се до него. Когато алчността е на пиедестал, нищо човешко не остава.

Народопсихологията е в основата. И кукловодите го знаят. Социалните инженери. Прочетете Густав Льобон - "Психология на тълпите". Работят ни по учебник, а тези, които се усещат, са прекалено малко, за да окажат съпротива. Отгледаха се поколения, в които тунинговането на момичетата още в пубертетска възраст стана правило, за да могат да си хванат спонсор да ги издъжа. Отгледаха се мъже, живеещи с майките си до 40 годишна възраст и играещи хазарт с надеждата да забогатеят, и които смятат, че дори без образование, светът им е длъжен и след това намразват всички, защото лесното е само по филмите.

А България е оцеляла над 13 века, защото българите са знаели, че свободата не се дава на тепсия, а се воюва до последна капка кръв за нея. Българските мъже са били обучени при нужда да дадат живота си и кръвта си в защита на Отечеството, на семейството си и на честта си. Те не са имали какво да губят, не са се скатавали с оправданията, че трябва да ходят на работа и не могат да си позволят да загубят надницата за деня. Или че ще им се счупи маникюра, ако започнат да стрелят. След Освобождението е било период на войни, въстания и борба. Мъжете са знаели, че трябва да се борят. Сега слушат Азис и говорят за к..ви по кръчмите и светът им е виновен, че не са мъже. А други смятат, че патриотизмът се изчерпва с татуировките на национални герои, слагането на носия и псуването на чуждите. Учудвам се например на хъса на възрожденските мъже, които смело и агресивно ме обиждат и подиграват във фейсбук и пишат гневни статуси каква съм била, но в същото време не ги виждам по площадите, а ако ги видя, много внимават протестът да е мирен, за да не стане нещо или да не им забранят партията. 

Историята винаги се пише с кръв, скъпи братя и сестри българи. Не с банани! И ако не го осъзнаем, ще продължаваме да се хвърляме от сламен спасител на сламен спасител и от марионетни правителства на марионетни правителства!

Намерете светлина в мрака! Ако не намерете - запалете светлина! И се изправете и се почувствайте свободни - от мнението на Европа и САЩ, от евроатлантическите ценности, от това, че мирни протести и подписки могат да променят нещо, когато срещу нас има силен враг, от това, че някой друг - политик и Спасител, ще ни спасява. Осъзнайте се и се изправете, тогава ще се намерят и водачи - не такива, промотирани от социалните мрежи и телевизора, а хора от нас - българите. 

Бъдещето предстои! Изберете - бананите или свободата!

Елена Гунчева-Гривова

8 Коментара

Коцето

преди 3 месеца

Много емоционални слова госпожо Гунчева. Но ако не направите своя партия, няма как да гласувам за Вас. А бих гласувал с две ръце. С емоционално потропване на крак е много лесно, така че действайте по същество. Или пък се присъединете към някоя партия, която не ви е черна и пак ще гласувам за Вас.

Коментирай

Някакъв

преди 3 месеца

Госпожо ,Гунчева.. Защо не пропускате да агитирате против Възраждане? Защо призовавате за ,,вземане на властта,, с кръв? Вие готова ли сте да,, леете ,,такава И как точно си го представяте? Майдан ли искате? Призовавахте българите да не гласуват Това е ,,оръжието,, на гражданина - гласа му. Все пак сте юрист, имате клиенти от всеки обществен сектор, а с какво презрение се изказвахте за привържениците на Възраждане( някакви си шофьори, сервитьорки и т.н.) Жалко и грозно..

Коментирай

Иван

преди 3 месеца

Хубав текст, верен, за съжаление. И аз го мисля.

Коментирай

Гунчева явно пак е на 3 ракии ..

преди 3 месеца

На колко морета е ... Не знам ... Но определено е имала тежка нощ ... Щом е чела Густав Льобон ... Работата отива на развод ... Чудя се само дали ще го представи като домашно насилие ... То си е цяло насилие да ти забранят Парцуцата и Фейса ... За 60 дни ... :)

Коментирай

Единственото, което ме смущава ..

преди 3 месеца

Е фактът защо този уж "свободен" сайт ни залива с делюзиите на една доказана алкохоличка .. ?!? .. Това не го разбирам ... :)

Коментирай

Мечтател

преди 3 месеца

Какво уби бе! Тя направо и ..а майката !

Коментирай

Гошо

преди 3 месеца

Спрете да пишете под текстовете на Гунчева, безпредметно е. Нека си получава доларите за всеки материал. Такова двуличие рядко се случва.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.