Боян Чуков смрази всички с прогноза за Европа и войната с Русия, и съдбата на САЩ

Украйна загуби всичко, за американците европейците са обикновени съчки, Тръмп ще спечели изборите през ноември, може да има гражданска война

https://svobodnoslovo.eu/komentar/boyan-chukov-smrazi-vsichki-s-prognoza-za-evropa-i-voynata-s-rusiya-i-sadbata-na-sasht/135662 SvobodnoSlovo.eu
Боян Чуков смрази всички с прогноза за Европа и войната с Русия, и съдбата на САЩ

Украйна загуби всичко, за американците европейците са обикновени съчки, Тръмп ще спечели изборите през ноември, може да има гражданска война

- Реално Киев отдавна използва далекобойните западни ракетни системи, които се обслужват от НАТО-вски специалисти.

 

- При включването на F-16 от страна на НАТО става по-вероятно Русия да употреби тактическо ядрено оръжие. При такава ситуация руските ВКС ще унищожат всички значими обекти на САЩ и НАТО в Европа.

 

- Украйна загуби всичко. Безвъзвратно. Украйна загуби преди всичко около 50% от своя демографски потенциал. Мъжкият генетичен фонд на Украйна е почти ликвидиран. Територията й предстои да бъде разпарчетосана окончателно. Поляци, румънци, унгарци, словаци, беларуси очакват териториални придобивки.

 

- Незалежната се превърна в призрак, който броди по света и търси оръжие, а вече и хора за война срещу Русия.

 

- В американската геостратегия европейците са обикновени съчки. САЩ не желаят да се стига до обмяна на стратегически ядрени удари между Москва и Вашингтон. Но янките нямат нищо против да жертват някой друг във войната срещу руснаците.

 

- Американците се боят да не се стигне до реализация на крилата фраза на Путин: „За какво ни е свят без Русия?“.

 

- На САЩ не им е изгодно да има чл. 5 в НАТО, американците се отдръпват от Европа, но я подстрекават и насочват да се сражава с Русия.

- Войските на западноевропейските държави не са подготвени за сухопътни битки с Въоръжените сили на Русия. 

 

- На европейските народи непрекъснато им се предлага да следват водачеството на тривиални щатски васали.

 

- Ако Москва загуби войната, то Владимир Путин ще бъде свален от власт. В Кремъл ще влезе някой от типа на Михаил Ходорковски, а РФ ще се разпадне по подобие на СССР.

 

- Байдън със своето поведение прилича на късния Брежнев. А САЩ приличат на късния СССР.

 

- Тръмп ще спечели изборите през ноември, ако не го застрелят по стара американска традиция.  

 

Това са акцентите от разговор с политическия анализатор БОЯН ЧУКОВ, пише Епицентър бг.

 

Ето целия разговор:

 

- Може ли да се предотврати Третата световна война или ядреният Армагедон няма да ни се размине, г-н Чуков?

 

 

 

- За съжаление светът се движи неумолимо към ядрения Армагедон. Засмукани сме от мощния водовъртеж на войната. Ситуацията около някакво разбирателство за мир се развива неблагоприятно и е възможно да се стигне до употреба на тактическо ядрено оръжие, а след това и на стратегическо. Засега не се вижда пречупване на опасната линия на поведение на нито една от двете воюващи страни.

 

Както винаги подчертавам, конфликтът не е между Москва и Киев, а между Москва и Вашингтон на територията на Украйна. Американците местят своите европейски „пешки“ и не се впечатляват много, че нещо би могло да им се случи в обозримо бъдеще.

 

 

 

- Украйна обаче все-повече започва да прилича на изпепелена земя.

 

 

 

- Да, Украйна „изгоря“ в пряк и в преносен смисъл. Предстои в играта сега да влезе и Източна Европа. Наред са Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния, Молдова и България. След тях следват и западноевропейците. САЩ ясно тласкат своите „стратегически“ европейски съюзници към пряко въвличане във войната с Русия. Владимир Путин ясно каза, че агресивната политика на Запада във войната за Украйна може да принуди Русия да посегне към ядрено оръжие.

 

Противопоставянето между Русия и САЩ се увеличи рязко след като американците направиха преврата в Киев през 2014 г. Вашингтон буквално създаде конфликта.

 

И нека изговорим истината.

 

 

 

- В смисъл?

