АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ И РАСНА В ДНИ ФАЛШИВИ, ФЕЙК ВРЕМЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/az-sam-balgarche-i-rasna-v-dni-falshivi-feyk-vreme/125790 SvobodnoSlovo.eu
АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ И РАСНА В ДНИ ФАЛШИВИ, ФЕЙК ВРЕМЕ

АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ И РАСНА В ДНИ ФАЛШИВИ, ФЕЙК ВРЕМЕ.

Да започнем от думите. Когато говори за "Аз съм българче" и за "премахването" на стихотворението от учебниците, г-н Костадин Костадинов НЕ ИЗПОЛЗВА И НЕ БОРАВИ С АБСОЛЮТНО НИКАКВА КОНКРЕТИКА, С АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ФАКТИ И С АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.

Например, г-н Костадинов казва: "Водят кампания срещу българската история, обясняват абсолютни лъжи". Кои са тези, които водят кампанията, какви лъжи обясняват те, г-н Костадинов не смята за необходимо да уточни. 

Г-н Костадинов казва още: "Скоро те ще запишат в учебниците по история и той ТАГАРОВ си го каза директно: "Русия нас не ни е освободила". Какво ще запишат, колко "скоро" е това "скоро", също не става ясно. 

Реално погледнато, в изказването на г-н Костадинов по "БНТ" няма нито един цитат, с изключение на този: той цитира ТАГАРОВ.

Ако обърнете внимание на изказванията на г-н Костадинов ще видите, че често бърка имената. А ги бърка, за да се предпази от това някой да му повдигне дело за клевета. Защото прекрасно знае, че лъже. 

Апропо, в reel-а в страницата на "Възраждане" също пише ТАГАРОВ.

Г-н Костадинов е майстор на фалшивите новини, на посяване на напрежение, на ескалация. Това е неговият политически трик да привлича симпатизанти: като ги гневи и ги кара да мразят. Популизъм се нарича това нещо. 

Г-н Костадинов няма да спре да бъде популист. Затова ние с вас разчитаме на журналистиката да филтрира, да опровергава и да поставя въпроси, които да покажат на зрителите, че думите на г-н Костадинов не почиват на никакви факти, нямат никакво основание и чисто и просто са класически "бомби" в стил "Възраждане". 

С извинение, но с този поглед на неразбрал любопитко, с липсата на адекватна реакция и с изпълнените с почуда въпросчета, зададени с инфантилно жестикулиране, г-н Георги Любенов е неприемливо далеч от каквато и да е журналистика. Което не би било проблем, ако той работи в частна и комерсиална медия, но е остър проблем, когато той е основен водещ в обществената телевизия. 

Важно е да уточня, че нямам нищо против г-н Костадинов да гостува в "БНТ": той е политически лидер на партия със сериозна електорална подкрепа, независимо дали лично на мен това ми харесва или не. 

Въпросът е, че работата на журналиста (в случая, това е Георги Любенов) е да не допуска г-н Костадинов да увеличава подкрепата си на база фалшиви новини, произнесени в ефир, защото това е против обществото ни и против обществения ни интерес. 

Г-н Георги Любенов не се справи с тази работа, да защити интереса на зрителите и да им осигури най-важното: възможността да получат информация, която да им позволи да направят ИНФОРМИРАН ИЗБОР. Без значение дали този избор се изразява в подкрепа или не за г-н Костадинов, в приемане или в отхвърляне на неговите тези. При гостуването на г-н Костадинов, г-н Любенов и воденото от него предаване се превърнаха в платформа за фалшиви новини (и това не е за пръв път). И независимо дали причините за това са липса на компетентност, липса на реакция, липса на предварителна подготовка за интервюто или е нещо друго, това не го прави нито по-малко недостойно, нито го прави професионално.

Мартин Димитров

16 Коментара

Майна

преди 3 месеца

Когато всички ,,медии,, са впрегнати срещу някой, когато е ясно, че официалната политика е глобалиска, технократска, небългарска то е ясно, че този лидер, тази Партия са опасни за тях. Същото в момента е и с кампанията срещу Алтернативата. Такива Партии в момента се преследват , по всякакъв начин.Затова ще гласувам за Възраждане!

