БИХТЕ ЛИ ОСТАВИЛИ НА РАЗБОЙНИК ПАРИТЕ И ЖИВОТА СИ?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bihte-li-ostavili-na-razboynik-parite-i-zhivota-si/129513 SvobodnoSlovo.eu
БИХТЕ ЛИ ОСТАВИЛИ НА РАЗБОЙНИК ПАРИТЕ И ЖИВОТА СИ?

 

Изумителна е наивността на българите, че нещо може да се промени при липса на промяна на мисленето им и на системата. Ако смятаме, че като заменим Борисов с Петков или Денков с Габриел, нещо ще се промени, означава дълбок социален инфантилизъм, който води до обществена невменяемост.

Никой от нас не би поверил живота и парите си на разбойник. А всъщност избираме разбойници да ни правят законите и да управляват живота ни....

На теория имаме демокрация. На практика имаме власт на крадците - клептокрация. И всичко това идва от съзнанието на народа и външният натиск. Винаги давам пример, че ако за политици сложите да бъдат избрани професор Иво Христов и Бойко Борисов, хората в огромно мнозинство ще изберат Борисов. Защото се водят от емоции, а не разум. Защото разумният политик ще каже истината и програмата си. Популистът, мафиотът и измамникът ще каже това, което тълпата иска да чуе. А тълпата отказва да мисли, никога не е мислила и никога няма и да мисли. 

Проблемът е, че 34 години върху и без това сложната народопсихология на българите се насложи едно диво опростачване, принизяване на образованието и интелекта и издигане на пълни случайници на високи обществени позиции, докато накрая българите приеха, че е съвсем нормално неосвидетелствани идиоти да ги управляват.

Пращаме в парламента хора с очеизвадни ментални, морални и поведенчески проблеми. Пращаме в парламента продавачки, пожарникари, охранители и шофьори. Пращаме отявлени крадци и мошеници или хора, които през живота си не са работили нищо друго освен натискачи на копчета в парламента. И тази ментално и морално обременена парламентарна сган избира "каймака" на сганта за правителство и ръководители на важни институции в България.

И тази парламентарна сган си определя и назначава проверяващите я. Леко и постепенно подменя със свои хора прокуратура и съдии. Докато накрая справедливостта остане само дума в учебниците.

Върховенство на закона звучи добре, докато не се усетиш, че когато законът ти е направен от измамници, крадци и мошеници, той ще ги обслужва тях, а не интересите на народа. Както винаги повтарям - концлагерите са били законни, инквизицията е била законна, апартейдът са били законни.

Много наивници смятат, че има опозиция, защото не осъзнават, че политика се прави с много здрав гръб и много, ама наистина много пари. Които по презумпция в почтени хора няма. Само хора с ментални проблеми биха предположили, че някой неудобен на властта ще бъде пуснат в медиите да говори и да направи нещо съществено. Няма. Пускат го, за да си въобразявате, че има надежда и по този начин да канализират протестите ви срещу властта. И постоянно ви внушават, че чрез избори можете да промените нещо. Не можете.

На първо място трябва да се научим да избираме с разума си и да отличаваме здравото от гнилото. Без да направим това, няма никаква надежда да променим нещо, а винаги ще избираме по различен цвят от същото. На второ място - след като сме постигнали първото, да се отървем от външните фактори, които се възползват от нашето мислене и поведение, за да ни управляват чрез поставени от тях кукли на конци.

Лошото е, че растат поколения, които са плод на изкривената и вредна образователна система. Които не са учили логика. Които не са учили за причинно-следствени връзки, обществени отношения, философия и истинска история. И те се лутат, живеейки в един свой розов свят, нямащ нищо общо с действителността.

Не е невъзможно нещата да се променят. Като започнем от себе си. Интелектуалният мързел е смъртоносен! Невежеството е смърт! 

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

огнеборец3

преди 1 месец

Селският луд пак се появи с рекламата си...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.