 

 

 

- Западът колективно разполага с много повече конвенционални оръжия и икономически потенциал в сравнение с Русия. Контактната група за отбрана на Украйна се състои от около 50 страни. Числеността на войските на НАТО плюс Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са над 4 млн. души. Украйна отдавна, още след 2014 г., е де факто член на НАТО. Защото членството не е само подпис, а реални последствия. Такова видимо последствие е огромната военна помощ за Украйна.

 

Франсоа Оланд и Ангела Меркел през 2014 г. подписаха Минските споразумения с единствената цел да предоставят време на Украйна да се довъоръжи и подготви за война с Русия.

 

През 2015 г. щатските сенатори Линдзи Греъм и Джон Маккейн заявиха пред украински военни, че те „са въоръженият юмрук на Запада срещу Русия“.

 

В навечерието на войната БВП на Съюзната държава (Русия и Беларус) е едва 3,3% от западния БВП (САЩ, Канада, Европа, Япония и Южна Корея). Единствено стратегическата ядрена триада на РФ превъзхожда съвкупната ядрена мощ на Запада.

 

Това означава, че Русия ще бъде принудена да употреби ядрено оръжие, ако ще трябва да надмогва Запада. Ядреният Армагедон, който приближава, може да се предотврати само от „дълбочинната държава“ в САЩ, но засега сенчестите властови центрове считат, че могат да печелят от войната, дори и с цената на това да утилизират своите европейски съюзници. Затова не можем да сме сигурни, че ще избегнем ядрения Армагедон.

 

     

 

- След решението на Парламентарната асамблея в

 

 София да се разреши на Зеленски да използва западни оръжия за цели в Русия, всички тръпнат какъв ще бъде отговорът на Москва. Вашите предположения? Може ли Путин да предприеме симетричен отговор, включително контраатаки на територията на НАТО?

 

 

 

- Парламентарната асамблея на НАТО в

 

 София бе елемент от режисираната игра с продуцент Антъни Блинкен за оказване на натиск върху Москва за замразяване на бойните действия преди „световната“ конференция за Украйна на 15-16 юни в Швейцария. Целта е „световната демократична общност“ да осъди Русия и Путин. Но мероприятието се провали. На него няма да присъства Си Дзинпин. И дори Джо Байдън ще го пропусне.

 

Реално Киев отдавна използва далекобойните западни ракетни системи, които се обслужват от натовски специалисти. За поразяване на руските цели се използва космическо и въздушно разузнаване на страните - членки на НАТО. Координацията се извършва от натовски центрове, които най-вероятно не са на украинска територия, но отделно има и западни инструктори, които присъстват на украинска територия. Целеполагането се прави от натовски военни. Украинците не могат да управляват спътниковото разузнаване и останалото сложно военно оборудване. Полетното задание на ракетите и спътниковото разузнаване се осъществяват от тези държави, които предоставят и далекобойното ракетно въоръжение – САЩ, Великобритания, Франция, евентуално в бъдеще и Германия. Предстои използване и на самолети F-16. Руснаците заявиха, че ще считат всеки F-16 в небето за носител на ТЯО. Американският самолет е способен да носи термоядрени бомби В-61. Тоест Пентагонът ще може да преформатира конфликта в ядрен във всеки един момент, когато прецени за целесъобразно.

 

 

 

НАТО планира F-16 да излитат от военните летища на страните – членки на НАТО, които са в непосредствена близост до украинските граници. Такива са Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния, България и Молдова, която не е член на алианса.

 

 

 

- Тоест влизането на Ф-16 във войната ожесточава военният конфликт до степен да няма връщане назад?.

 

 

 

- Считам, че с появата на F-16 на фронта ситуацията ще се влоши. При очевидния диспаритет на икономическия и военен неядрен потенциал между Русия и западната коалиция, само ядреното оръжие на РФ е гарант за суверенитета на руската държава. Накратко, при задълбочаване на конфликта и включването на F-16 става по-вероятно Русия да употреби тактическо ядрено оръжие. Предполага се, че при такава ситуация руските ВКС ще унищожат всички значими обекти на САЩ и НАТО в Европа. Вероятно САЩ няма да посегнат към стратегическо ядрено оръжие, ако ядрената драма се ограничи на европейска територия. Не е случайна репликата на Путин, че редица европейски държави са „гъсто населени“.

