Благодаря за десетките, ако не и стотици поздравления и благодарности, които получих за интервюто ми с руската посланичка Елеонора Митрофанова

https://svobodnoslovo.eu/komentar/blagodarya-za-desetkite-ako-ne-i-stotici-pozdravleniya-i-blagodarnosti-koito-poluchih-za-intervyuto-mi-s-ruskata-poslanichka-eleonora-mitrofanova/123715 SvobodnoSlovo.eu
Благодаря за десетките, ако не и стотици поздравления и благодарности, които получих за интервюто ми с руската посланичка Елеонора Митрофанова

Благодаря за десетките, ако не и стотици поздравления и благодарности, които получих за интервюто ми с руската посланичка Елеонора Митрофанова.

Чух трогателни думи като "смелост", "доблест", "героизъм", които, разбира се, галят ухото, но са преувеличени.

Тук няма героизъм. Просто аз и моите колеги от ПИК си свършихме работата - дадохме думата на безпрецедентно цензурирания посланик на една велика сила. 

Тъжно е, че се налага аз да съм гарант за свободното слово на представителя на Русия в България, но...дотам я докарахме.

Тъжно е, че почти всички български медии съзнателно отказаха или се уплашиха да цитират това интервю. Автоцензурата работи на пълни обороти. Но пък в ПИК руската посланичка вече е гледана от над половин милион души...

Тъжно е и че г-жа Митрофанова до последно не вярваше, че ще излъчим интервюто, че няма да ни попречат или повлияят.

Тъжно е и че тя се притесняваше дали за нас няма да произтекат определени последствия. Защото сме дръзнали да й поднесем микрофона в една вълча, истерична публична среда на дамгосване. 

Тъжно е, че подобни притеснения изказаха наши роднини и приятели. 

Тъжно е, че ежедневно ме предупреждават "да не те арестуват сега..."

Последствия за едно интервю с посланик - представяте ли си докъде сме я докарали в демократична и евроатлантическа България през 2023?! Сбъднала кошмарите на Оруел.

В тази връзка отново призовавам шефовете на БНР и техните политически покровители от ДПС и правителството да излъчат най-после прословутото интервю на Петър Волгин с Митрофанова. Или поне пасажите, които според тях представляват "заплаха за България".

Ако не го направят, значи са обикновени лъжци и страхливци.

Каквито са, защото Елеонора Митрофанова никъде в моето интервю не отправи заплахи към България. Точно обратното - патосът на думите й постоянно гравитираше около тезата, че Русия няма АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ И ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ.

Че няма да напада България и да я превръща във втора Украйна. На никаква цена. 

Че обича България като братска страна. 

Че няма да напада никоя държава от ЕС и няма претенции към никой друг, освен към режима в Киев.

Недялко Недялков

4 Коментара

Павлина

преди 4 месеца

Още веднъж БЛАГОДАРЯ ЗА СМЕЛОСТТА ВИ!

Коментирай

Христина

преди 4 месеца

Дано да има повече доблестни мъже като вас.

Коментирай

Вълк

преди 4 месеца

Интервюто Ви съдържаше манипулативни елементи. Обуздайте си егото- гордостта е любимия грях на дявола.

Коментирай

Недялко, ти си боклук!

преди 4 месеца

Абсолютен.Отиде в посолството като дамска превръзка на мутрофанова само за пари, превърна се в жалък путински плъх.И единствено ти си забранил коментарите в твоята кочина.Безродна путинска въшка.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.