Коментирай

Майна

преди 3 месеца

Да, Мартин от ДБ.... Викай на помощ и Татяна Кристи . Навсякъде и всички обединени срещу Възраждане. Страх ви е от българите! Страх ви е да гласуват, защото ала-бала може донякъде, но ако гласуват повечето ще се разклатите , щото скелето ви е слабо за един обединен народ. Ха, продължавайте.., народът проглежда.

Коментирай

Гост

преди 3 месеца

Мартин Димитров да не се прави на две и половина. И той е от дружинката за които пита кои са.

Коментирай

Мърчи

преди 3 месеца

Мартин Димитров - Мартине, говориш какво Костадинов казва или не казва. Добре, но тайничко и радостно пропускаш гаврата с "Аз съм българче", с Вазов, с българите като цяло! Мартине,не знам дали са те забелязали, за да ти подхвърлят няколко долара, ама сте вече много на клонката и ефекта от налягането ви се размива. И вземи се обръсни,това не помага.

Коментирай

Калеко Алеко

преди 3 месеца

Тия ги разправяй на стария ми калпак, днеска - шапка. За твое съжаление, Мартине, и ние сме гледали интервюто и всичко, което пишеш ти са долни лъжи. Време беше и ти да се натегнеш на посолствоТО, пък може да те включат в листата за евроизборите. Долен сглобкаджия. Толкова се радвам, когато виждам как Костадинов бърка в заблатеното ви времеубежище, разбълниква го и отвътре се разнася невъобразимо зловоние, от което само Кинжал може да ви извади.

Коментирай

Бай Иван

преди 3 месеца

Ха-ха-ха! Мартин Димитров обвинява Георги Любенов в симпатии към Възраждане! Та той е ваш симпатизант бе мартинчо! Ако не си го разбрал да ти го разясня аз или ти му правиш другарска критика! Вие жълтопаветната соросоидна грантаджийска сган нямате срам! Всички частни медии са ваши, че и обществените са превзети от соросоидни грантаджии! Затова и слушам най-вече БГ радио-поне там не се говори за политика! От никъде не може да се чуе Истината освен от някои сайтове в Интернет!

Коментирай

Николай

преди 3 месеца

Смятам , че Костадинов е слаб политик, но хора с мисленето на Мартин Димитров са готови за идеологически секретари през 70-те и 80-те годин на 20 век. Как пък нищо ново не научихте и нищо старо не забравихте бе деграданти срастнали се с тоталирарното мислене на партийни секретари от Живково време. Позор!

Коментирай

Хаха!

преди 3 месеца

Нямаш срам, нали, Мартине!

Коментирай

Ххахахха

преди 3 месеца

Неуспелият кандидат за депутат на ДБ и "велик рекламист " търси под вола теле.

Коментирай

Лора Хаджиева

преди 3 месеца

Ех,Мартин, не знаете вече на кой господар да слугувате.Костадинов трябва да се изявява по медиите,нали трябва да се симулира някаква демокрация. Време е да разберете, че думи като фейк,дезинформация, демокрация,русофили, русофоби,език на омраза, евроатлантици са изпразнени от съдържание.Ако не беше така, изборните урни щяха да са пълни.

Коментирай

Лора Хаджиева

преди 3 месеца

И още нещо, Мартине, народ,който 5 века е оцелял и не е асимилиран от Османската империя, не може да бъде манипулиран.Нашият народ не е сбирщина от мигранти, а е жив, пулсиращ организъм и има генетично обусловен инстинк за самосъхранение.Това е неотменно и не зависи нито от вас, нито от вашите куратори.

Коментирай

Лора Хаджиева

преди 3 месеца

И още нещо, Мартине, народ,който 5 века е оцелял и не е асимилиран от Османската империя, не може да бъде манипулиран.Нашият народ не е сбирщина от мигранти, а е жив, пулсиращ организъм и има генетично обусловен инстинк за самосъхранение.Това е неотменно и не зависи нито от вас, нито от вашите куратори.

Коментирай

Зеля

преди 3 месеца

Марто, а ти си просто....ид.и.от!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.