 

 

 

- Докъде ще стигне Русия в атаките си на украинска земя? Всъщност - кога Путин ще спре войната? И изобщо стои ли сега такъв въпрос на масата?

 

 

 

- Войната на Запада срещу Русия започна непосредствено след падането на Берлинската стена. Разширяването на НАТО на Изток беше обявяване на война на Москва и беше грешка от страна наВашингтон. Забележителният американски дипломат Джордж Кенан предсказва много точно какво ще последва от разширяването на НАТО за сметка на източноевропейската буферна зона. Хенри Кисинджър също предупреждава за последиците от разширяването на НАТО. Подобен коментар има даже русофобът Збигнев Бжежински. Така че Путин не е започвал войната, за да я спира. Това, срещу което днес Путин се бори в Украйна, започна именно след падането на Берлинската стена.

 

Краткият отговор на въроса ви е - войната ще спре, ако Западът престане да въоръжава Украйна.

 

На 15 декември 2021 г. Русия с декларация на своя зам.-външен министър Сергей Рябков постави ясни условия на Запада с цел постигане на гарантирана взаимна сигурност. Москва поиска НАТО да се прибере в своите граници от 1997 г. В противен случай от руска страна ще последват действия. НАТО не реагира. И последва войната в Украйна.

 

 

 

- Това означава, че залогът за войната е от една страна Русия, такава каквото е днес, или САЩ като хегемон?

 

 

 

- Руснаците са категорични, че сигурността на една държава не може да става за сметка на друга. Сигурността на САЩ не може да е за сметка на сигурността на Русия. Но това категорично се отхвърля от Запада.

 

Русия иска да отмени тази Украйна, която умишлено беше конструирана като силно враждебна към Русия. Затова войната е екзистенциална за Русия. Ако руснаците загубят войната, РФ ще се разпадне.

 

Необходимо е да осъзнаем реалното съдържание на случващото се днес. В момента Западът търси трескаво други форми за натиск срещу Русия, но не може да ги намери. Същевременно големият проблем на Русия е, че инициативата все още е в ръцете на Запада. Руснаците над две години отговарят само постфактум. И това създава усещане за колебание и слабост. 

 

 

 

- Защо Зеленски така настойчиво иска да атакува цели в Русия при положение на видното й военно превъзходство? Смята, че така може да я спре или чинно изпълнява сценария на САЩ?

 

 

 

- Зеленски няма друг избор освен да се придържа плътно към американската геостратегия по отношение на Русия. Като актьор той е наясно, че в цялата тази история не е сценарист, а изпълнител на главната роля и трябва да спазва спуснатия му евроатлантически сценарий. Ако украинският президент, който на всичкото отгоре след 20 май е нелегитимен, се опита да се отклони от зададената му линия на поведение, той ще бъде светкавично утилизиран от неговите куратори. Зеленски нищо не смята. Той се опитва да оцелее в личен план. Това, че Киев губи войната, е публично известна тайна за всеки трезвомислещ човек. В пропаганден план Зеленски може и да подготвя парад на ВСУ на Червения площад.

 

Но реалността е друга. Украйна загуби всичко. Безвъзвратно. Украйна загуби преди всичко около 50% от своя демографски потенциал, който след разпадането на СССР беше от порядъка на 52 млн. жители. Незалежната се превърна в призрак, който броди по света и търси оръжие, а вече и хора за война срещу Русия. И казвам това наистина с болка.

 

 

 

- В същото време виждаме, че Байдън не иска да стигне докрай, засега няма да позволи на Украйна да удари Русия с ракети ATACMS. Какво го спира?

 

 

 

- Когато говорим за Запада, то трябва да имаме предвид ясното разграничаване на ролите между САЩ и техните съюзници по линия на НАТО, ЕС, Г-7 и други. Много точно посочихте, че Джо Байдън не иска да стигне докрай. Но ако бъда точен, то днешният американски президент е само един празен етикет. Байдън нищо не решава. Човек, който бърка своята балдъза със съпругата си няма как да е творец на американската външна политика. Всичко във вътрешен и външнополитически план в САЩ се решава от „дълбочинната държава“. Тя командва всеки и всичко в Америка. Каквото разпореди тя, стриктно се изпълнява и от демократи, и от републиканци. Погледнете как републиканците се преобърнаха като пощенски гълъби по указание от „дълбочинната държава“ в Палатата на представителите на САЩ. От противници на финансова помощ за Украйна се преобразиха в подкрепящи. Даже Доналд Тръмп синхронизира своите предизборни речи с генералната линия, спусната от „дълбочинната държава“. Битката между републиканци и демократи е шоу за електората.

