Чувате ли тишината? Глашатаите млъкнаха

https://svobodnoslovo.eu/komentar/chuvate-li-tishinata-glashataite-mlaknaha/2711 SvobodnoSlovo.eu
Чувате ли тишината? Глашатаите млъкнаха

Чувате ли тишината?

Глашатаите млъкнаха.

Същите, които рисуваха апокалиптични картини на смърт - една изкуствена пандемия, поредният социален опит за границите на въздействието върху човешкото и обществено съзнание.

Същите, които превърнаха смешника Зеленски в национален герой, а нацизма - в ценност.

Господарите им - шепа хора ,вече знаят, че създаденият от тях световен ред се пропуква- като яйчена черупка от която се ражда нов свят.

Винаги сме били пешките в голямата шахматна игра.Ръцете на малцината играчи сега треперят.Фигурите на дъската се местят по своя воля и тръгват по различен път.

Ние също.

Въпреки марионетните правителства.

Въпреки внушаваната истерия.

Въпреки , а може би заради способността да оцеляваме.

Векове са били нужни за да трансформираме " аз" в " ние".Спасявайки семейство, дом, имоти, национално самосъзнание, без държава и име, българинът е оцелявал поединично, понякога с цената на предателство.

Тази воля или инат ни е превела през тъмните времена.И пак тя ни бронира срещу истеричния поход на глашатаите на глобализма.Не се поддадохме.Не повярвахме в пандемията.Не вярваме в " истината" за Украйна.

Корав народ.

Консервативен.

Ядро на християнските ценности.

Чувствителен към истината.

Упорит, макар и мълчалив.

Много подценяван и пренебрегван.

Вече сме " ние".

И можем да определяме съдбата си.

Светът се променя и ние сме в светлата страна.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.