Българския народ е прост - казвам го директно, пък който иска - нека ми се сърди

https://svobodnoslovo.eu/komentar/balgarskiya-narod-e-prost-kazvam-go-direktno-pak-koyto-iska-neka-mi-se-sardi/7641 SvobodnoSlovo.eu
Българския народ е прост - казвам го директно, пък който иска - нека ми се сърди

Българския народ е прост - казвам го директно, пък който иска - нека ми се сърди. Щото му съдраха 100 кожи и той пак си чете медиите на Пеевски и все така не може да разбере кои са главните му доячи.

То бива простотия, ама това минава всякакви граници! Никой не иска да бръкне в най-дълбоката корупционна яма в БГ - енергетиката. Ни редовни, ни служебни правителства, нищо че на думи се "вземали мерки". Поколения посттоталитарни политици и партии се изхранваха покрай далаверите с ядрено горива за АЕЦ "Козлодуй" и далаверите със "строителството" на АЕЦ "Белене".

А колко стотици милиони под формата на комисионни се взеха покрай доставките на газ от Русия: един Господ знае. Десетки чартъри до прекрасни острови, пълни със стотици манекенки, бяха платени с парите на енергийната мафия. А купените луксозни мерцедеси и беемвета с мръсни енергийни пари сигурно са хиляди.

През годините единственият човек, който имаше смелостта да скочи на енергийната мафия бе оплюваният от всички Яне Янев и РЗС - факт. В резултат той бе съсипан с компроматна война от медиите на Пеевски и със съдебни дела от големия енергетик Р. Овч. Сега всички са убедени, че Янев бил нам къв си... А, ве, простако, ти толкова ли нямаш акъл да си зададеш въпроса: това вярно ли е? Та затова смятам, че БГ-народецът е адски прост: допусна борците срещу корупцията да бъдат унищожени, а грандкорумпираните далавераджии в енергетиката да си броят милиардите.

Затова скоро ще плащате тока по 50 ст. на киловатчас, та дано ви дойде акълът в главата. Ама ще си плащате и ще траете, защото простият няма право да говори. Има право само да плаща и да мълчи.

Емил Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.