 

 

 

- Да се върнем на въпроса - кое спира американците да стигнат докрай срещу Русия?

 

 

 

- САЩ не желаят да се стига до обмяна на стратегически ядрени удари между Москва и Вашингтон. Но янките нямат нищо против да жертват някой друг във войната срещу руснаците. Даже и да се употреби тактическо ядрено оръжие на Стария континент. Важното е американската територия да остане непокътната. Затова трябва да се раздухва „руската заплаха“.

 

Руската федерация е около 140 млн. жители. Срещу нея колективниятЗапад е с около 1 млрд. население. Руският военен бюджет е около 15 пъти по-малък от този на НАТО. При този очевиден икономически и военен (без ядрения потенциал) диспаритет е интересно как се появява „руската заплаха“. Не мисля, че с атомна бомба в ръка някой може да обере банка. Но американците се боят да не се стигне до реализация на крилата фраза на Путин: „За какво ни е свят без Русия?“. И точно това ги спира. Защото и САЩ няма да ги има. В американската геостратегия европейците са обикновени съчки. Важното е да се нанесат максимално щети на Русия. Британският адмирал сър Тони Радакин, началник на щаба на отбраната, ръководител на Британските въоръжени сили, оповести през май британската гледна точка към основните конфликти по света. Той обърна внимание на цената, която е платила Русия до този момент в пари и хора. И посочи, че основната задача на Запада е да увеличи човешките и материални загуби на Русия. В тази задача украинците и източноевропейците не значат нищо. Европейците разчитат, че при опасност САЩ ще помогнат. Но вече не е така! На САЩ не им е изгодно да има чл. 5 в НАТО, американците се отдръпват от Европа, но я подстрекават и насочват да се сражава с Русия. Като цяло няма общоприета стратегия на всички страни – членки на НАТО, за сблъсък с Русия. Има геостратегия на САЩ. Североатлантическият алианс и отделните страни – членки са само инструменти на въпросната американска геостратегия.

 

 

 

- Стратезите на НАТО готвят Алианса за пряк сблъсък с Москва - разработват се наземни коридори за бързо прехвърляне на 300 000 американски войски в случай на голяма сухопътна война в Европа с Русия. Може ли да станем свидетели на сухопътна война НАТО-РУСИЯ на територията на Украйна?

 

 

 

- Да. Вие сте права! НАТО има план за прехвърляне на американски войски на фронта за борба с Русия. Алиансът се готви за бързо разгръщане в Европа на американски войници, пише Daily Mail. За подготовката на 300 000 американски войници и офицери са необходими 2-3 години. И 5 маршута за доставянето им до границите на Русия. Един от маршутите минава през гръцки и турски пристанища, после през България войските достигат до Румъния и южното крайбрежие на Украйна.

 

Не вярвам, че ще се стигне до сухопътна война НАТО – Русия на украинска територия. Варшавският договор никога не е планирал да се отбранява от НАТО със сухопътни войски. Още в самото начало се е планирало да бъде нанесен ракетно-ядрен удар по Североатлантическия алианс. Даже по времето на Елцин Русия е имала готовност за ядрен конфликт с НАТО. И руският отговор винаги се е планирал като удар с ядрено оръжие. Войските на западноевропейските държави не са подготвени за сухопътни битки с Въоръжените сили на Русия. Това е причината САЩ да искат връщане на Турция в американска орбита. И полагат огромни усилия да бъде свален Реджеп Ердоган, който пречи със своята многовекторна политика. Турската армия е втората по големина в НАТО. Но сухопътните армии няма да са ефективни, ако се вземе решение за ядрен удар.

 

 

 

- Чета анализи, че "висшите лидери на Алианса предупреждават западните правителства, че трябва да се подготвят за конфликт с Русия през следващите ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ". Възможно ли е Европа да живее във война десетилетия?

