ББ е Зло. Герджиков на практика е маска, марионетка, подставено лице, спасителен пояс на ББ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bb-e-zlo-gerdzhikov-na-praktika-e-maska-marionetka-podstaveno-lice-spasitelen-poyas-na-bb/6820 SvobodnoSlovo.eu
ББ е Зло. Герджиков на практика е маска, марионетка, подставено лице, спасителен пояс на ББ

Даже един пенсиониран насила от някакво локално, местно, брутално и късогледо Зло човек има какво да прави през деня, вместо да пише цял ден във ФБ статус след статус... :)

Най-малкото - чакат ме за прочит много сериозни, must read книги.

В едната от тях човек, който ми се смята приятел, мине не мине 5 страници и ме нападне.

Ок, никой няма патент върху Истината, камо ли пък да съм си въобразил такова нещо аз. Всеки може, а в Науката - и трябва да бъде критикуван. В Науката наистина в спора се ражда Истината. Но защо тенденциозно, защо с нещо, което ми мирише на завист?

Но не за това ми бе думата.

Каквото имах да казвам за балотажа - казах го.

Моята категорична позиция срещу Голямото Зло за България, наречено ББ не е от вчера, а от десетилетие и повече. Всичко, което съм написал за ББ и противната му за мен власт си стои неизтрито на моя сайт. И може да се види как някои от сегашните отрицатели на ББ тогава ме критикуваха, че по негов адрес назовавам нещата с истинските им имена. Или бяха дори негови коалиционни партньори.

Простотията, простащината, некадърността, некомпетентността, алчността, корупцията - те си личат от малко. Не е нужно да изядеш целия кашкавал от тях, за да разбереш, че е развален...

И това отношение мое към Голямото Зло няма нищо общо с факта, че ме пенсионира насила едно Малко Зло. Което за институцията си е също Голямо Зло, но това е тема за друг статус тук.

Ето защо каквото можах да кажа за балотажа - казах го.

В живота си никога не съм гласувал за човек на БСП или издигнат, или скрито подкрепян от БСП. С други думи, никога не съм гласувал за някого, който може в някакъв смисъл да мине за бесепар.

(За 1001 път да вметна - станах секретар на Първанов с оказалата се глупава илюзия, че моята експертиза в сигурността може да бъде полезна чрез държавния глава за държавата; но нито веднъж там не направих компромис с принципите си, макар че така или иначе тази илюзия си остана като петно в моята биография...)

Извинявам се за израза бесепар все пак. Имам приятели, които симпатизират (сам не зная защо) на БСП.

Но, както писах тук, в неделя аз за себе си, от моята малка камбанария на обикновен български гражданин, ще направя исторически компромис. Ще гласувам за РР. За първи път ще го направя, въпреки че в личен план не мога да му простя подкрепата, която даде на Путин за анексията на Крим.

Има мигове, когато личните ми терзания отстъпват пред дилема от мащаба на тази.

ББ е Зло. Герджиков на практика е маска, марионетка, подставено лице, спасителен пояс на ББ.

Изборът за мен е Б или ББ?! България или Бойко Борисов.

Ето защо ще гласувам за България. И срещу ББ, а в случая и срещу намесата на Ердоган във вътрешните работи на България.

А това означава в никакъв случай, на никаква цена да не гласувам за Герджиков.

Точка.

Това е моят личен исторически компромис.

И се наддявам най-сетне един мой компромис да не се окаже погрешен. Не ме бива в компромисите. Все ми излизат през носа. Но този път ще направя убедено своя компромис.

Ще ми се много мои десни приятели да направят същия исторически компромис. И да се надяваме, че Историята ще ни оправдае.

Аз казах!

:)

Николай Слатински

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.