 

 

 

- Последните шест месеца в Европа са най-тежките от времената на Студената война. За първи път Западът започва да се безпокои за своето бъдеще. И пак ще цитирам британския адмирал Тони Радакин, който казва, че в Европа започва война, чийто край не се вижда. Самият Запад не вижда край на войната. Но при един ядрен Армагедон всичко ще приключи за часове. Затова американците търсят замразяване на конфликта чрез „корейско примирие“, което реално означава поражение за Русия. Идеята е Русия да се изтощава години наред по начин, който да я разпадне и приключи. Затова се говори за търпелив конфликт през следващите две десетилетия. Това е тресавище. И точно това тресавище увеличава възможността Русия да приключи конфликта с тактическо ядрено оръжие. Ако Западът отлага истинското примирие, за да въвлече Русия в тресавище, ако планира да не отстъпва с цената на унищожаването на Европа и превръщането й в терен за война, то изходът за Русия е този – употребата на ядрено оръжие, което ще създаде принуда да се вземе решение.

 

 

 

- Защо Макрон се явява ястребът на Европа по отношение на Русия?

 

 

 

- Еманюел Макрон е рожба на банковата група на Ротшилд. В исторически план Ротшилд винаги са ненавиждали Русия, а днес особено много и Владимир Путин. Макрон се опитва да се възползва от икономическите проблеми на Германия и липсата на лидерски качества на канцлера Олаф Шолц. Френският президент се самопредлага за лидер на ЕС, но доста несполучливо. Той тласка Евросъюза в орбитата на глобалистите и се поставя в услуга на американската геостратегия. На европейските народи непрекъснато им се предлага да следват водачеството на тривиални щатски васали. Франция е средна ядрена сила, но Париж отдавна няма самостоятелна външна политика. Иначе военната мощ на Франция се класира непосредствено след американската в НАТО, докато британците са доста по-назад. Франция има и работещ ВПК. Именно затова точно Макрон е активиран да се репчи и да се прави на исторически „великан“. Лекомислено е да се подценява Париж, когато е навигиран от САЩ за конфликт с Русия. Нека да припомня, че руската ЧВК „Вагнер“ наруши комфортната обстановка на французите в Африка. Париж дължеше до голяма степен своето икономическо благополучие на зверската неоколониална експлоатация на природните ресурси, принадлежащи на народите от пояса на Сахел (Субсахарска Африка). Мали, Нигер и Буркина Фасо преди една година се обединиха срещу общия си враг Франция. И се опънаха на французите. Техният пример беше заразителен и за останалите африкански народи. С помощта на руснаците африканците подгониха французите. Как да не е зъл Макрон? Как да не се прави на ястреб? Путин от доста време не му вдига телефона. Честолюбието на френския президент е засегнато. Има информации, че отделни части от Френския чуждестранен легион вече гастролират в Одеска област. „Съществува огромен риск Европа да бъде отслабена и сериозно да изостане“, заяви наскоро Макрон в реч пред Сорбоната. „Основната предпоставка за нашата сигурност е Русия да не спечели тази агресивна война“, подчерта френския президент. Еманюел Макрон окончателно и безвъзвратно погреба наследството на великия генерал Шарл дьо Гол. Френският народ никога няма да му прости това.

 

 

 

-  Вижда се, че САЩ и Британия  искат да извлекат различни „дивиденти“ от тази война. Кой ще бъде по-силният?

 

 

 

- Британските и американски интереси са различни. Имаме дългогодишна нагласа да подценяваме влиянието на Британия в света, че даже и в самите САЩ. Лондон не е обикновен подизпълнител на американските геостратегически планове и действия в света. Британците имат своя собствена стратегия наречена „Глобална Британия“. Те уверено напускат американското геополитическо гравитационно поле и играят своя собствена глобална игра. Имат своя собствена визия за случващото се по света. Британците не предполагат военна победа над Русия. Според тях бойното поле на Запада не е в Украйна. Бойното поле е ментално, икономическо, политическо и общоцивилизационно. Британците са напълно наясно, че Западът не може да победи Русия на бойното поле. Затова се търси това поле, което ще гарантира победа на Запада. А то е идеологическото и ментално. Затова в последно време експертите все по-често говорят за „ментален суверенитет“. България например не притежава такъв. Китай обаче разполага със стабилен „ментален суверенитет“ благодарение на политиката на Си Дзинпин. Русия в момента се суверенизира в ментален план. Тук е слабото място на руснаците. То позволява чрез външен натиск да се разклаща ситуацията в Русия и така да се търси свалянето от власт на Владимир Путин. След което ще се преследва и разпадане на РФ по подобие на СССР.

 

 

 

- Което би означавало тотално рухване на международния ред?

 

 

 

- Според британците събитията в Близкия изток разделиха света на две части на идеологически принцип. Основните репутационни щети от драмата в Газа понасят САЩ, които подкрепят Израел. Парадоксалното е, че една значителна част от електората на Джо Байдън подкрепя палестинците. В този случай Британия се явява удобен посредник. Глобалният Юг не е съгласен да живее в един формат, доминиран от Запада, разбирай САЩ. Такъв формат създава вакуум, а след това и зони, които са наситени с антагонистични интереси. Това предизвиква конфликти с пълен разрив на комуникациите между съперниците. И при такива ситуации на преден план излизат специалните служби и техните ръководители. Тук е уместно да се спомене, че британците са тези, които координират работата на европейските съюзнически специални служби. Сигурността в евроатлантическия регион, която беше основана на досегашните договори и международното право, се разпада.

 

 Да, международният ред се срути. Засега обаче не съществува и евразийска система за сигурност. Тя тепърва се заражда около ШОС (Шанхайска организация за сигурност). Основни двигатели са Китай, Русия и Иран. Във възникналия хаос най-печеливша е Британия. Тя се стреми да вкара САЩ и Русия в безизходни ситуации. По този начин да втвърди своя авторитет и да се центрира в световната политика. Британия си е поставила за цел отново да влезе в първа геополитическа лига. И това е реално, защото САЩ губят своето влияние, а Великобритания изгражда позиции.

 

 

 

- Впечатляващ беше Походът за мир в Будапеща. Ще се разрасне ли тази инициатива и това в каква степен ще обърне нагласите в ЕС?

 

 

 

- Походът за мир в Будапеща отразява въжделенията на всички европейски народи. Виктор Орбан и Роберт Фицо са едни от най-смелите и трезвомислещи европейски политици и държавници. Мъже, които отстояват националните интереси на своите държави. „Във войната няма какво да спечелим, но можем да загубим всичко. В миналото сме били въвличани във войни против волята си. И сме губили. Така ще бъде и сега, през 2024 г. През Първата световна война загубихме две трети от страната си. През Втората световна война унищожихме унгарската армия на чужда земя. Не остана никой, който да защити родината ни, земята ни, жените и децата ни“, заяви унгарският премиер. Няма унгарец, който да не помни трагичния Трианонски договор. След края на Първата световна война Унгария остава без излаз на море и с 93 073 кв. км, това е едва 28% от територията на Кралство Унгария преди войната. Населението се смалява три пъти, от 20,9 млн. души на 7,6 милиона. Виктор Орбан е държавник и разбира ясно опасността, която произтича от войната в Украйна.

 

 

 

- А дали нашите управляващи разбират?

 

 

 

- Унгарската инициатива за мир е отлична, но срещу нея застават всички глобалисти и американски васали в ЕС. Скептично съм настроен, че Унгария ще промени безразсъдността на ЕС. 

 

 

 

- Какви са плановете на НАТО за България?

 

 

 

- Плановете на НАТО за България са повече от очевидни. На България се гледа като разходен материал в битката срещу Русия. Нищо повече. Титлата „стратегически съюзник“ е за наивници и за тези, които поради лични облаги се правят на неразбиращи. Ние нямаме силна армия и въоръжения, но притежаваме територия и излаз на Черно море, които са  важни и удобни за агресия срещу Русия. Започва да се изгражда допълнителна военна инфраструктура на Балканите и в частност на българска територия. В България се модернизират летища, строят се военноморски бази по черноморската ивица, създават се като легенда натовски „учебни центрове“, зад които се камуфлират командни военни центрове. С всички тези действия, които съответно ще произведат още действия, нашата територия при определени обстоятелства ще се превърне в цел за руските ракетни удари. Смешно е да разчитаме на чл. 5 от НАТО или да си мислим, че сме „стратегически съюзник“. Не, ние сме разходен материал.

 

А постигането на мир след евентуален ядрен Армагедон ще бъде проблем на оцелелите. Тоест никой няма да спечели, ще загубят всички, които няма да ги има на този свят.

 

 

 

- Кой би загубил от един евентуален мир в Украйна?

 

 

 

- Въпросът Ви е многопланов. Всичко зависи от това какво разбирате под понятието „евентуален мир“. В планетарната битка между САЩ&Ко и „великолепната четворка“ Китай, Русия, Иран и КНДР може да има само един победител. Битката явно се оформя като формат западните страни срещу незападните. Ако загубят САЩ&Ко, то тогава Pax Americana отива безвъзвратно в историята. САЩ престават да бъдат глобален хегемон. Започва да се изгражда нова архитектура за сигурност в света. Светът ще се разпадне на панрегиони, формирани на цивилизационна основа. Ядрото на англосаксонската цивилизация ще се прехвърли в Азиатско-Тихоокеанския регион с център Австралия.

 

И кой ще бъде водещ, Британия или САЩ? Трудно е засега да се определи, има много неизвестни. Но идеята за създаването на организацията AUKUS (Австралия, Обединеното кралство и САЩ) е чисто британска. Преди повече от десетина години Клаус Шваб заяви в Давос, че глобалистите имат план. До 2025 г. те трябва да подчинят Русия, а до 2030 г. да се справят с Китай. Кратко и ясно заявено. Засега планът се проваля. Клаус Шваб се пенсионира. Вариантът „замразяване на конфликта“, „корейско споразумение“ и всякакви други формули за временно спиране на конфликта ще превърне в кратък срок остатъчна Украйна в ракетна площадка на НАТО срещу Русия.

 

 

 

- А ако Русия загуби войната?

 

 

 

- Ако Москва загуби войната, то Владимир Путин ще бъде свален от власт. В Кремъл ще влезе някой от типа на Михаил Ходорковски. И РФ ще се разпадне подобно на СССР, ще я разпарчетосат на множество малки държавици.

 

Вече 30 години в глобалните медии се чертаят карти кой регион на Русия под какъв контрол ще попадне в обозримо бъдеще. Американски, китайски, японски, полски и други. Населението ще обеднее и ще намалее драстично. Руската цивилизация ще бъде окончателно унищожена. В този план не мисля, че някой в Кремъл храни някакви илюзии, че евентуална загуба на битката на украинска територия ще е просто една загуба. Тя ще е фактическо унищожение за Русия. Затова тази война е война за преразпределение на глобалните сили. А не война за Украйна.

 

 Ако Русия вземе връх в конфликта със Запада, я очаква блестящо бъдеще. Територията на РФ е огромна и даже при ядрена война вероятността една значителна част от населението да оцелее е немалка.

 

 

 

- Да погледнем още малко в кристалната топка - какво ще представлява Европа след края на тази война?

 

 

 

- Зависи каква ще бъде войната? Ако се употреби тактическо ядрено оръжие, Европа ще бъде много тъжна картина. Но и без употреба на тактическо ядрено оръжие Европа ще бъде в изключително тежко положение. Русия и САЩ вече нямат дружелюбно отношение към европейците. Американците ще изтискат и приберат всички капитали от Европа, технологии, кадри и производствени мощности. После ще оставят европейците да се оправят с етно и мигрантски конфликти. В Европа предстои и активизиране на ислямските радикали. Те са затихнали много подозрително в последно време. Русия също не гледа с добро око на днешна Европа, която е патологично русофобска. Изключение правят само Унгария и Словакия. А ако Азия и Америка не се интересуват от Европа, тя е обречена на икономическа забрава и пълно изоставане.

 

 

 

- Каква ще е Украйна?

 

 

 

- Въпросът Ви е с повишена трудност. Държава наречена Украйна вече няма. Украйна се самоунищожава във войната с Русия. Мъжкият генетичен фонд на Украйна е почти ликвидиран. Аз не мога да си представя как Зеленски преживява истинските факти, които научава. Истинските, не пропагандните. Путин затова не разрушава Киев. Защото иска да принуди Украйна за мирни преговори, да избегне сриването. Но Украйна е принудена да следва задачите на САЩ. Така територията й предстои да бъде разпарчетосана окончателно. Поляци, румънци, унгарци, словаци, беларуси очакват териториални придобивки. Звучи зловещо, но това е реалността. И само яростната антируска пропаганда засега като смокинов лист крие реалността. Даже и Зеленски вече не вярва, че Украйна може да победи Русия, че ще бъде приета в ЕС, че ще настъпи мир и благоденствие. Тъкмо обратното. Виждаме, че дори ЕС се движи по пътя на саморазрушението чрез прегръщане на каузата на войната. И забележете защо е всичко това? Защото Русия изискваше от Украйна да бъде просто една неутрална държава. Но САЩ не позволиха.

 

 

 

- Пренаписва ли се историята на Втората световна война с отказа Русия да бъде поканена в Нормандия, където ще се честваше 80-ата годишнина от десанта?

 

 

 

- Историята на Втората световна война започна да се пренаписва още след 1945 г. Нищо чудно, че Русия не е поканена в Нормандия, където се чества 80-та годишнина от десанта. Помислете, че днес немалко японски младежи вярващи, че атомните бомби върху Хирошима и Нагасаки са хвърлени на 6 и 9 август 1945 г. от руснаците, а не от американците. Ядрената бомба „Дебелака“ хвърлена над Нагасаки е имала 21 килотона тротилов еквивалент. Втората наречена „Малчугана“, която избухна над Хирошима, е имала 12 килотона тротилов еквивалент. Руското тактическо ядрено оръжие варира днес в порядъка на около 70-100 килотона тротилов еквивалент на бомба. Правя този паралел, за да си представим това, за което говорихме по-горе. Какво би станало, ако в Европа се хвърли една такава бомба. А Русия може да реши да порази тези, които държат диригентската палка, а не украинците, които са жертви на първо място на своя президент-актьор Зеленски. Актьорът Зеленски вече не може да откаже войната, защото той е войната, той е оръжието. Той няма да оцелее, ако откаже войната, няма да оцелее и ако продължи. Но ако откаже войната, поне милиони от неговите съграждани ще оцелеят.

 

 

 

- Вашата прогноза за двубоя Тръмп-Байдън? Пред гражданска война ли са САЩ?

 

 

 

- В САЩ президентската надпревара става все по-интересна. След произнасянето на присъдата срещу Доналд Тръмп американското общество се раздели на две равни противоборстващи части. Това е учебникарска предпоставка за гражданска война. В САЩ се наблюдава релефно разграничаване между глобалистката и транснационална икономика на демократите и републиканската национална икономика. Сега те са изравнени. Населението също е разделено на две части с различно възприятие за това какво трябва да е бъдещето на Америка. В случай, че Доналд Тръмп загуби изборите, той ще отиде в затвора. Но и ако Джо Байдън загуби електоралната надпревара, най-вероятно също ще му наложи да отиде в затвора. Съдебната сага на Доналд Тръмп е като анекдот. Той е осъден за случка с 28-годишна давност. Само престъпленията срещу човечеството нямат давност. А обвинение и присъда за сексуален „харасмънт“ (тоест задяване, попълзновение и пр.) след 28 години звучи напълно бездарно и истински малоумно. С това двамата кандидати за Белия дом прекрачиха своите „червени линии“. И си обявиха война до дупка. Още по-интересно е, че след произнасянето на присъдата сайтът на Доналд Тръмп се срина. Но не заради хакерска атака. Просто желаещите да подкрепят неговата предизборна кампания се оказаха толкова много, че сайтът не издържа. По този начин Доналд Тръмп събра най-много дарения в сравнение с всички други американски кадидат-президенти за цялата американска история. Американските избиратели гласуваха със своите пари. И избраха Доналд Тръмп. Сред тях има и немалко демократи. По този начин те показаха на Джо Байдън, че е допуснал стратегическа и много груба грешка с този процес срещу своя противник.

 

Сегашният американски президент със своето поведение прилича на късния Брежнев. А САЩ наистина приличат на късния СССР. Вероятно някой глупак на средно ниво от американската съдебна система е решил да направи подарък на своя любим президент и да прати в затвора Доналд Тръмп. Затова сега имаме вече съвсем нова ситуация. И тя е, че Доналд Тръмп е задължен да победи! Малко е вероятно Джо Байдън да обърне ситуацията в своя полза. Ако и този път на изборите се извършат фалшификации в полза на Джо Байдън, то ще последва колосално възмущение от страна на всички, но и на тези влиятелни финансисти и бизнесмени, които финансират кампанията на Доналд Тръмп и подкрепят републиканския индустриален вектор. Както много често става в живота, в крайна сметка американският съд вместо да изпише вежди на Джо Байдън му извади очите. Доналд Тръмп ще спечели изборите през ноември, ако не го застрелят по стара американска традиция.

Източник: blitz.bg

 

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.